látogató számláló

InterCom hírek (2009. október 29.)

Ezen a héten: Michael Jakcson: koncerthangulat az óceán mindkét partján; Bana nem utazik - sem a felesége; Végre itt az idő a 2012-re; Pocak és bajusz: Matt Damon; Top 10 Budapest (2009. október 22-28.)

Michael Jakcson: koncerthangulat az óceán mindkét partján

Sajnos, már sosem fogjuk megtudni, milyen lett volna Michael Jackson londoni megakoncert-sorozata. A hangulatot azonban el lehet képzelni: szeptember 27-én, a koncert próbáin készült felvételek segítségével készült különleges film, a Michael Jackson's This Is It (már a mozikban) Los Angeles-i bemutatóján igazi koncerthangulat uralkodott. A bejáratnál a kinnszorultak hatalmas tömege (köztük rengetegen fehér kesztyűben, Jackson-stílusú kalapban), benn többek között olyan hírességek, mint Will Smith, Jennifer Lopez, Jennifer Love Hewitt, Anne Heche, újságírók és rajongók (több mint 5000 ember). A hosszú várakozás után a színpadon a koncert és a film rendezője, Kenny Ortega köszöntötte a nézőket, akik a vetítés kezdetétől- moziban meglehetősen szokatlanul - folyamatos tapssal, füttyel, kiáltozással üdvözölték a film minden izgalmas pillanatát.

Liz Taylor - Michael Jackson közeli barátja - a producerek segítségének köszönhetően otthonában nézte meg a filmet, de a véleményét rögtön közzétette a Tweeteren. Így mind a 174 000 kapcsolata azonnal olvashatta, a színésznő lelkes szavait, aki zseninek és isten ajándékának nevezi egykori barátját.

A Los Angeles-i premierrel egy időben a londoni Leicester Square is megtelt ünneplő rajongókkal, akik a mozin kívül is jól szórakozhattak: hatalmas kivetítőn követhették nyomon az amerikai vörösszőnyeges bevonulást, a remek hangulatról pedig több DJ, és táncos gondoskodott.

A magyar rajongók hajnali fél háromig vártak, hogy a többi 35 országgal közösen a Los Angeles-i bemutató pillanatában megláthassák, a pop királyát a mozivásznon. A különleges időpont ellenére a vetítőterem megtelt, és a hangulat a nagy slágerek idején a tetőfokára hágott, akárcsak az óceán túlsó partján.

Bana nem utazik - sem a felesége

Hollywood nem minden. Az álomváros egyik legnépszerűbb férfia, Eric Bana például meg van róla győződve, hogy felfelé ívelő pályáját nem befolyásolja, ha nem jelenik meg a Los Angeles-i társasági eseményeken: ugyanis a világ túlsó felén lakik, és nem hajlandó költözni. A 40 éves színész Melbourne-ben született, és jobban szereti a lakóhelyét a karrierjénél. Ő, felesége és két gyereke minden csábítás ellenére marad Ausztráliában.

- Nem minden filmet forgatnak Amerikában - jelentette ki magabiztosan a színész. - Aki nagyon akar, az majd úgyis megkeres. Nem szeretnék tipikus hollywoodi színész lenni, jobban kedvelem a nem tipikusan hollywoodi filmeket. Az időutazó felesége (The Time Traveller's Wife, hazai bemutató: október 29.) a legjobb példa erre: különleges, érzelmes, elgondolkodtató film. Annyira jó, hogy akár Ausztráliában is készülhetett volna.

Végre itt az idő a 2012-re

A rendező művészete az alkalmazkodás. A nézők és rajongók azt hihetik, hogy Roland Emmerich-nek, a katasztrófafilmek császárának már egy producer sem mond nemet, de a rendező egy újságírónak nemrég elárulta, hogy nem mindig azt csinálja, amit szeretne. Vagy legalábbis, nem abban a sorrendben.

- A müncheni filmfőiskolán hallottam először arról, hogy a maják ősi naptára csak 2012-ig tart - nyilatkozta a rendező. - Már akkor eszembe jutott, hogy ez egy fantasztikus film alapja lehetne; néhány évvel később egy történet körvonalai is kialakultak a fejemben, de a digitális technika akkoriban egyszerűen nem tette volna lehetővé, hogy lefilmezzem, amit akartam. Úgyhogy vártam. A Függetlenség Napja és a Holnapután rendezése közben, amikor egy új technikai lehetőség került elő, sokszor gondoltam arra: "na, ez jó lesz majd a 2012-ről szóló filmembe." De a Holnapután-nál már azt is éreztem, hogy nincs sok időm. Egy ilyen film elkészítése sokévnyi munka, és az nem volt kérdés, hogy 2012 után már egész más szemmel néznénk ezt a filmet. Úgyhogy bele kellett húznom - most még van három éve a 2012-nek (hazai bemutató: november 12.), hogy meggyőző legyen.

Pocak és bajusz: Matt Damon

Nemcsak az a kérdés, mit szól a közönség a színészhez: a színész sem mindig elégedett a nézőivel. Legalábbis kissé elégedetlennek tűnik Az informátor!-ral (The Informant!, hazai bemutató: november 26.) kapcsolatban érkező első reakciókkal. Amerika egyik legtöbbet dolgozó színészét bosszantja, hogy a Steven Soderbergh-gel forgatott filmje kapcsán szinte mindenki a pocakjáról beszél: Damon több mint 15 kilót szedett fel a kórosan hazudozó figura eljátszása kedvéért.

- Meghízni nem nagy kunszt, utána lefogyni kicsit strapás, de el lehet viselni - jelentette ki a színész. - Azt nem értem, hogy miért nem tűnt fel senkinek a bajusz, amit Az informátor!-ban viselek. Az volt az igazi kínlódás: utáltam, míg nőtt, rettentően zavart abban a pár hónapban, amíg viselnem kellett, és igazi kínszenvedés volt megszabadulnom tőle. Ha kell, bármikor felszedek megint 10-20 kilót, de ha jön egy rendező, és azt kéri, egy szerep kedvéért növesszek bajuszt, azt biztos kikergetem a szobából.

Top 10 Budapest (2009. október 22-28.)


süti beállítások módosítása