látogató számláló

Ice Age: Dawn of the Dinosaurs

Várható amerikai bemutató: 2009. július 1.





Monsters vs. Aliens

2009. március 27-én a DreamWorks által befutnak az amerikai mozikba a szörnyek és az űrlények. Nagy öröm ez a Doktor House-rajongóknak (pl. nekem), hiszen az egyik karakternek (Dr. Cockroach Ph.D.) Hugh Laurie kölcsönzi hangját. És ha egy jó szinkront akarunk, már csak levelekkel kell bombáznunk a szinkronstúdiót (amely szvsz a Mafilm Audio Kft. lesz), hogy ajánlják fel a lehetőséget Kulka Jánosnak.
A szinkron már kész van, nem Kulka János lett a kiválasztott. (Igaz, már volt olyan, hogy az előzetesben és a filmben mások voltak a hangok.) Kulka János lett a kiválasztott, és tényleg a Mafilm Audio készítette a magyar változatot.





A kis katona

"A kis katona" az algériai háború sajátos ábrázolása. A francia cenzúra három és fél éves "porosodásra" ítélte Godard alkotását. Bruno Forestier titkos küldetést teljesít Genfben, ahol találkozik Veronikával. Ismeretségük szerelmi viszonnyá válik. Bruno feletteseinek kéttségeik vannak ügynökük megbízhatóságát illetően. Parancsba kapja, hogy öljön meg egy algírokkal szimpatizáló újságírót. Ez idő alatt az FLN harcosai elkapják és megkínozzák őt. Kiderül, hogy az elkövetőkkel együttműködő Veronika elárulta a férfit. Brunonak sikerül elszöknie. Megtalálja Veronikát, akinek végül megbocsát. El akarnak szökni, hogy elfelejtsék ezt az egész szörnyűséget. Sajnos Bruno felettesei nem hajlandóak szemet hunyni az eset felett, ezért elrabolják és meggyilkolják Veronikát.

Megjelenés: 2008. december 10.
Eredeti cím: Le Petit soldat
Hang: magyar 5.1 (2008-as), magyar 2.0 (eredeti), francia 5.1
Felirat: magyar
Képarány: 4:3 (1.33:1)
Kiadó: Caesar Film International

Magyar hangok:
Lippai László, Hegyi Barbara, Lux Ádám, Seder Gábor, Németh Gábor

Extrák:
dokumentumfilm: Godard szerint a világ (magyar felirattal)
mozielőzetes
tv-spot
fotógaléria

Kiadói közlemény:
A DVD-lemezen található film kétfajta magyar hangsávval is megtekinthető: a „klasszikus” és egy 2008-ban készült szinkronnal.




A szabadság fantomja

A különféle, logikailag össze nem kapcsolódó jeleneteket hagyományos dramaturgiai megoldással fűzik egybe az alkotók: a soron következő jelenetbe mindig az előzőből kilépő szereplő révén jutunk át. A klasszikus történetnek aligha mondható eseménylánc 1814-ben indul a spanyol királyság - Napóleon kiűzetését követő - restaurációjával és hamarosan a jelenbe vált át.

Megjelenés: 2008. december 10.
Eredeti cím: Le Fantôme de la liberté
Hang: magyar 2.0 (2008-as), francia 2.0
Felirat: magyar
Képarány: 16:9
Kiadó: Caesar Film International

Magyar hangok:
Czvetkó Sándor, Kőszegi Ákos, Kiss Erika, Sörös Sándor, Andresz Kati, Kapácsy Miklós

Extrák:
dokumentumfilm: Így készült a forgatókönyv (magyar felirattal)
mozielőzetes
tv-spot
fotógaléria



És most következzék valami egészen más!

Ez...

Decemberben a Dotkom Médiának köszönhetően hozzájuthatunk a Monty Python hiányzó, akkor még két csoportban készült műveihez. A kiadványokon sztereó angol hang és magyar felirat lesz, 4:3-as képaránnyal. A 4 lemezről az extrák sem hiányoznak majd. Lesznek Galla Miklós-féle bevezetők, interjú Tim Brooke-Taylorral, John Cleese-zel, Terry Jonesszal, előzetes, A vonatkupé c. jelenet Galla Miklós és Dózsa Gergely előadásában, valamint nyomtatott angol nyelvű családfa a szereplők karrierjének illusztrálására.





Pályázat

A Budapest Film DVD üzletága grafikai pályázatot hirdet.

2009-ben a magyar filmek DVD forgalmazói egy új kezdeményezéssel, a Magyar DVD Szemle megrendezésével szeretnék a vásárlók és minden magyar film iránt érdeklődők igényét kielégíteni. A Magyar DVD Szemle egy időben kerül megrendezésre a 40. Magyar Filmszemlével, célja a magyar filmek népszerűsítése DVD-n és Blu-rayen. Ehhez kapcsolódóan a Budapest Film grafikai pályázatot hirdet.

A pályázók feladata a 2009-ben megrendezésre kerülő Magyar DVD Szemle arculatának kialakítása. Olyan anyagokat várunk, melyek egy friss, modern arculattal ruházzák fel ezt az új kezdeményezést. A pályamunkák során az elsődleges feladat a logó, illetve a tipográfia kialakítása. A nyertes arculati elemek a Magyar DVD Szemléhez kapcsolódó kommunikációs eszközökön kerülnek felhasználásra.

A nyertes pályamunkát 50.000 Ft-tal jutalmazzuk.

A pályázatokat december 15-ig, .jpg formátumban az alábbi e-mail címre várjuk:

videoinfo@budapestfilm.hu


süti beállítások módosítása