látogató számláló

InterCom hírek (2010. január 7.)

Ezen a héten: Jude Law végre megismerte Holmest; Jolie színházba megy; Damon növésben; Top 10 Budapest (2009. december 31-2010 január 6.)

Jude Law végre megismerte Holmest

Jude Law nemrég pironkodás nélkül hozta a világ tudomására, hogy ő a forgatás előtt még nem olvasott  Sherlock Holmesról szóló klasszikus detektívtörténeteket. Ez csak azért lehet különös, mert ő játssza a legendás dr. Watsont Guy Ritchie új, nemrég Amerikában elsöprő sikerrel bemutatott kosztümös gengszterfilmjében, a Sherlock Holmes-ban (2010. január 7-től a mozikban).

– Angol vagyok, de úgy telt el a gyerekkorom, hogy nem olvastam Sherlock Holmesról – vallotta be a világ egyik legsármosabb színésze. – Lehet, hogy ezt szégyellenem kéne, de nem fogom: a forgatás kezdetekor egyből megvettem egy kötetet, és egy ülésre befaltam az egészet. Úgyhogy, semmiről nem maradtam le. És most már azt is tudom, hogy az egyik legjobb dolog egy bögre forró teával bevackolódni egy nagy fotelbe, és Sherlock valamelyik kalandját olvasgatni.

Jolie színházba megy

New York a világ kulturális fővárosa; a világ színházainak főutcája pedig a Broadway – aki arra jár, nem hagyhatja ki, hogy legalább egy előadást megnézzen. Ez még a világsztárokra is vonatkozik. Angelina Jolie, aki épp New Yorkban forgatja legújabb akció-thrillerét, a Salt ügynök-öt (Salt, hazai bemutató: 2010. augusztus), az akciódús munkanapok után az aktív kikapcsolódásra is odafigyel. A héten négy gyerekével nézte meg a New Amsterdam színházban a Broadway egyik legsikeresebb produkcióját, a Mary Poppinst. Férjével, Brad Pitt-tel Maddoxot (8 éves), Paxot (4), Zaharát (6)és Shiloh-t (3) is magukkal vitték, a 17 hónapos ikrek, Knox és Vivienne otthon maradtak.

De lehet, hogy a gyerekek érdekesebbnek találták, amikor a büszke apuka két nappal később a forgatás egyik helyszínére vitte el magával a lányait, hogy munka közben nézzék meg anyjukat, akit igazi akcióhősként, fegyverrel a kezében láthattak.

Damon növésben

Matt Damon igazi átváltozóművész. A Bourne-filmek kedvéért acélos izmokat, Az informátor!-ért jókora pocakot és mókás bajszot növesztett: egy-egy szerep érdekében a legváratlanabb átalakulásokon megy keresztül. De azért neki is megvannak a maga határai: legújabb figurája hiteles megformálásához húsz centit kellett volna nőnie. Clint Eastwood rendezésében, az Invictus – A legyőzhetetlen (Invictus, hazai bemutató: 2010. március 4.) című filmben ugyanis élő személyt kell eljátszania: a Dél-Afrikai Köztársaság világbajnok rögbicsapatának kapitányát, Francois Pienaart.

Amikor az első megbeszélésük alkalmával szóba került, hogy a színész jóval alacsonyabb, mint modellje, a rendező csak ennyit mondott: „mindent mást bízz rám, én elintézem a problémákat. De hogy hogyan leszel magasabb, azt már oldd meg te.”

Damon hat hónapot kapott Eastwoodtól, hogy felkészüljön a profi rögbijátékos szerepére: a színész alaposan fel is turbózta az izmait, elsajátította a Dél-Afrikában dívó különleges akcentust, és beleásta magát a sportoló világába. De amikor először találkozott az igazi Francois Pienarral, csak ennyit tudott mondani:

– Nincs semmi baj. Filmen nagyobbnak látszom, mint az életben.

Top 10 Budapest (2009. december 31-2010 január 6.)



süti beállítások módosítása