látogató számláló

InterCom hírek (2010. március 25.)

Ezen a héten: Anya újratöltve?; Csókterápia; Egy titánlány meséi; Sherlock Holmes 500 milliója; Top 10 Budapest (2010. március 19-24.)

Anya újratöltve?

Az elmúlt hónapokban makacsul fel-felröppent a hír, hogy Jennifer Aniston és Gerard Butler között nemcsak munkakapcsolat van. Az Exférj újratöltve (The Bounty Hunter, hazai bemutató: április 1.) című vígjátékban partnerek voltak, és azóta is sok időt töltenek együtt. Nemrég egy közös mexikói nyaraláson is rajtakapták őket! De a szerelem tényét a sztárok időről-időre cáfolják – nem tudni mi van köztük igazán.

Egy biztos. Jennifer Aniston és Gerard Butler anyukája tényleg nagyon jóban van.

– Az anyukám a legnagyobb Aniston-rajongók közé tartozik – magyarázkodott a sajtónak Butler. – Az Exférj újratöltve New York-i premierje előtt már iszonyú izgatott volt, százszor a lelkemre kötötte, hogy mindenképpen vigyem magammal a bemutatóra, és ott rögtön szóba is elegyedett Jennel. Az a poén, hogy tényleg nagyon összebarátkoztak, és mivel az anyukám imád golfozni, már meg is egyeztek egy közös nagy versenyben. Sőt, az anyukám ahhoz is ragaszkodik, hogy Jen jöjjön el hozzánk Skóciába.

Csókterápia

Két komédiás nagyágyú, Steve Carell és Tina Fey összefogott egy igazi jó vígjáték érdekében. A kis kalandra vágyó, de túl nagy kalandba keveredő házaspár története, a Párterápia (Date Night, hazai bemutató: április 8.) elragadóan akciódús, szórakoztató film lett, de még ennél is több: valószínűleg Guiness-rekorder. Steve Carell egyik ötletének köszönhetően.

Ő ugyanis azt találta ki, hogy a száz veszélyt túlélt, a maffia, a korrupt rendőrség, a dilis taxisofőrök és félmeztelen biztonsági szakértő támadásait visszavert főhősök a végén a házuk ajtaja előtt csókolják meg egymást: és a csók addig tartson, amíg a Párterápia végén le nem fut a főcím. Márpedig, az efféle filmekben az akár 10 percig tarthat.

A két színész a kamerák előtt a filmtörténet leghosszabb zárszájas csókjelenetét adta elő: több mint tíz percig tartott, viszont elsőre sikerült felvenni. Talán azért ment ilyen jól, mert Carrelléknak nem volt kedve másodszor is nekirugaszkodni a strapás jelenetnek.

Egy titánlány meséi

Egy jó színész egész életében a szerepeire készül. Gemma Arterton, aki A Quantum csendje című Bond-filmben a 007-es szerelmét alakította biztosan így van ezzel. A 24 éves angol szépség egy misztikus, halhatatlan és nagyon harcias figurát, Iót kelti életre az év nagy szuperprodukciójában, A titánok harcá-ban (Clash of the Titans, hazai bemutató: április 15.), mely digitális 3D-ben is megtekinthető lesz.

Színésztársai, Sam Worthington, Ralph Fiennes és Liam Neeson mind vad olvasásba kezdtek, amikor megkapták a szerepet: a különlegesen látványos akciófilm ugyanis a görög mitológia alakjai között játszódik, és ők mind tudni akarták, pontosan kit kell életre kelteniük. Arterton viszont már mindent tudott.

– Amikor kislány voltam, az anyukám sosem olvasott fel nekünk meséket – meséli az egykori Bond-lány. – Én és a nővérem minden este a görög mitológiát hallgattuk. Lehet, hogy furán hangzik, de imádtuk: a fejünk mindig hősökkel és harcias istenekkel volt tele. És most kiderül, hogy még haszna is volt anyu szeszélyének. A titánok harca forgatása közben, ha valakinek kérdése volt a szerepe hátterével kapcsolatban, hozzám fordult. Én pedig mindenre egyből tudtam a választ.

Sherlock Holmes 500 milliója

Sherlock Holmes már nemcsak a legeszesebb, legbogarasabb és legerősebb magándetektív. Ő a legsikeresebb is a szakmájában. Guy Ritchie filmje, a Sherlock Holmes, melyben Robert Downey Jr és Jude Law játszotta a főszerepet ezen a héten átlépte az 500 millió dolláros bevételi határt a nemzetközi piacon. Az Egyesült Államokban karácsonykor, nálunk január 7-én bemutatott film az USA-ban 207 millió dollárt, a világ más mozijaiban pedig majd 300 millió dollárt gyűjtött össze, és ezen a hétvégén biztosan át is lépi a 300 milliós határt.

A kivételes eredmény ismeretében még csak különleges logikára sincs szükség, hogy kikövetkeztessük – Guy Ritchie a London alvilágában játszódó gengszterfilmek után Holmes kalandjaiból is sorozatot fog készíteni. A második rész előkészületei már folynak. Robert Downey Jr. és Jude Law is visszamondták más filmes kötelezettségeiket, hogy a nyáron újra a kamerák elé állhassanak. Holmes, aki a Conan Doyle-könyvekben még a halálból is visszatér, a filmvásznon is újraéled – oldalán elmaradhatatlan társával, Watsonnal.

Top 10 Budapest (2010. március 19-24.)



süti beállítások módosítása