látogató számláló

Top 10 Budapest (2009. március 12-18.)


Hanks úgy élt, mint a rómaiak

Tom Hanks nagyon hálás Dan Brown-nak. A színész az Angyalok és démonok (Angels and Demons, hazai bemutató: május 13.), A DaVinci-kód folytatásának forgatásán egy hónapot töltött Rómában.

- Nem turista voltam, hanem igazi római - lelkesedik Langdon professzor megformálója. - Egy képeslap-szépségű utcában laktam, reggel a közeli presszóban kávéztam, és egyszer egy kiskocsmában, a helyiekkel néztem meg a foci Európa kupa egyik meccsét. De a forgatási szünetekben is, ha volt kis szabadidőm, rögtön sétálni indultam. Ezúton is köszönöm Dan Brown-nak, hogy ilyen gyönyörű helyen játszódik az Angyalok és démonok...

Pofon a másnaposoknak

Mike Tyson a világ egyik legsikeresebb és legismertebb bokszolója eddig csak dokumentumfilmek tárgyaként állt a kamera elé, illetve, ha saját magát kellett játszania, de most végre megcsillogtathatja színészi képességeit. Sportolóként négy éve nyugdíjban van, új szakmájában pályakezdő: a Másnaposok (Hangover, hazai bemutató: augusztus 13.) című vígjátékban vállalt szerepet - igaz, az ökle ezúttal is komoly feladatot kapott. A film három víg és igen másnapos barátról szól, akik negyedik társukat keresik Las Vegasban. Előző este kicsit vadra sikerült egyikük legénybúcsúja, és nem emlékeznek hol hagyták a haverjukat. Márpedig az idő sürget, ugyanis éppen ő búcsúzott a legényélettől, és hamarosan meg kellene jelennie az esküvőjén. A fejfájós társaság egészen különös nyomok alapján próbálja rekonstruálni a ködbe vesző mulatságot: hotelszobájukban reggel egy csecsemőt, egy tigrist és egy kiöregedett bokszolót találnak.

Tyson nagy buzgalommal és igyekezettel vett részt a forgatásban. Egyedül azt a jelenetet kellett sokszor újravenni vele, amikor kiüti egyik partnerét: túl óvatos volt, nem mert igazán odasózni a színésznek...

Operából a sárkányok közé

Senki nem tudja megjósolni, hogy egy gyereket milyen pályára, hova visz a tehetsége... legfeljebb a nagymamája. De ő is tévedhet. Emmy Rossum tizenegy éves korától a világ leghíresebb operaházában, a New York-i Metropolitanban énekelt, fellépett vagy húsz operában, 5 nyelven kellett megtanulnia a dalszövegeket, együtt szerepelt Placido Domingo-val és Luciano Pavarotti-val is.

- A nagymamám iszonyú büszke volt rám - meséli a 23 éves színésznő -, mindent megnézett, amiben szerepeltem, a Bohémélet-et és a Tudandot-ot vagy tízszer végigülte. A Dragonball - Evolúció (Dragonball Evolution, hazai bemutató: április 9.) mexikói forgatásán eszembe jutott néha: mit szólna, ha látna kék hajjal, kezemben két lézerpisztollyal, övemen a sárkányradarral. Eléggé mást csinálok, mint amire ő számított. De azért azt hiszem, így is büszke volna rám. Legfeljebb csodálkozna kicsit.

Farkas ellenfele boldog

Az élet nem lóverseny. Ryan Reynolds, a 33 éves amerikai színész azonban már eredményt hirdetett: szerinte 2008 volt élete verhetetlenül legjobb éve.

- Májusban eljegyeztem, szeptemberben feleségül vettem a világ legszebb nőjét - meséli Reynolds - és még abban az évben rögtön túl is szárnyaltam ezt. Igaz, nem szépségben, de talán a sikerben.

Az ifjú színész első állításában nem túloz: felesége (és kolléganője), Scarlett Johansson valóban nagyon szép és nagyon sikeres. De második kijelentése sem túl vakmerő, hiszen a boldog férj 2008-ban forgatta az idén a mozikba kerülő: X-Men kezdetek: Farkas (X-Men Origins: Wolverine, hazai bemutató: április 30.) című hatalmas költségvetésű, látványos filmet, melyben két karddal küzd, és kicsit sem jóságos.

- Igazából nincs köztünk egy kis versengés sem - magyarázza Reynolds. - Sokat beszélgetünk otthon a szakmáról, az utóbbi időben szerzett vívó- és közelharc-tudományomat is továbbadtam Scarlettnek, de én is imádom a filmjeit: legalább annyira, amennyire ő lelkesedik most Farkas-ért.

Hannah Montana: A film (magyar plakát)


Dragonball - Evolúció (magyar előzetes)


Annarchia a Wigwamban! 03.27!

Az esemény különlegessége, hogy az Anna and the Barbies zenekar nemcsak hogy 2kategóriában jelölve van, de a díjak átadása után, a magyar rockzenei élet apraja-nagyja előtt, egy másfél órás rock and roll freak-showt hivatottak robbantani!
A koncertet parádés vendégművészek közreműködése emeli művészi szintű Annarchiává: 

  • Farkas Zsófi
  • Tóth Vera
  • Tóth Gabi
  • Ferenczy Gyuri
  • Jamie Winchester
  • Papp Szabi és még jónéhány őrült táncos, tájkó nagymester és pankrátor!

Garantált skalpolás! Csatabárd kiásva!
... hiba lenne lemaradni a vérfürdőről!


Terjeszd Te is, add hírét ennek a bulinak és persze gyere el! Március 27, péntek Wigwam!

Egyéb infó:

www.wigwamrockclub.hu

www.annaandthebarbies.hu


Rémálom az Elm utcában

25 éves Freddy Krueger!

RÉMÁLOM AZ ELM UTCÁBAN

Az első 4 rész április 28-tól DVD-n az FHE kiadásában

Egy, kettő.

Freddy néha eljő.

Három, négy.

Jobb, ha elmégy.

Öt, hat.

Mormold imádat.

Hét, nyolc.

Álmod kolonc.

Kilenc, tíz.

Aludni sem bírsz.

Ismerős a versike? Ki ne emlékezne Freddy Kruegerre, mindenki rémálmára? Megégett arc, zöld-piros csíkos pulóver, kopott, zöld kalap, bőrkesztyű, ujjain késpengék. Az ijesztő külsejű Freddy ünnepel, hiszen már 25 éve riogatja a közönséget. Áprilisban a Fórum Home Entertainment gondozásában megjelenik a híres horror-sorozat első 4 része (Rémálom az Elm utcában, Rémálom az Elm utcában 2. - Freddy bosszúja, Rémálom az Elm utcában 3. - Álomharcosok, Rémálom az Elm utcában 4. - Az álmok ura), így végre mindenki újra átélheti a borzongást. A rajongóknak jó hír, hogy a történet következő 3 része májusban kerül a polcokra, ráadásul hamarosan a 7 részt tartalmazó dobozhoz is hozzáférhetnek.

Mindenekelőtt egy kis emlékeztető a klasszikus alkotásból:

https://www.youtube.com/watch?v=Adgp0v_mfTk

Hallottad már?

  • Wes Craven rendező a Freddy Krueger nevet egy gyerekkori ellensége után adta a rémisztő figurának, aki folyton terrorizálta és megkeserítette az életét, a külsejét pedig egy ijesztő, részeg csavargóról mintázta, aki hosszú percekig bámult be a tízéves Wes ablakán, teljesen megrémisztve ezzel a fiút.
  • Johnny Depp élete első szerepét a Rémálom az Elm utcában című filmben kapta. A válogatásra egy barátját kísérte el, ám végül a választás Depp-re esett.
  • A forgatókönyvet még 1981-ben írta Wes Craven, de sokáig egy stúdiónak sem kellett a sztori. Végül lecsapott rá a New Line Cinema, amit ez a produkció mentett meg az anyagi csődtől, ezért sokáig viccesen „a ház, amit Freddy épített" néven emlegették.
  • Freddy Krueger figurája eredetileg csendes sorozatgyilkos volt, de ahogy fejlődött a karakter, végül pimasz gazember lett, akinek lételeme a feketehumor.
  • Az eredeti pengés kesztyűt még a Rémálom az Elm utcában 2: Freddy bosszúja című filmben is használták, de aztán egyszer csak eltűnt.
  • Majdnem 2000 liter művért használtak fel az első rész forgatása során.
  • Az Elm utca feliratot csak a film elején és végén láthatjuk, a film közben soha nem jelenik meg.
  • A Nancy-t játszó Heather Langenkampot több mint 200 jelentkező közül választották ki. Olyan nagy neveket ütött ki a szerepből, mint Demi Moore vagy Courtney Cox.
  • A rendező döntött úgy, hogy Freddy Krueger pulóvere legyen zöld-piros csíkos, mert azt olvasta, hogy ennek a két színnek a kombinációját viseli a legnehezebben a szem, így ettől még hátborzongatóbb lesz a figura.
  • A filmben állandóan feltűnő ugrókötelező kislány a valóságban annak a párnak a lánya, akik háza Tina otthonaként szerepel a filmben.

 

Az első részben Nancy-t (Heather Langenkamp - Sokkoló) szörnyű rémálmok gyötrik: egy förtelmes alak az életére tör. Osztálytársait is ugyanez a rémálom kínozza, ám őket álmukban a rém egytől-egyig le is mészárolja, és többé nem ébrednek fel. Miután a rendőrség nem törődik Nancy figyelmeztetésével, a lány elhatározza, hogy egymaga száll szembe a túlvilági gyilkossal annak árnyakkal és veszélyekkel teli birodalmában.

 

Johnny Depp (Sweeney Todd, a Fleet Street démoni borbélya) élete első főszerepét alakítja ebben a hátborzongató speciális effektusokkal teli horrorklasszikusban, amelyben először tűnik fel a filmvászon egyik leghírhedtebb réme, Freddy Krueger. Freddy életében gyerekgyilkos volt, ezért házának pincéjében felgyújtották az emberek. Azt hitték, így megszabadulhatnak a szörnytől, ám egyszer csak visszatér a legriasztóbb rémálmokban, és újra gyilkol...

A Rémálom-sorozat első négy része sztereó magyar, DD5.1-es angol hanggal, magyar és angol felirattal, valamint 1.85:1-es képaránnyal kerül kiadásra.


Papírrepülők előzetes


Macarron Chacarron

Jó szórakozást! :)

 


Terminátor: Sarah Connor krónikái

Az anya, akinek a kezében van a sorsunk. A fiú, aki a jövőben az emberiség vezetője lesz. És védelmezőjük, egy terminátor a jövőből. Hármójuk feladata, hogy megváltoztassák a jövőt, és Sarah Connornak (Lena Headey - 300) fel kell készítenie fiát a háborúra, melyet az emberiség elpusztítására készülő gépek ellen vív majd. Az óra ketyeg. Képesek lesznek megállítani a közelgő Végítéletet?

A Terminátor: Sarah Connor krónikáinak teljes 1. évada 2009. április 28-án jön az FHE jóvoltából. Sztereó magyar és DD5.1-es angol hanggal illetve magyar és angol felirattal, valamint 1.78:1-es képaránnyal, és a következő (eredeti nyelvű) extrákkal: 

  • Audiokommentár három kulcsepizódhoz Josh Friedman executive producer, valamint a stáb és a szereplők közreműködésével
  • A krónikák kreálása: 3-részes dokumentumfilm a sorozat készítéséről
  • A The Demon Hand című epizód tévében sugárzott és bővített változata
  • Felvételek a szereplőválogatásról
  • Terminált jelenetek: A tévében nem sugárzott részletek
  • Animált sztoribordok
  • Summer Glau táncpróbája
  • Bakiparádé

Perel a Star Trek forgatókönyvírója

Jó memóriája van a Star Trek című sorozat forgatókönyvírójának: Harlan Ellison pert indított a sorozatot gyártó stúdió ellen, amiért nem fizették ki az egyik általa írt, 1967-ben sugárzott epizód honoráriumát, pontosabban a díjnyertes epizód által termelt haszon egy részét. A jó nevű sci-fi író egyben a forgatókönyvírók szövetségét is beperelte, mert nem képviselték megfelelően a jogait - igaz, csak jelképes, egydolláros kártérítést követel. Azt nem tudni, hogy Ellisonnak miért pont most jutott eszébe, hogy igazát keresse.

            A jó hír viszont az, hogy alighanem sikerül feltámasztani hamvaiból a Star Treket. A csak Star Trek Zerónak nevezett új mozis produkció, amely a legendás történet kezdeteit meséli el, elképesztő látványvilággal szeretné megnyerni a potenciális új rajongókat, és kiengesztelni a korábbi kudarcok miatt kiábrándult régi ST-fanokat.       (Star Trek - hazai bemutató. 2009. május 7.)


Johnny Depp kapjon végre Oscart!

Most, miután az ötször Oscarra jelölt Kate Winslet végre hazavihette a díjat, egy internetes portál közvélemény-kutatást végzett, ki az a sztár, aki szintén többször lemaradt az elismerésről, pedig megérdemelné. Nos, az eddig háromszor Oscarra jelölt Johnny Depp toronymagasan vezeti a mezőnyt: a szavazók 43 százaléka őt választotta. A második Leonardo DiCaprio, de csupán 18 százalékkal.

            Johnny Depp nem is esélytelen: új filmjét, a Közellenségeket a szezon nagy durranásának jósolják. A film a huszadik század egyik leghírhedtebb bűnözője, John Dillinger történetét meséli el, aki azzal dicsekedhetett, hogy bármelyik bankot ki tudja rabolni. A filmet a műfaj egyik legnagyobb mestere, Michael Mann rendezte, akinek többek között olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint a Szemtől szemben, vagy a Collateral - A halál záloga. (Public Enemies - hazai bemutató: 2009. július)


Most már biztos: jön a Transformers 3

Michael Bay rendező pár hete még csak lehetőségként említette, hogy trilógiává bővíti a Transformers-filmeket, a Paramount stúdió azonban most bejelentette, hogy a harmadik robotos filmet 2011. július 1-jén mutatják be. A Variety című filmes szaklap szerint a sietségre azért van szükség, hogy lefoglalják a legjobb időpontot: a nyár közepe ideális egy ilyen szuperprodukció bemutatása szempontjából. A Paramount nagy riválisa, a Sony már megszerezte magának 2011. május 4-ét a Pókember 4. számára, így lassan kezd betelni a mozis naptár arra az évre.

Addig sem kell nélkülöznünk kedvenc robotjainkat, hiszen idén jön a Transformers: A bukottak bosszúja (Transformers: Revenge of the Fallen) - hazai bemutató: 2009. június 24.


Brad Pitt producerré változik

Évek óta arra várt Brad Pitt, hogy megfelelő forgatókönyv akadjon a kezébe, és végre producerként is bizonyíthassa, mit tud. Az idő elérkezett: Brad megszerezte Az éjszakai portás című kémregény megfilmesítési jogait, és gőzerővel dolgozik a produkción - jelenti a Variety című tekintélyes amerikai filmes szaklap.

            Az éjszakai portás magyarul is nagy sikert aratott, hiszen szerzője John LeCarré, a kémregények nagymestere. A történet hőse egy visszavonult brit kommandós, aki egy zürichi szálloda éjszakai portásaként nyugodtan szeretné tengetni napjait. A titkosszolgálat azonban nem hagyja nyugton: ráveszik, hogy épüljön be régi ellensége, egy aljas fegyverkereskedő szervezetébe - volt kommandósunk tehát kémként folytatja karrierjét.

            Arról még nincs hír, hogy Brad Pitt oszt-e magának szerepet a filmben. Az viszont biztos, hogy a Becstelen brigantyk című Tarantino-opuszban övé a főszerep. A szezon legvéresebb produkciójának kikiáltott filmben Brad kommandósokat vezet a második világháborúban. Céljuk: minél több német katona lemészárlása. (Inglourious Basterds - hazai bemutató: 2009. augusztus 20.)


Goulasch Exotica koncert az A38-n! 03.19. Most csütörtökön!

 
 




Santa Macairo Orkestar (FR) + Goulasch Exotica live and DJ-s @ A38


Melegen ajánljuk figyelmetekbe ezt az estét!


Szilveszter után az első új felállású live lesz. Keleti Andris a gitárról átpattan a basszusgitárra, Ábrahám Nóri helyett egy új lánnyal, Tintér Gabival ismerkedhettek meg. Valamint az elektronikánál is bővült a kütyük száma.


A koncert után Ordaska fog osztani a cd-k mögül, majd egy bitang jó zenekar a Santa Macairo Orkestar fogja széttépni a hajót.

Alternatív fúvósok, de egyben jellemző rájuk a ska roots, a balkáni speed, a kocsmai punk vagy a New-Orleans-i destroy brass band. A Santa Macairo Orkestar együttes zenei világát átfogja az univerzalizmus, a humanizmus és spiritualitás. Populáris táncos-mulatós báli zene és az örökzöld folklór keveredése, így a SMO zenéje jól megizzasztja és megörvendezteti a közönséget. Muzsikájuk kapocs a ritmusos, forró hangulatú trópusi és a kárpáti underground zene között! A Santa Macairo Orkestar egy olyan zenei élményt ajándékoz nekünk, ami mind hangzásban, mind látványban elvarázsol minket.


Utána pedig levezetésképpen kimondottan a legjobb Goulasch Exotica felvételeket fogjuk pörgetni, ameddig bírjátok.


A Betyárvizit című album dalai biztosan elhangzanak majd, ha még nem vetted volna meg, akkor most pótold itt!






Kapcsolódó linkek:

A Santa Macairo Orkestar hivatalos honlapja

A SMO a MySpace-en

Goulasch Exotica web


Casanova Night Musical Magyarországon! A SHOW...

MOST ELŐSZÖR SZÍNPADON NIGHT MUSICAL BUDAPEST BROADWAY MOULIN ROUGE Időpont: 2009 április 26. és május 26. között Előadásnapok: VASÁRNAP, HÉTFŐ, KEDD Előadások száma/ nap: 3 (17.00, 20.00, 23.00) Helyszín : Moulin Rouge
Belépő ára: 10 EUR, vagy 3.000 HUF Jegyek kaphatók március 26-tól a helyszínen, illetve a www.casanovanightmusical.com oldalon!

CASANOVA NIGHT MUSICAL A SHOWRÓL A szerelmi életéről elhíresült lepedőakrobata mutatványait csak 16 éven felülieknek ajánljuk!

Az egyfelvonásos 60 perces NIGHT MUSICAL 16 dalt tartalmaz, melyek egymást követik megszakítások nélkül. Az angol nyelvű dalokat kiváló musical, pop, rock, jazz énekesek adják elő, a látványos táncos, sexy show forgatagában.

CASANOVA nap mint nap fáradhatatlanul keresi az igaz szerelmet, miközben szenvedélyes kalandjai szemünk előtt elevenednek meg újra és újra

Hogy ki lesz az IGAZI? Az egy órás sexy-show végén mindenrõl lehull a lepel!

SHOW GUIDE A vendégek a SHOW megkezdése előtt 30 perccel léphetnek be a helyszínre és az előadást követően is maradhatnak még 45 percig. Ekkor lesz lehetőség közös fotózásra az énekesekkel, táncosokkal, modellekkel.

A lilDevil GIFT SHOP-ban lehet választani emlékbe a show-hoz kapcsolódó ajándékok közül és nem érdemes kihagyni a speciális vágykeltő koktélok csábítását sem!

 


Szerzõk
Perjés Péter / dalszöveg, zene
Szurdi Tamás / zene
Moldován Ákos / zene
Pejtsik Péter/ zene
Mester Tamás / zene

Alkotók
Perjés Péter / producer, rendezõ
Herczeg Zoltán / jelmez
Indián / akció, látvány, klip

Énekesek
Casanova / Szemenyei János
Mary / Sári Évi
Bettina/Charpillon / Széles Iza
Lizzy / Varga Bernadett
Guardian Angel / Kenyér Klári
Alessia / Pataki Szilvi
Bruno / Radovics László Kiru"
Valamint a CASANOVA NIGHT MISICAL táncosai, modelljei, közreműködõi.

www.cnm2009.com


Hagyjuk el szűzföldet!

A gimi utolsó évét taposó Ian Lafferty (Josh Zuckerman) élete dilemmája előtt áll: vagy szégyenszemre szűzen kell főiskolára mennie - vagy vezet 1200 kilométert és megdönti az interneten megismert dögös-bögyös pipit. Ian nem sokat teketóriázik, legjobb haverjával, a szexszakértő Lance-szel (Clark Duke) és az „örök barát" Feliciával (Amanda Crew) elkötik a kőbunkó bátyó (James Marsden - Hajlakk) verdáját, és irány az országút! A trió elképesztő kalandokban bővelkedő útját túlbuzgó rendőrök, pszichopata stopposok és önmegtartóztatást hirdető sztriptíztáncosnők szegélyezik, nem is beszélve a kötekedő amishról (Seth Green - Austin Powers-sorozat ) és a nem várt szerelmi vallomásokról... A Szextúra féktelenül vicces, őrülten pörgős vígjáték, ami után gatya nem marad szárazon...

A Szextúrát 2009. április 28-tól vehetjük kézbe a FHE-nek köszönhetően. DD5.1-es magyar és angol hanggal illetve felirattal és 1.77:1-es képaránnyal. Extraként meghallgathatunk egy audiókommentárt az alkotók közreműködésével.


Billboard No. 1 az Invaders Must Die! Nálunk a 2. helyen nyitott!

A The Prodigy 5. stúdióalbuma az Invaders Must Die a Billboard European TOP 100 első helyén áll! A lista 20 európai ország eladását foglalja magába. A hivatalos sajtóhírt nézd meg itt! Ami kicsiny hazánkat illeti, itt is nagy sikernek örvend az új album, rögtön a Mahasz lista 2 helyén debütált. Ezek az eredmények is azt bizonyítják, hogy valóban jó album született. A lemezhez eddig két videoklip készült: a címadó Invaders Must Die és az Omen című dalhoz.


A lemez mellett DVD-t is találnak a rajongók, amelyen az Invaders Must Die és az Omen klip mellett két 'live film' is megtalálható. Az albumot megveheted itt!

Egyéb infók:
www.theprodigy.com
www.myspace.com/theprodigy


süti beállítások módosítása