látogató számláló

Soderbergh pihenni akar

Nyert már Oscar-díjat, Aranypálmát és közel volt az Arany medvéhez: Steven Soderbergh augusztus végén Cannes és Berlin után a Velencei filmfesztivált is meghódítja, hiszen soksztáros katasztrófafilmjét, a Fertőzés-t a világ egyik legelegánsabb, legizgalmasabb filmfesztiválján mutatják be Velencében.

Nyert már Oscar-díjat, Aranypálmát és közel volt az Arany medvéhez: Steven Soderbergh augusztus végén Cannes és Berlin után a Velencei filmfesztivált is meghódítja, hiszen soksztáros katasztrófafilmjét, a Fertőzés-t (Contagion, hazai bemutató: október) a világ egyik legelegánsabb, legizgalmasabb filmfesztiválján mutatják be Velencében. A Földön végigsöprő borzalmas járvány története a hivatalos program részeként, versenyen kívül kerül szeptember 3-án a Lido közönsége elé, és ha minden igaz a rendező kíséretében a film jó néhány szereplője is tiszteletét teszi. Matt Damon, Marion Cotillard, Kate Winslet, Jude Law, Laurence Fishburne és Gwyneth Paltrow is meghívót kapott a neves eseményre.

Ám a hatalmas elismerés sem tántorítja el Soderberghet különös tervétől: nyugdíjba akar menni. A 48 éves filmes aki többnyire írója, operatőre, zeneszerezője, vágója és producere is saját filmjeinek, azt mondja, elege van. Néhány már beindított filmtervét még eljuttatja a premierig, azután búcsút mond a forgatásoknak – legalább is most ezt mondja. A hír már tavaly felreppent, de akkor senki nem hitte el. Még most is sokan kételkednek, ezért Soderbergh újra és újra megerősíti: kigyógyult a filmes fertőzésből, és abba akarja hagyni az egészet.


süti beállítások módosítása