látogató számláló

Könyörtelen csapás

Jacob Stillwell (Steven Seagal) az ország egyik legkiválóbb gyilkossági nyomozója. Könyörtelen és rendkívül hatékony módszereinek hála, élő legendaként tekintenek rá a törvény mindkét oldalán. Úgy tűnik azonban, hogy legújabb ügye kapcsán emberére akadt: Lazerus, a ravasz és perverz sorozatgyilkos ámokfutásával egész Memphist rettegésben tartja. Kétségbeesett hajsza kezdődik, melynek során Stillwellnek alá kell merülnie a város prostitúcióban értelmetlen erőszakban és tobzódó alvilágába, hogy kézre kerítse a gyilkost, mielőtt újra lecsapna.

A Könyörtelen csapás 2009. március 24-én jelenik meg a FHE gondozásában. DD5.1-es magyar és angol hanggal és felirattal. 1.77:1-es képaránnyal. Extraként pedig megtekinthetünk egy előzetest (eredeti nyelven).


Langdon professzor visszatér

Robert Langdon visszatér. A 2006-ban bemutatott elsöprő mozisiker, A Da Vinci-kód 570 millió dollár bevételt hozott készítőinek, nem csoda, hogy a stáb újra összeállt: a szerző másik regénye, melyben a tudós egyetemi oktató akcióba lép forgatókönyvvé majd filmmé alakult. Az Angyalok és démonok (Angels and Demons, hazai bemutató: május 13.) forgatása befejeződött, a film kész, és hamarosan a mozikba kerülhet: egy 2:17 perces előzetes az elmúlt napokban került fel az internetre: a kommentárok szerint az alkotók talán felül is múlják előző sikerüket. A győztes csapat nem változott: Dan Brown bestsellerét ismét Ron Howard rendezte, de A Da Vinci-kód megfilmesítésében közreműködő forgatókönyvíró, zeneszerző és operatőr is visszatért, ahogy a főszerepet természetesen ismét Tom Hanks alakítja - csak ők öten már hat Oscar-díjat hoznak a stábba.

Az előző misztikus thriller jó része Párizsban és Franciaországban játszódott; a mostani történetben egy ősi, titkos társaság, az illuminátusok rendje aktivizálódik újra, hogy elpusztítsa a katolikus egyházat, így természetesen Róma és Olaszország a fő helyszín. A stáb ugyan dolgozott Rómában, de a várost (és a város alatti katakombákat) bemutató legfontosabb jeleneteket hollywoodi stúdiókban forgatták: a film kedvéért méretarányosan felépült a teljes Szent Péter tér is.

- Végre nyugodtan körülnézhettem a Szent Péter téren, úgy, hogy nem volt hatalmas tömeg, és nem kért senki autogramot - nyilatkozta Tom Hanks, a mű-Rómában folyó forgatás örömeiről.


Top 10 Budapest (2009. február 5–11.)


Gran Harry

Az elmúlt hetekben Clint Eastwood-nak jó néhányszor kellett ugyanarra az újságírói kérdésre válaszolnia. Hosszú pályájának legsikeresebb filmje, a Gran Torino (Gran Torino, hazai bemutató: április 16.) kapcsán sokan faggatták a veterán színész-rendezőt arról, hogy vajon titokban nem a legendás Dirty Harry sorozat hatodik részének szánta-e új filmjét, melynek hőse magányosan, fegyverrel tesz igazságot.

Eastwood sokáig határozott nemmel felelt a kérdésre, és mindig hozzátette, hogy a Gran Torino önálló, önmagában működő film, nem szorul rá a Dirty Harry márkajelzésre, de nemrég egy interjúban elismerte, hogy azért van összefüggés.

- Ez az ember, akit játszom, sok mindenben hasonlít Piszkos Harry-re - ismerte el az amerikai film legendás alakja. - Keményfejű, magányos, és tántoríthatatlanul hisz az igazában. De nem volt rendőr, egyszerű autószerelőként dolgozott ötven éven át. Ő nem Harry. Legfeljebb egy olyan ember, aki látta az összes Dirty Harry-filmet, élvezte is őket, és történetesen van otthon fegyvere...

Legvadabb lövöldözés a Berlinálén

A Berlini Filmfesztiválon nem volt hiány sztárokban, nagy nevekben és izgalmas filmekben, a megnyitón vetített A bűn árfolyama - The International (The International, hazai bemutató: március 26.) azonban mégis komoly visszhangot vert. Részben biztosan azért, mert a nemzetközi sztárgárdával Clive Owen-nel és Naomi Watts-szal együtt egy német rendező, Tom Tykwer sétálhatott végig a vörös szőnyegen, részben, mert a parádés jókedvében lévő fesztiváligazgató, a nagytekintélyű Dieter Kosslick két hüvelyk és mutatóujjából pisztolyt formázva az egész bevonulás alatt a meghívottakat, nézőket és fotósokat lövöldözte, és részben azért, amit a zsűri elnöke, Tilda Swinton is észrevett a filmben.

- A Berlini Filmfesztivál történetében valószínűleg A bűn árfolyama hozta a legnagyobb, leghosszabb és legzajosabb lövöldözős-leszámolós jelenetet - nyilatkozta a mozizás után a színésznő: ezzel a New York-i Guggenheim Múzeumban felvett, meghökkentően látványos akciójelenetre célzott. - Ha volna a versenyben ilyen kategória, ez a film megkapná a legvadabb lövöldözésnek járó díjat.

Marly meg az anyuka

Az ember néha legalább olyan nehezen idomítható, mint a kutya. Owen Wilson és Jennifer Aniston új vígjátéka, a Marley meg én (Marley & Me, hazai bemutató: március 12.) a benne szereplő, tökéletesen játszó és nagyon aranyos labrador miatt is különleges. Ám a filmkészítőknek nemcsak a kutyaidomítással gyűlt meg a bajuk. Owen Wilson anyukája sem volt egyszerű eset.

A történet egy közös életét kezdő ifjú párról szól, és a színész azt kérte rendezőjétől, hogy amikor a történetben megjelennek a szülők, az ő felmenőit saját anyja és apja játszhassa. Mivel a feladat nem volt túl bonyolult, David Frankel, hozzájárult a szereposztáshoz. Wilson apuka kiválóan teljesített, felesége azonban már nehezebb esetnek bizonyult. Annyira átélte a feladatát, hogy folyton saját nevén, Owen-nek szólította életbeli és filmbeli fiát. Az egészen egyszerűnek tűnő, rövid képsort vagy húszszor kellett megismételni: ő a kamera előtt mindig újra elfelejtette, hogy a történetben más neve van a gyerekének.

- Tény, ami tény, a kutyusok könnyebben voltak taníthatóak - ismerte el utólag Owen Wilson.

Pitt Brando-ruhában

Az idő nem tréfál. A Benjamin Button különös élete (The Curious Case of Benjamin Button, már a mozikban) idén a legtöbb, 13 Oscar-díj jelölést gyűjtötte azzal, hogy az időről mesél: a majd egy évszázadot felölelő történetben a néző szeme előtt válik kamaszlányból aggastyánná Cate Blanchett, és Brad Pitt-et is láthatjuk öregemberként és tinédzserként is. Az idő múlását azonban nemcsak a ráncok szaporodása jelzi a filmben. David Fincher rendező az adott korszakok nagy filmjeit is elrejtette rendezésében: így tiszteleg a mozimágus elődei előtt. Amikor a történet az ötvenes évekbe ér, Brad Pitt Marlon Brando jelmezében motorozik, abban, amelyben (a magyar származású Benedek László rendezésében) A vad című filmben láthatjuk. A hatvanas évekbeli jelenetek egyikében Pitt Steve McQueen, később Paul Newman egy-egy jelmezében látható.

A legutóbbi időket viszont már nem így idézik meg. A filmesek, akiket forgatás közben ért New Orleansban a Katrina hurrikán, úgy döntöttek, hogy emléket állítanak a 2005-ös eseményeknek. A hatalmas vihar végül komoly szerepet kapott a filmben - valószínűleg senki nem gondolná, hogy az alkotók a már szinte kész műbe illesztették bele ezeket a képsorokat.

Halottnak a csók

Nagyritkán felbukkan egy sorozat, ami egészen más, mint a többi. A Halottnak a csók ilyen: „újra elhiteti az emberrel, hogy a tévé képes szórakoztatni, megnevettetni és elvarázsolni" (Matt Roush - TV Guide). Ned, a magányos pitekészítő hasznos képességgel bír: érintésére felélednek a holtak. Csakhogy van egy bökkenő: újabb érintésétől a folyamat visszafordul, ha viszont Ned késlekedik, valaki más harap fűbe a közelben. Mi a teendő? Társulni egy magánnyomozóval, majd feléleszteni gyilkosságok áldozatait annyi időre, amíg elmondják, ki volt a tettes, végül besöpörni a jutalmat. Minden jól is megy, egészen addig, amíg Ned gyermekkori szerelme át nem szenderül a másvilágra, Ned pedig nem bír ellenállni a kísértésnek, hogy visszahozza - és megtartsa saját magának! Szellemes, stílusos és rendhagyó alkotás: ha ezen nem nevetsz, talán Ned látogatására lenne szükséged...

A Halottnak a csók 1. évada 2009. március 10-től lesz elérhető a FHE jóvoltából. Surround magyar és angol hanggal valamint felirattal és 1.85:1-es képaránnyal. Extra is lesz (eredeti nyelven):

  • Ínycsiklandozó rövidfilmek ízletes piteszeletek formájában, melyekben a készítők megosztják velünk a sorozat titkos receptjét

Cserbenhagyás

Egy szeptemberi estén Ethan Learner főiskolai tanár (a kétszeres Oscar®-jelölt* Joaquin Phoenix) családjával kisfia, Josh csellókoncertjéről tart hazafelé és útközben megállnak egy kis pihenőre a Reservation Road-on található benzinkútnál. Ugyanezen az estén a jogász Dwight Arno (Mark Ruffalo) fiával egy baseball meccsen volt, útja a Reservation Roadon át vezet.
Egyetlen borzalmas másodperc és megtörténik a baleset: a kis Josh-t örökre elveszíti a családja, Dwight pánikszerűen hajt el a helyszínről, s az egyetlen szemtanú Ethan. A gyermekét elvesztő apa, és a cserbenhagyó gázoló másképp élik meg a tragédiát, de mindkettejüknek fájdalmas döntéseket kell meghoznia, amik hatással lesznek egész későbbi életükre... Történet dühről, bosszúról, bátorságról és két családapáról, akiknek sorsát egy szerencsétlen baleset köti össze.

A Cserbenhagyás 2009. március 31-én érkezik a FHE-től, DD5.1-es magyar és angol hanggal, magyar és angol felirattal, 1.85:1-es képaránnyal, valamint a következő eredeti nyelvű extrákkal:

  • Visszapillantó - Így készült a Cserbenhagyás
  • Kimaradt jelenetek

Animációs filmek DVD-n a FHE-től

Szenzációs animációs filmek gyerekeknek minden mennyiségben!

Kikapcsolódás a tavaszi szünetben a Fórum Home Entertainment DVD-ivel

Márciusban fantasztikus DVD-kel örvendezteti meg a gyerekeket a Fórum Home Entertainment. A tavaszi szünetet olyan népszerű animációs filmek társaságában tölthetik a gyerkőcök, mint a Nagyon vadon 2, a Lucky Luke: Irány a vadnyugat az Előttünk a vízözön és a Csimpilóták.

Rekeszizmokat felkészíteni, március 10-én érkezik a Csimpilóták, ami garantáltan vicces perceket szerez az egész családnak! III. Ham, az Űrügynökség legendás csimpilótájának unokája azt a feladatot kapja, hogy segítsen egy elveszett űrszonda felderítésében. A küldetés során viccesebbnél viccesebb összetűzésekbe keveredik útitársaival: a bájos Luna hadnaggyal és rigorózus parancsnokukkal, Titánnal. Ám az igazi majomparádé akkor kezdődik, amikor űrhajójuk kényszerleszállást hajt végre egy ismeretlen bolygón. Vajon mihez kezd a kötekedő csimpánzcsapat egy idegen és ellenséges világban? Végre tudják hajtani a küldetést, vagy az egész elcsúszik egy banánhéjon? Kacagtató majomkodás a nagysikerű Bűbáj és Shrek producereitől!

Ki ne ismerné Lucky Luke-ot, az embert, aki gyorsabban lő, mint a saját árnyéka? Az Irány a vadnyugatban Lucky Luke-tól megszokott módon ezúttal is izgalmas kalandokban lesz részünk. New York, 1855. A bíróság sokadszorra idézi be a Daltonokat, ám a négy banditának ismét sikerül megszöknie. Szökés közben kirabolják a város összes bankját, összekötve a kellemest a hasznossal és Joe Daltonnak még arra is marad ideje, hogy elrejtse a szajrét, mielőtt Lucky Luke megérkezik. A lopott pénzt a bevándorlók szekerén rejti el, akik épp Kaliforniába igyekeznek, hogy visszafoglalják a jogtalanul elvett földjeiket. A mi magányos cowboyunk pedig rendületlenül arra törekszik, hogy minden problémát megoldjon. Az izgalmas sztori március 24-től tekinthető meg DVD-n.

Szintén március 24-étől lesz kapható DVD-n az Előttünk a vízözön. Az animációs film a bibliai Noé történetet vette alapjául, rengeteg humorral fűszerezve. Mindenképp érdemes megnézni, hiszen így megismertethetjük a gyerekekkel is a világ legnépszerűbb könyvének egyik legismertebb történetét. Egy nap, látva, hogy az emberek közt eluralkodott a gonoszság, és minden cselekedet csupa ármánykodás, Isten úgy dönt, mindent eltöröl a Föld színéről egy árvízzel. Ám, hogy biztosítsa az élet fennmaradását, megbízza Noét, hogy építsen egy bárkát, mellyel minden élő fajból egy hímet és egy nőstényt kimenekíthet. A bárkán való együttélés azonban nem megy zökkenőmentesen: kiderül, hogy rengeteg kaland vár a népes kompániára, míg útjuk végére érnek...

Az új filmek mellett ne feledkezzünk meg azonban a régi nagy kedvencekről sem, már csak azért sem, mert egész márciusban és áprilisban kedvezményes áron juthatunk a következő DVD-khez az FHE kiadásában: Arthur és a villangók, Táncoló talpak, Húsvéti Maci Laci, Bolondos dallamok - A legbolondosabbak 1., Hangya Boy és sok más mókás történet.


 



Michael Bay hisztis rendező

Nem könnyű eset Michael Bay rendező, aki jelenleg a Transformers: A bukottak bosszúja utómunkálatait végzi. A film forgatása valóságos rémálom volt a stáb számára, mert a bonyolult tömegjeleneteket nem mindig sikerült megfelelően koordinálni, és ilyenkor a rendező teljesen kiborult. Minderről az egyik statiszta számol be blogjában. Az egyik bejegyzésből kiderül: Bay csak a filmben játszó hivatásos katonákkal nem mert kiabálni, úgy látszik, tőlük azért tartott egy kicsit. Az egyik látványos jelenetet például, ahol a hadsereg felveszi a harcot a robotokkal, a katonák rontották el, Bay mégis az asszisztensének helyezte kilátásba, hogy kirúgja. (Transformers: Revenge of the Fallen - hazai bemutató: 2009. június)

Julia Robertsszel szerződött az indiai mogul

Nem kell már tartania a válságtól Julia Robertsnek, mert tőkeerős indiai befektetőre talált. Az Oscar-díjas színésznő produkciós cége, a Red Om Films szerződést kötött az indiai Reliance Ada Group médiacsoportja, a  Reliance Big Entertainment. A hatalmas konszern, amely az energetikától az informatikáig minden gazdasági ágban jelen van, az egyik leggazdagabb indiai mogul, Anil Ambani tulajdonában van. Ambani az utóbbi időben élénk érdeklődést tanúsít az amerikai filmipar iránt, eddig több mint egymilliárd dollárt fektetett be Hollywoodban, és nemrég Steven Spielberg cégével, a DreamWorksszel szerződött közös produkciókra.

A fentiek alapján beválni látszanak azok a jóslatok, melyek szerint ázsiai befektetők mentik meg Hollywoodot a hitelválságtól. India mellett Kína az álomgyár legjelentősebb partnere.

Julia Robertset legközelebb a Kettős játék című filmben láthatjuk. Ipari kémet alakít, aki szintén ipari kém partnerével - Clive Owen - kiterveli, hogy átverik egymás megbízóit... (Duplicity - hazai bemutató: 2009. április 30.

Emma Roberts haza akarta vinni négylábú kollégáit

Nagyon vissza kellett fognia magát Emma Robertsnek, Julia Roberts unokahúgának a Kutyaszálló című film forgatásán. - Legszívesebben az összes kutyát hazavittem volna - meséli a 18 éves sztárpalánta. - De tudtam, hogy ez lehetetlen, egyrészt mert nincs, aki vigyázzon rájuk, amikor nem vagyunk otthon, másfelől vagy egy csivavám, Twiggy, aki roppant féltékeny. Ha látja, hogy csak megközelítek egy másik kutyát, olyan hisztirohamot tud levágni, mint egy nyugdíjas primadonna.

A Kutyaszálló számos négylábú sztárja közül egy skótjuhász, Shep volt Emma kedvence. - Mivel más nyáj nem volt a környéken, mindig minket terelgetett. Ha egy jelenet befejeztével elindultunk a büfékocsi felé, körülöttünk rohangált, és vigyázott, nehogy kilógjon valaki a sorból. Azt hiszem, ilyen fegyelmezett stáb rég nem dolgozott azok a környéken!

A Kutyaszálló egy csapat kamaszról szól, akik kóbor ebeket fogadnak be egy üres hotelben. Ám amikor az épületben már hemzsegnek az ebek, a rendőrség összevonja szemöldökét... (Hotel for Dogs) - hazai bemutató: 2009. február 26.)

Angelina vitaminokkal turbózza magát, hogy teherbe essen

Szeretne megint teherbe esni Angelina Jolie, ezért különleges étrendet követ: pulykamellet, halat és rengeteg zöldséget meg gyümölcsöt eszik, de ami a legfontosabb, kismama-vitaminokkal tömi magát, amelyek elősegítik a fogantatást. Ha Los Angelesben van, szinte naponta fölkeresi nőgyógyászát, aki ellenőrzi egészségi állapotát.

A színésznő tavaly hozta világra ikreit, és a megerőltető szülés után orvosai azt tanácsolták neki, legalább egy évig ne próbáljon teherbe esni, mert az sem neki, sem a magzatnak nem tenne jót. Angie szót is fogadott, de alig várja már, hogy leteljen az egy év. Azért kezdte meg már most a felkészülést, hogy nyáron, amikor szabad a pálya, teljesen készen álljon a fogantatásra.

A színésznőt legközelebb az Elcserélt életek című Clint Eastwood-filmben láthatjuk. A megtörtént eset alapján készült produkcióban egy édesanyát alakít, akinek eltűnik a kisfia. A rendőrség, hogy gyorsan lezárhassa az ügyet, kerít egy másik gyereket, és kényszerítik, hogy ismerje el sajátjának. Az asszony azonban harcba indul igazáért.

Az Elcserélt életeket három Oscarra jelölték, köztük Angelinát a legjobb színésznőnek járó szobrocskára, ahogyan a kritikusok már tavaly ősszel megjósolták. (Changeling - hazai bemutató: 2009. február 12.)

A Hullám

Egy átlagos gimnázium átlagos osztályában az egyik tanár, Rainer Wenger (Jürgen Vogel) szokatlan kísérletet kezdeményez az önkényuralom témájának feldolgozására: azt szeretné, ha a diákok saját bőrükön tapasztalnák meg a tekintélyelvű hatalomgyakorlást. Az ötlet szokatlanul nagy lelkesedéssel találkozik. Az osztály csakhamar „A Hullám" néven mozgalommá szerveződik, és a diákok egyre szélsőségesebb módon azonosulnak az új rend szabályaival. Egyesek erőszakossá válnak, a kritikus hangokat elnémítják, és a mozgalom az egész iskola feletti hatalomátvételre készül - a kísérlet tehát kiváló szemléltetésnek bizonyul. Csakhogy mikor a manipulációja veszélyeire túl lassan ráébredő Wenger véget szeretne vetni a kísérletnek, úgy tűnik, az eseményeknek már nem lehet megálljt parancsolni...

A Hullám 2009. március 24-én érkezik a FHE-től. Specifikációk később, de borítónk már van, és az extrákról is tudunk: 

  • Így készült
  • Kimaradt jelenetek
  • Sztoribord

Benjamin Button különleges effektjei

Gondoltátok volna?

 


süti beállítások módosítása