látogató számláló

Pi élete: 11 Oscar-jelölés!

A Pi élete történetét már eddig is csodák szegélyezték, és úgy látszik, a fantasztikus meglepetéseknek nem akar vége szakadni. Ang Lee lenyűgöző, bölcs és izgalmas rendezését a tegnapi bejelentés szerint 11 (!) Oscar®-díjra jelölték...

A Pi élete (Life of Pi, már a mozikban) történetét már eddig is csodák szegélyezték, és úgy látszik, a fantasztikus meglepetéseknek nem akar vége szakadni. Ang Lee lenyűgöző, bölcs és izgalmas rendezését a tegnapi bejelentés szerint 11 (!) Oscar®-díjra jelölték, köztük a legfontosabb, a legjobb film, a legjobb rendező, a legjobb zene, a legjobb betétdal kategóriájában is.

A film igazán kivételes mű, hisz egyszerre szeretik a mozibajárók és dicsérik a kritikusok: a nemzetközi sikerek után Magyarországon is fantasztikus nézettséget produkál, itthon már majd 200 000 néző váltott rá jegyet. A történet hőse egy kamasz fiú, aki egy különös hajótörést követően 227 napot tölt egyedül egy mentőcsónakban a Csendes-óceánon… egy éhes bengáli tigris társaságában.

A film egyik első nagy pártfogója James Cameron, a Titanic és az Avatar rendezője volt, aki azt nyilatkozta róla: „a 3D-technika segítségével igazi mestermű született! Mindenkinek látnia kell.”


süti beállítások módosítása