látogató számláló

Spielgerg és Tintin először a Comic Conon

A fantasztikus filmek és képregények rajongóinak Mekkája San Diegóban van, a zarándoklat ideje pedig negyven éve július végére esik. Idén július 21. és 24. között rendezik meg a Comic Con találkozót, ahol a műfaj összes újdonságával megismerkedhet az a körülbelül 130 000 szerencsés fanatikus, akinek jut jegy.

A fantasztikus filmek és képregények rajongóinak Mekkája San Diegóban van, a zarándoklat ideje pedig negyven éve július végére esik. Idén július 21. és 24. között rendezik meg a Comic Con találkozót, ahol a műfaj összes újdonságával megismerkedhet az a körülbelül 130 000 szerencsés fanatikus, akinek jut jegy. Három évvel ezelőtt James Cameron is itt mutatott be először részleteket az Avatar-ból, de rajta kívül is számtalan nagy színész és rendező enged betekintést készülő filmjébe. Ezért különös, hogy Steven Spielberg sosem járt még itt. Ugyan az E.T óta jó néhány elsöprő sikert készített a műfajban, valahogy mégis mindig távol maradt. Mostanáig. Pénteken a San Diegó-i kongresszusi központ hatezer fős nagy előadótermében mutatja meg a világnak új filmjének első képkockáit. A Tintin kalandjai-ban (The Adventures of Tintin – The Secret of the Unicorn, hazai bemutató: 2011. november) a belga képregényhős különleges technikával, a Motion Capture továbbfejlesztett változatának segítségével lép át a vászonra.

Steven Spielberg nemcsak részleteket fog vetíteni, beszélget is a közönséggel és díjat vesz át. A Comic Conon 1974 óta minden évben kiosztják az elsősorban képregény-készítőnek vagy a fantasztikus műfajok más legjobbjainak járó Inkpot Awardot. A díjat korábban olyan nagyságok kapták mint többek között Ray Bradbury, Douglas Adams, Stan Lee, George Lucas, vagy a filmtrükk-fejlesztés egyik legendás alakja, a magyar származású George Pal.


süti beállítások módosítása