látogató számláló

Yes Man (Az igenember)

Mondj igent a békére! Mondj igent a biciklizésre! Mondj igent a gitároktatásra! Mondj igent a koreai nyelvtanfolyamra! Carl (Jim Carrey) soha, semmire nem mond igent. Alaptermészete a tagadás, a tiltakozás és az ellenállás. De előbb-utóbb a legmagabiztosabb embernek is rá kell jönnie, jó, néha helyeselni. És mert Carl nem szereti a félmegoldásokat, beiratkozik egy önsegítő csoportba, amelynek guruja (Terence Stamp) olyan sikeresen prédikál, hogy új híve feltétel nélkül megtér: attól kezdve minden kérdésre, felszólításra, ajánlatra és átokra gondolkodás nélkül rávágja az igent. Bár egyre több és egyre nagyobb bajba bólogatja bele magát, mégsem adja fel: mindenre igent mond.

színes feliratos amerikai vígjáték, 2008 (104')
főszereplő: Jim Carrey
Hazai bemutató:
2009. január 15. (InterCom)




Top 10 Budapest (2008. december 4-10.)


A bűn árfolyama: a berlini nyitófilm

Az 59. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál csak jövő februárban kezdődik, de már sor került a vele kapcsolatos első fontos bejelentésre. A rangos eseményt A bűn árfolyama  (The International, hazai bemutató: március 19.) című film vetítésével nyitják meg. A világ egyik legrangosabb fesztiváljának legrangosabb eseményén egy nemzetközi politikai babérokra törő bank és az utána nyomozó angol rendőr (Clive Owen) valamint amerikai segítőjének (Naomi Watts) izgalmas történetét láthatják a meghívottak. A berlini szervezők számára igen fontos szempont lehetett, hogy a fordulatos, sok országban játszódó thriller rendezői munkálatait egyik honfitársuk, Tom Tykwer végezte, aki a Lé meg a Lola után vált egyszerre a német filmipar és Hollywood kedvencévé.

Amikor megállt apu

Azt mondják, csak a kezdő színész boldog attól, hogy elviheti a szüleit a premierjére. De ez attól is függ, kik az ember szülei. Az Amikor megállt a Föld (The Day the Earth Stood Still, hazai bemutató: december 11.) premierjén a vörös szőnyeg mellett várakozó rajongók legalább olyan lelkes fogadtatásban részesítettek néhány szülőt, mint a film sztárjait: a bolygónkat elpusztítani érkező ufót alakító Keanu Reeves-t és a földi nőt, aki meggyőzi arról, hogy jobb a békesség: Jennifer Connelly-t. A Connelly fiát játszó tízéves Jaden Smith-t a szülei kísérték el: Will Smith és Jada Pinkett Smith, valamint kishúga, Willow. - Ez van. Én már csak mint apuka jövök számításba. Az igazi sztárok egy új generációból jönnek - nyilatkozta Will Smith, a büszke apa, de szavaira rácáfolt a felé forduló vakuk tömege. - Örülök, hogy ezentúl Jaden lesz a családfenntartó.

A nagyapák becsülete

A mozi nem azonos az élettel. Jon Voight erőskezű, félelmetes de jóságos családfőt alakít A zsaruk becsülete (Pride and Glory, hazai bemutató: december 11.) című thrillerben: egy többgenerációs rendőrfamília fejét alakítja, és van miért keménynek lennie. Az egyik fia, Edward Norton egy régi kudarc miatt visszavonulna, a másik, Colin Farrell viszont alaposan letér a becsület útjáról; apjuk a két fiút egymás ellen kijátszva próbálja megőrizni az otthoni békét.

A film premierjén az Oscar-díjas színész bevallotta az újságíróknak, hogy saját ikerunokáival még nem találkozott. De azt reméli, hogy lánya, Angelina Jolie hozzájárulásával még az idén, valamikor karácsony táján meglátogathatja a világ talán leghíresebb újszülöttjeit: Knox Leon-t és Vivienne Marcheline-t.

- Nem sokkal a szülés előtt meglátogattam Angelinát - mondta Voight -, és elmondhatom, még sosem láttam ilyen boldognak a lányomat. Most már szeretnék én is osztozni vele a családi boldogságban. Rég nem vagyok olyan erőskezű apa, mint amit A zsaruk becsülete-ben játszom. Egyszerűen csak örülök, ha ő is örül.

5 Golden Globe-jelölés Benjamin Buttonnak

A karácsony közeledtével nemcsak az ajándékvásárlási láz szökik a magasba: a filmes díjszezon is kezdetét veszi. Az év filmtermésének számbavételekor természetesen az Oscar nyomja a legtöbbet a latban: a többiek részben saját rangjuk, részben Oscar-előrejelző képességük miatt fontosak.

A Hollywoodban dolgozó külföldi kritikusok szövetsége által megszavazott Golden Globe mindkét szempontból igen fontos: nemcsak a nemzetközi szakma elismerését hozza, a statisztikák szerint, aki átveheti az arany glóbuszt, az már Oscar-jelöltnek is érezheti magát. Csütörtök délután óta például Brad Pitt.

A Benjamin Button különös élete (The Curious Case of Benjamin Button, hazai bemutató: február 5.) öt jelölést kapott a Golden Globe-ra. A különös, romantikus film főszerepében Brad Pitt egy visszafelé öregedő férfit alakít, aki aggastyánként születik, majd vénségére gyerekké válik. A rendező, David Fincher is reménykedhet a díjban, de az F. Scott Fitzgerald novellája alapján forgatott történet a legjobb film, a legjobb filmzene és a legjobb forgatókönyv kategóriában is az esélyesek közé került.

A díjra jelöltek bejelentése csupa ünnep és gratuláció. Az eseménynek csupán egyetlen szomorú pillanata volt: a legjobb mellékszereplő kategóriában a nemrég elhunyt Heath Ledger is felkerült a listára A sötét lovag-ban (2009. februártól újra a mozikban) nyújtott felejthetetlen teljesítményéért.

Select Video nyereményjáték

MAMMA MIA!
A Mamma Mia! DVD megjelenéséhez kapcsolódóan nyereményjátékot szervezünk, hogy
könnyebb legyen az elmerülés a görög élményekben!
A nyereményjáték fődíja egy fantasztikus 2 személyes görögországi utazás az Apollon Travel
felajánlásából. És hogy a mindennapok is élvezetesebbek legyenek, további Logitech
ajándékokat sorsolunk ki.
Játékunkból azonban senki sem kerülhet ki nyeretlenül, mert minden DVD tartalmaz egy
kedvezményre jogosító kupont, Taverna Dyonusos Görög Étterembe!

WANTED
A Wanted DVD megjelenéséhez kapcsolódóan ugyancsak szervezünk egy nyereményjátékot.
A DVD tokban található kérdés megválaszolásával és a helyes válasz SMS-ben történő
elküldésével Logitech univerzális távirányítókat lehet nyerni.

A nyereményjátékok időtartama:
Wanted 2008. 11. 20. - 2008. 12. 31.
Mamma Mia! 2008. 11. 27. - 2008. 12. 31.

Nyeremények:
Wanted
  • 1 db Logitech Harmony One Univerzális távirányító
  • 1 db Logitech Harmony 785 Univerzális távirányító
  • 1 db Logitech Harmony 525 Univerzális távirányító

Mamma Mia!
  • 1 db görögországi utazás (két személy részére)
  • 1 db Logitech Logitech QuickCam S5500
  • 1 db Logitech Cordless Desktop Wave
  • 1 db Logitech Clearchat PC Wireless
  • 1 db Logitech Pure-fi Express Plus
  • 1 db Logitech LS1 egér
  • 1 db Logitech Harmony 555 Univerzális távirányító

A nyereményjáték lebonyolítását a TELE-FOR Kft. végzi.
A játékkal kapcsolatban a 06 1 422 3490-es ügyfélszolgálati telefonszámon kapható bővebb felvilágosítás.

A játékban való részvétellel a nyertesek automatikusan hozzájárulnak az adataik továbbításához a játékot szervezô cég és tulajdonosának egyéb vállalkozásai felé.


Cincin lovag

Egyszer volt, hol nem volt, egy messzi-messzi királyságban varázslattal volt tele a levegő, folyvást jóízű nevetések harsantak, és literszám folyt az ínycsiklandó leves. Ám egy szörnyű baleset összetörte a király szívét, a királylányt bánatos vágyakozásba taszította, a városlakókat pedig csüggedtségbe. Minden remény oda az országban, ahonnét eltűnt a napfény, és a világ kietlenül szürke lett. Amíg meg nem született Egérszegi Cincin. A bátor és derék egér, Cincin egyszerűen túl nagy lélek az ő kicsike világában. Noha aprócska, állandóan köhécsel és komikusan nagy fülek jutottak neki, Cincin nem hajlandó gyengén és gyáván élni, mert úgy hiszi, hogy neki olyan sors rendeltetett, amelyet az általa olyannyira imádott lovagmesékben szokás megénekelni. Amikor elzavarják otthonról, mert nem tartja be a szabályokat, melyeket a közösség egy egértől elvár, Cincin összebarátkozik egy jószívű patkánnyal, aki nem tud a tükörbe nézni, és azt reméli, hogy távol élhet fajtája zordon alvilágától. Míg Cincin felkerekedik, hogy megmentse Borsószem hercegnőt, aki nem képes túllátni saját torz nézőpontján, cimboráját a fenséges hölgy oly fájdalmasan kosarazza ki, amitől a patkány önpusztító lépésekre szánja el magát. A két barát párhuzamosan futó kalandja során érdekes alakokkal találkozik, például egy szolgálólánnyal, aki királylány szeretne lenni, vagy a csatornapatkányok gonosz vezérével, aki bosszút tervez az emberek ellen.

színes magyarul beszélő angol-amerikai animációs film, 87 perc, 2008
Eredeti cím:
The Tale of Despereaux

süti beállítások módosítása