látogató számláló

InterCom hírek (2010. január 21.)

Ezen a héten: Kovács Áron Valentin napra készül; Óriási Eredet; Egy keményebb szupercsapat; Watson doktor és a flamenco; Top 10 Budapest (2010. január 14-20.)

Kovács Áron Valentin napra készül

A Valentin nap (Valentine’s Day, hazai bemutató: február 11.) fantasztikus sztárparádéval kényezteti nézőit. A szinkronizált magyar változat méltó lesz az eredetihez: a kiváló színészek mellett néhány nagy meglepetést is tartogat. Nem lesz nehéz felismerni a szinkronhangok közül egy egészen máshonnan ismerős orgánumot: Kovács Áron a TV2 és a Class FM műsorvezetője is közreműködött a romantikus vígjáték adaptálásában.

A műsorvezető életében először szinkronizált, és bár mikrofonközeli szakmája van, meglepte, milyen bonyolult feladat is a szinkron. Szerencsére, könnyen át tudta élni a szerepét: egy rádióműsor vezetőjének adhatja a magyar hangját – méghozzá, a szinkron szokásos szabályaitól eltérően nem az eredeti utánzásával kellett foglalkoznia, hanem a saját rádiós stílusában adhatta elő a szöveget. ’Gyerekkori álmom teljesült ezzel a munkával, mindig is kíváncsi voltam, hogy milyen érzés valakinek a hangját kölcsönözni. – nyilatkozta a műsorvezető. – Nem könnyű meló, de egy jó szinkronstáb nagy segítséget jelent.’

A Valentin nap csodás sztárparádéjából Áron persze inkább a női szereplőket figyelte: és bevallotta, hogy neki Jennifer Garner tetszik a legjobban a sok híres szépség közül.

Óriási Eredet

A mozielőzetesek általában arra valók, hogy a néző el tudja képzelni, miről szól majd a film. De Christopher Nolan ritkán csinálja úgy a dolgokat, mint  mások. Új, Eredet (Inception, hazai bemutató: július) című rendezése az előzetes nyilvánosságra kerülése után legalább olyan rejtélyes, mint előtte volt, és a cím csak még titokzatosabbá teszi az egészet. Talán nagyléptékű, nemzetközi thrillerről van szó? Vagy őrület és reménytelen szerelem története, s esetleg ez a mozitörténet első metafizikus bűnügye?

– Egyszerre mindegyik – feleli erre Nolan, aki A sötét lovag elsöprő sikere után Ian Flemming, a Wachowski testvérek és Sigmund Freud hatása alatt készült az új filmjére. – Gyerekkoromban rengeteget néztem a Bond-filmeket, és imádtam a föld legkülönfélébb tájain játszódó kémsztorikat: tulajdonképpen az Eredet-tel most ezt fejlesztettük tovább. Csak éppen az utazás nálunk nemcsak földrajzilag, hanem időben és a valóság rétegei között is értendő. A mi filmünk legalább négydimenziós.

Bár a történet részleteiről az alkotók még most sem szívesen nyilatkoznak, annyi valószínűleg látszik, hogy nagyvállalatok az álmokba próbálnak behatolni bennük, a valóság és az idő pedig ennek következtében teljesen összekuszálódik.

A Leonardo DiCaprio főszereplésével készülő film stábja hat országban forgatott. A rendező állítása szerint óriási film készült.

Egy keményebb szupercsapat

A szupercsapat visszatér – de nagyon más lesz, mint volt. A szupercsapat (The A-Team, hazai bemutató: augusztus) az egyik legnépszerűbb amerikai tévésorozat volt a nyolcvanas években, hősei, a négy vietnami exkatona kultikus tisztelet tárgyaivá váltak. A szupercsapat-nak most is szuper tagjai lesznek: Bradley Cooper a vígjátékok után egy akciófilmben is megmutatja, mit tud, a főnököt Liam Neeson alakítja, társukat pedig Quinton Jackson egykori full contact harcművészeti világbajnok játssza. A rendező, Joe Carnahan, aki a Füstölgő ászok-kal és a Narkó-val gyűjtött magának rajongókat, már most figyelmezteti a nosztalgiázni vágyókat: ő nem az egykori tévésorozat hangulatát akarja feléleszteni, azt inkább alapnak tekinti.

– Keményebb, gyorsabb és őrültebb figurák lesznek, mint az eredetiben – nyilatkozta a rendező. – Ami húsz évvel ezelőtt őrület volt, attól a mai nézőnek már arcizma sem rándul. Négy iraki veterán a hősünk, egy elit egység, aminek a tagjai bérbe adják az elképesztő katonai tudásukat. Innen indulunk, de egészen máshová fogunk érkezni.

Watson doktor és a flamenco

Míg Robert Downey Jr. a Sherlock Holmes (már a hazai mozikban) főszereplőjeként elnyert Golden Globe-díjnak örült – már csak azért is, mert így az Oscar-díjra is esélyesebbé vált – kollégái, Guy Ritchie, a kosztümös thriller rendezője és a Watson doktort alakító Jude Law Madridba utazott a film ottani premierje alkalmából. A páros nem tétlenkedett, a helyi premiervetítést követően egy flamenco-bárba, az El Corralde la Moreriába siettek, ahol csak rövid ideig viselték el, hogy ezúttal csupán nézői mások műsorának: a színpadra ugrottak, és a többi vendég vastapsától kísérve maguk is vadul flamencózni kezdtek.

A másnapi sajtótájékoztatóan aztán a mindig bőbeszédű rendező nem is mutatkozott túl közlékenynek.

– Bocs, ha nem vagyunk formában – mondta a mérgelődő újságíróknak Jude Law – hajnalig flamencót táncoltunk, most kicsit nehezebb összeszedni a gondolatainkat.

Ez a spanyol újságíróknak elég is volt ahhoz, hogy rögtön a szívükbe zárják a Sherlock Holmes alkotóit.

Top 10 Budapest (2010. január 14-20.)



süti beállítások módosítása