látogató számláló

Kritika: Prometheus

Prometheus (2012) Az év legjobb sci-fi mozija.

Idei év egyik legjobban várt filmje. Főleg azért, mert Ridley Scott rendezte, aki nem mellesleg remek sci-fi filmeket szokott a közönség elé tárni. És ez, hogy sikerült? Jól. Nagyon is jól. Zseniális. A film végig leköti a nézőt. A 3D meg nagyon jól passzol a filmhez, mivel így is gyönyörű a film a 3D még ad is hozzá egy olyan pluszt, hogy az állam leeset. Színészek nagyszerűen alakítanak, főleg Michael Fassbender, aki egy androidot alakít. Ám a többiek is jó alakítást nyújtanak, de Fassbender a legkiemelkedőbb. Tény továbbá, hogy el kell különíteni, az Alientől. Mégpedig azért is, mert a Prometheus az LV-223 játszódik és nem az LV- 426-on ahol az Alien. Lehet, valamilyen szinten Alien előzményként tekinteni, de azért ne úgy nézze meg. Továbbá ne várja a filmtől, hogy xenomorfok lesznek benne. Mivel a történet nem is rájuk van kihegyezve. De, ha már a történet. Röviden: "Egy tudósokból álló csoport expedíciót szervez, hogy a földi élet eredetét megtalálja. Találnak is valamit. Ezek után kutatóútjuk, az univerzum legtávolabbi, legveszélyesebb vidékére vezet. Olyan tájra jutnak, és olyan ellenségekkel kell szembenézniük, amilyenről ember eddig nem is álmodott. Még a rémálmaikban sem. " A történet végig lekötött, tele izgalommal, fordulatokkal. Scott megint megmutatta mit tud. Zene nagyon jól passzol a filmhez. Zene teljesen úgy passzol a filmhez, mint hacsak a szerves része lenne.

Ez spoiler lesz! Ám azon a bolygón ahova leszállt a kutató csoport. Ott már tudtak xenomorfok létezéséről. Mivel a kutató csoport megtalálja LV- 223 ott élő idegeneknek a „bunkerét” és a bunker tele van olyan falfestménnyel, amiből könnyen kilehet következtetni, hogy ők már tudnak a létezésükről, még azt is megmerem kockáztatni, hogy istenítik is őket.

Spoiler vége! Persze sok kérdés felvetett bennem is a film, amire nem kaptam választ, de nem háborodok fel ezen, mint egyesek. Továbbra is nagyszerűnek tartom a filmet. Főleg,hogy októberben jön DVD-N valamint Blu-Ray kiadásban és kimarad, jelenetek lesznek benne, amik talán még választ is adnak. Ám még az a hír is járja, hogy folytatása is lesz. Én minden estre várom.

 





süti beállítások módosítása