látogató számláló

InterCom hírek (2009. október 8.)

Ezen a héten:
-Egyre több jegy fogy a Michael Jackson-koncertfilmre
-Mindenütt világvége

-Carrell pórul jár

Egyre több jegy fogy a Michael Jackson-koncertfilmre

Michael Jackson a pop királya. Az utolsó koncertturné próbái során készült különleges koncertfilm, a Michael Jackson's This Is It (bemutató az egész világon október 28-án) csupán két hétig marad a mozikban - s talán ennek köszönhető a jegyelővétellel kapcsolatos izgatott érdeklődés: úgy tűnik, a rajongók a világ minden országában egyformán be akarják biztosítani, hogy semmiképp se maradjanak ki a már soha színpadra nem kerülő megashow-ról. A legnagyobb amerikai internetes jegykereskedő portál, a Fandango jelentése szerint, Michael Jackson saját eladási toplistájuk csúcsára került, és még a kamaszlányok kedvenc vámpírját, az Alkonyat Újhold-ját is maga mögé utasította. Angliától Japánig mindenhonnan hasonló hírek érkeznek.

Szintén a Fandango szerint a koncertfilm-jegyek iránti érdeklődés is háromszorosa a tavalyi Miley Cyrus-koncertmozi iránt tapasztaltnak: márpedig az premierje hétvégéjén 31 millió dollár bevételt hozott Amerikában, és ezzel megszerezte minden idők legsikeresebb koncertfilmjének címét.

Mindenütt világvége

A világvége nem kis dolog. Roland Emmerich, a mozis világégések nagy szakértőjének új filmje, a 2012 nem is spórol a látvánnyal: vérfagyasztó részletességgel és ötletességgel mutatja meg, hogyan pusztul el hamarosan az emberi civilizáció Kínától Brazíliáig, Amerikától Rómáig. A különleges történet a filmet gyártó stúdió reklámszakembereit is rendkívüli megoldásokra ragadtatták. A film egy teljes - és különösen látványos - kétperces jelenetét a hét elején úgy vetítették az Egyesült Államokban, hogy az este 10:50 és 11:00 óra között az ország összes tévécsatornáján egyszerre ment: a nagy csatornák, az ABC, NBC és CBS mellett 89 kisebb kábeladó és az összes spanyol nyelvű tévé egyszerre sugározta a 2012-montázst. A médiatörténeti jelentőségű eseményhez hasonlóra nem került még sor az USA-ban (és valószínűleg máshol sem): összesen több mint 450 észak-amerikai tévés cég vett részt a közös kalandban: így az országban este tévét nézők 90%-a, több mint 110 millió ember csodálhatta meg a világ látványos pusztulást és a családját menteni próbáló John Cusack-ot.

Carrell pórul jár

Aki a régi szikrát próbálja élesztgetni, készüljön nagy robbanásra. Steve Carell és Tina Fey új vígjátékot forgat, melyben egy házaspár megpróbálja felpörgetni az unalmas hétköznapjait. És sikerül. A Párterápia-ban (Date Night, hazai bemutató: 2010 tavasza) a két komikus csak vacsorázni és moziba indul, de némi félreértés következtében hamarosan a maffia bérgyilkosai elől kell menekülniük.

- Eljött az idő, hogy mindketten normális, felnőtt embereket játsszunk - nyilatkozta Carrell a saját és partnernője szerepéről. - De úgy veszem észre, be vagyok skatulyázva. Hiába vállaltam egy tisztes polgár szerepét, forgatás közben azon kaptam magam, hogy néha fejjel lefelé lógatnak, üldöznek, felrobbantanak, lepofoznak, olajba tunkolnak, és még egy rendes szexet sem tudunk összehozni Tinával. És a végén a nézők röhögni fognak mindezen. Nehéz szakmám van.

süti beállítások módosítása