látogató számláló

Otthonunk vetítés világszerte egyidőben

Otthonunk vetítés világszerte egyidőben, június 5-én a Környezetvédelmi Világnapon a Millenárison.

'Randevú a Földdel' a Millenáris Parkban

Otthonunk vetítés világszerte egyidőben, június 5-én a Környezetvédelmi Világnapon

Június 5-én este 19 órától a Környezetvédelmi Világnapon a Fórum Home Entertainment, a Magyar Telekom és a Kultúrpart.hu szabadtéri program keretében mutatja be Luc Besson és Yann-Arthus Betrand közös produkcióját, az Otthonunk (HOME) című filmet. A bemutató különlegessége, hogy több mint 50 országban egyszerre látható a film a mozikban, világszerte ekkor jelenik meg DVD-n és ezen a napon sugározzák a televíziók is, sőt még online is elérhető lesz a YouTube oldalán. A rendezvényen a vetítés mellett különféle érdekes programokkal várják a szervezők a látogatókat.

Luc Besson és Yann-Arthus Betrand két olyan név, akik miatt mindenképpen érdemes eltölteni 120 percet a vetítővászon előtt. Most mindenkinek lehetősége adódik ingyenesen megnézni az alkotópáros közös produkcióját, az Otthonunk című filmet, mely a zöld bolygó jövőjéről szól.

Miközben a film a világ több mint 50 országába kalauzol el, csodákkal, meglepetésekkel, kérdésekkel és aggodalommal teli mondanivalója egyszerre tanítja és ösztönzi cselekvésre nézőjét. A különleges módon, madártávlatból fényképezett film a Föld lélegzetelállító, de gyakran megsebzett tájait mutatja be az ausztráliai korallzátony mélységeitől a Góbi sivatagig, a texasi gyapotmezőktől Shanghai iparvárosáig.

A lélegzetelállító felvételek kapcsán most egy nemzetközi megmozdulás részesei lehetünk: ezen a napon több világvárosban egyszerre vetítik a filmet. A „Randevú a Földdel" rendezvény az egyetlen olyan közösségi megmozdulás Magyarországon, ahol virtuálisan összekapcsolódhatunk a világ más pontjaival a premier alkalmából.

A Randevú a Földdel rendezvény programjai június 5-én:

§         klímaversek (Kukorelly Endre, Varró Dániel, Tóth Krisztina költeményei) neves színművészek tolmácsolásában

§         Ferenczi György koncert

§         Flash mob: útjára indul a Fenntarthatósági Nap fesztivál óriás föld labdája

§         Kapcsoljuk Luc Bessont Párizsból!

§         Besson és Bertrand közös Otthonunk (HOME) című filmjének magyarországi bemutatója

§         Flash mob: a randevúk fontos kelléke a virág! Erre a találkozóra is virágot, egy cserepes növényt várunk minden látogatótól, amit a film után mindenki egyszerre nyújt át annak a személynek, akinek szeretné, akitől azt várja, hogy ezáltal is emlékezzen erre az estére, és gondozza annak emlékét.

2009. június 5-én 19 órától mindenkit szeretettel várnak a szervezők a Millenáris Parkban, hogy együtt csodálják Bertrand légi felvételeit, és együtt randevúzzanak a Földdel.

A bolygó több millió lakójával közösen megélt élmény újabb lehetőség arra, hogy figyelmünket a planéta jövője felé irányítsuk.


Az Otthonunk című DVD - mint a plakáton is olvasható - a mozimegjelenéssel egyidőben DVD-n is megjelenik, DD5.1-es magyar és angol hanggal és magyar felirattal.



süti beállítások módosítása