látogató számláló

Top 10 Budapest (2009. január 8-14.)


A Terminátor zenéje

A világvége még tartogat néhány nagy meglepetést. Az emberek maroknyi csapata kitart, a robotok a végső összecsapásra készülnek: és közben nagyon jó zene szól.

Immár hivatalosan is megerősítették, hogy a Terminátor - Megváltás (Terminator Salvation, hazai bemutató: június 4.) zenéjét az eddig három alkalommal Oscar-díjra jelölt Danny Elfman komponálja.

A különlegességekhez és a gigantikus akciójelenetekhez mindig vonzódó (Tim Burton-nel rendszeresen együttműködő, de a Pókember dallamait is jegyző) zeneszerező még csak pár napja látott munkához.

- Nincsenek előzetes terveim, és nem tudom, mi lesz a végeredmény - nyilatkozta Elfman. - Abban sem vagyok biztos, hogy használni fogjuk-e az első Terminátor főtémáját, amit Brad Fiedel komponált, vagy megmaradunk az eddig használt nagyzenekari hangzásnál.

Egy biztos: a Terminátor - ahogy eddig is - döngetni fog.

Gran Torino a legjobb

Egy jó színész nemcsak bejönni tud jól. A távozása is hatásos. Clint Eastwood, többször nyilatkozta az utóbbi időben, hogy készen áll a nyugdíjra, utolsó filmje a Gran Torino (Gran Torino, hazai bemutató: április 16.) lesz. A történet szerint egy magányosan élő, koreai veterán a szomszédjában élő kínai család védelmében felveszi a harcot a környék bandáival: és úgy látszik, a 78 éves, négy Oscar-díjjal dekorált művész még most is pontosan tudja, mi kell a nézőknek. A Gran Torino-t - melynek Eastwood rendezője, főszereplője, társ-zeneszerezője és producere is - a múlt hét óta vetítik az Egyesült Államok mozijaiban, és rögtön a sikerlista első helyére került: az első hétvégén 29 millió dollár bevételt hozott. Ez pedig azt jelenti, hogy a film át fogja lépni a 100 millió dolláros bevételi álomhatárt, és Eastwood hosszú rendezői pályájának legsikeresebb darabja lesz, még a Millió dolláros baby-t is megelőzi majd.

A színész tehát legsikeresebb filmjével búcsúzik. Ezt a kivételes eredményt csak egyféleképpen lehet még fokozni: az Oscar-díjjal... amelyre a megható, izgalmas történetnek szintén van esélye.

Jennifer meg a kutya

Egy jó film mindenkiből kihozza a benne bujkáló kutyabarátot. Jennifer Aniston, a Marley meg én (Marley and Me, hazai bemutató: március 12.) főszereplője a film bemutatója kapcsán mindenkinek szívesen meséli, nemcsak a filmben játszik kutyabolondot: két ebet tart otthon, és Norman nevű corgi-terrierje kényeztetésére hetente legalább 250 dollárt költ.

- Nincs hozzá hasonló kutya - jelentette ki Aniston. - Olyan mint egy ember, csak sokkal szőrösebb. Bölcs öreg bácsi, aki tudja, hogy egyetlen pillantásával porba sújt, vagy megvigasztal.

A kutyás-romantikus vígjáték stábjának azért nemcsak pozitív emlékei vannak a bölcs négylábúakkal kapcsolatban. A film főszereplője, az idomíthatatlan labrador, részt vett a Marley meg én Los Angeles-i premierjén, és sokáig ugyanolyan elegánsan viselkedett, mint a kétlábú, estélyi ruhás, szmokingos vendégek, de azután megunta az engedelmességet, és a fotósok nagy örömére körbepisilte a vörös szőnyeget.

Miért jó a vámpírnak?

Jó a föld alatt. A kultikus vámpírfilm, az Underworld folytatásában, melynek címe Underworld - A vérfarkasok lázadása (Underworld - Rise of the Lycans, hazai bemutató: január 22.) visszatérnek a régi színészek. Bár a történet a vámpírok és vérfarkasok közti örök háború kezdeteit mutatja be, még a korábbi filmekben a legújabb vámpírgenerációt képviselő Kate Beckinsale is megjelenik a vásznon. A legfontosabb szerepet azonban továbbra is az elsősorban komikus szerepeiről ismert Bill Nighy alakítja. Ő Viktor, a vámpírkirály, az ő unokája az a lázadó vámpír-hercegnő, akit Beckinsale keltett életre. Nighy a filmiparban szokatlan módon már A vérfarkasok lázadása forgatásának előkészületei idején biztosította róla a producereket, hogy szükség esetén az újabb részekben is szívesen a rendelkezésükre áll. Nem támaszt külön feltételeket, és mindig örömmel belebújik Viktor különleges, fekete jelmezébe.

- Nagyon szeretem az Underworld-filmeket - jelentette ki a színész, akit a közeljövőben egy másik komoly szerepben, Tom Cruise oldalán, a Valkűr-ben is láthatunk. - Világ életemben tetszettek a bőrruhás csajok, és mindig irigyeltem azokat, akik éjszaka sokáig ébren vannak, aztán nappal alszanak. Különben is, akárhogy próbálkoznak a sminkesek, én így is, úgyis mindig nagyon sápadtnak látszom. Az isten is vámpírnak teremtett.

Tony Shalhoub: Elég!

LOS ANGELES — Nem lesz több Monk, a flúgos nyomozót játszó Tony Shalhoub nyolc évad után véget vet a sorozatnak. A színész, akinek élete egyik legnagyobb sikere az agorafóbiában szenvedő, rendőrségtől elbocsátott, ám zseniális nyomozó figurája, szeretné más téren is kipróbálni magát.
– Ez egy nagyszerű szerep, nagyszerű stábbal dolgozom, és bizony nagyon megszerettem a figurát, de nyolc év, azt gondolom, éppen elég – vallotta a színész. – Úgy érzem, minden oldalról körüljártuk már ezt a történetet, és szeretnék most már újat mutatni. Nem feltétlenül csak a kamerák előtt, a produceri munka is nagyon érdekel.
A Monk hetedik évfolyama most indul Amerikában, Shalhoub pedig márciusban kezdi forgatni a befejező, nyolcadik évadot.


süti beállítások módosítása