látogató számláló

Hannibalból Hitchcock

Két hete kezdődött Los Angelesben a Hitchcock forgatása: Sacha Gervasi rendező a nagy mozimágus magán- és szakmai életéről készít filmet abból az időszakból, amikor egyik legnagyobb klasszikusát, az 1960-ban a mozikba került Psycho-t rendezte éppen.

Két hete kezdődött Los Angelesben a Hitchcock forgatása: Sacha Gervasi rendező a nagy mozimágus magán- és szakmai életéről készít filmet abból az időszakból, amikor egyik legnagyobb klasszikusát, az 1960-ban a mozikba került Psycho-t rendezte éppen. A film főszereplője a nagy átalakulásairól híres, Nixontól Hannibal Lecterig számos emlékezetes figurát teremtő Anthony Hopkins lesz; Helen Mirren alakítja a feleségét, Alma Reville-t; Janet Leigh színésznőt (aki a legendássá vált zuhanyozós jelenetben szerepel) Scarlett Johansson formálja meg; a pszichopata gyilkost olyan meggyőzően életre keltő Anthony Perkinst pedig James D’Arcy játssza.

Ám a sok Oscar-díjas közreműködő között a film sztárja egy kevésbé ismert név, Howard Berger lehet. A szintén Oscar-tulajdonos sminkes ugyanis a címszereplőt meghökkentően átalakította: a hetvennégy éves Hopkins-ot kísértetiesen hasonlóvá tette az egykori rendezőhöz. Hopkinst mindig is lenyűgözte a legendás rendező. - Emlékszem vasárnap estére esett, pontosan 1960 nyarán, amikor először láttam a Psycho-t. Életemben nem féltem még annyira. Talán az volt addigi legnagyobb filmélményem. – Sir Anthony Hopkins azt is elárulta, hogy a Hátsó ablak, és a Psycho a két kedvenc Hitchcock filmje. –  Howard  fantasztikus munkát végzett a sminkemmel. Elmondhatom, hogy A bárányok hallgatnak óta ez a legizgalmasabb project, aminek részese lehetek.


süti beállítások módosítása