látogató számláló

Need for Speed - képek

Tobey Marshall (Aaron Paul) illegális autóversenyző, aki frissen szabadult a börtönből. A befolyásos Dino (Dominic Cooper), akinek partnere Tobey exe (Dakota Johnson), arra kényszeríti hősünket, hogy vegyen részt egy egész kontinenst átszelő illegális versenysorozaton, miközben még vérdíjat is kitűznek a fejére.

NFS_EW_01.jpg


Grudge Match - trailer

hr_Grudge_Match_1.jpg


Kritika: Lopom a sztárom

Hogyan lopj a celebektől.


Thor: Sötét világ (Thor: The Dark World) - plakátok

Az első plakáton Loki kiszabadul börtönéből, és felvesz egy ismerős pózt. A második plakáton Anthony Hopkins gyakorol a Hitchcock 2 főszerepére...

thor_the_dark_world_ver9_xlg.jpg


A McCartney-fasírt

Paul McCartney szereti a fasírtot és szeret együtt nevetni tízéves lányával. Ezek kellettek hozzá, hogy a Derült égből fasírt 2. – A második fogás (KNE) (Cloudy with a Chance of Meatballs 2., hazai bemutató: október 31.) című animációs vígjátékban felhangzik vadonatúj száma, új lemezének címadó dala, a New.


Tom és Barkhad

Az Oscar-díj távoli, elérhetetlen álom a legtöbb színész számára, ám egy szűk körű elitklubban szinte természetes. És sokan úgy gondolják, hogy Tom Hanks végre visszatérhet ebbe a klubba. Szinte hihetetlen, hogy Hanks 12 éve, a Számkivetett óta, nem kapott jelölést, de most a Phillips kapitány (16) (Captain Phillips, hazai bemutató: november 7.) szinte biztosan hozzásegíti az elismeréshez, mely a hatodik jelölése lesz.


A Démonok köztünk vannak

A Démonok között (The Conjuring, hazai bemutató: szeptember 19.) nézői alaposan megrémülhetnek a moziban, ám a történet különlegessége mégis az, hogy igaz: a ház, a szellemekkel körülvett család és a rajtuk segíteni próbáló, látnoki érzékenységgel megáldott/megátkozott (?) házaspár élt, sőt a történet néhány szereplője még ma is él, és szívesen beszél az élményeiről.


Bánhatja, akinek nincs vége!

Hollywood mindig a nagy ötletre vár. És a nyáron ki is pattant egy: az Itt a vége (16) (This is the End, hazai bemutató: október 17.) fő poénja az, hogy valóságosnak tűnik: a benne szereplő sok híresség mind saját magát játssza.

itt_a_vege.jpg


Metallica: Through the Never - magyar előzetes

Metallica-Through-the-Never.jpg


Grudge Match - kép

Jelenetkép Peter Segal Grudge Match c. sport-vígjátékából. Az első trailer már kapott korhatár-besorolást (az USÁ-ban), tehát hamarosan meg kell érkeznie.

hr_Grudge_Match_2.jpg


A jogász (The Counselor) - magyar előzetes

the-counselor-pitt-fassbender.jpg


Jurassic World - pitch trailer

Ma megtudtuk a negyedik JP-film címét, premierdátumát, forgatókönyvíróinak és producereinek nevét; és most jött egy ún. pitch trailer, amely arra szolgál, hogy a pénzesek támogatását megnyerje a projekt, és amelyről Frank Marshall elárulta, nem fog szerepelni a filmben. A videó Iain McCaignek köszönhető, aki többek közt olyan filmeken dolgozott, mint a Terminátor 2., a Bosszúállók vagy a Star Wars előzményfilmek (és a VII. epizód).

JP4_pitch.jpg


Metallica: Through the Never - magyar plakát

Az Antal Nimród rendezésében készült Metallica-film szeptember 26-tól limitált ideig, eredeti nyelven lesz látható IMAX 3D-ben és 3D-ben. Trailer itt.

Metallica_1500.jpg


Dinoszauruszok - A Föld urai 3D-ben (Walking with Dinosaurs 3D) - magyar plakát

Az előző dinoszauruszos bejegyzés után jöjjön még egy. (Személy szerint engem a másik jobban érdekel.)

dinoszauruszok_3D_620.jpg


A Hangya előrébb, a kalózok hátrébb kerültek

Edgar Wright Marvel-filmje, az Ant-Man bemutatója 2015. november 6-ról átkerült 2015. július 31-re. A film a Marvel moziuniverzum harmadik fázisának nyitódarabja lesz, három hónappal a második fázist lezáró Avengers: Age of Ultron után, és két héttel Zack Snyder Superman/Batman filmje után. A film forgatókönyvét Wright és Joe Cornish jegyzi.

Ugyanakkor a Karib-tenger kalózai 5. része (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales) 2015. július 15-ről átkerült 2016-ra. (Bár még semmi nincs kőbe vésve, így a 2016 sem.) Ettől függetlenül a forgatás még idén ősszel megkezdődhet. A forgatókönyvet Jeff Nathanson írta, a filmet pedig a Kon-Tiki rendezőpárosa, Joachim Rønning és Espen Sandberg dirigálja.

ant-man_pirates.jpg


A Jurassic Park 4. új címe

A Universal bejelentette, hogy a Jurassic Park negyedik(?) részének új címe Jurassic World lesz. A 2015. június 12-én bemutatandó filmet 3D-ben forgatják. Viszont már nem Rick Jaffa és Amanda Silver (A majmok bolygója: Lázadás) forgatókönyvéből, hanem a rendező, Colin Trevorrow és az általa rendezett Kockázatos túrát író Derek Connolly szkriptjéből.
A producer Steven Spielberg, Frank Marshall és Pat Crowley lesz. (Kathleen Kennedy nem bábáskodik a film fölött, mert a Star Wars-szal van elfoglalva.)

A sztoriról viszont semmit nem lehet tudni, bár korábban voltak pletykák vízben élő őslényekről és megszelídített dinoszauruszokról, illetve Sam Neill, aki elvileg nem fog szerepelni ebben a filmben, azt állította, hogy nem folytatás lesz, hanem reboot.

Jurassic Park rajongóként várom, akármi is lesz belőle, hacsak nem valami orbitális hülyeség. (Azért a megszelídített raptorok eléggé annak hangzanak, de reméljük, hogy az tényleg csak pletyka, de a vízi lényekből megnézném, mit tudnak kihozni.) Vélemények?

update: Közzétették a film ún. pitch trailerét. Itt megtekintheted.
update 2 (2013. 11. 28.): A rendező azt írta a Twitteren, hogy a film 22 évvel a Jurassic Parkban történtek után fog játszódni.

jurassicworld.jpg


Vérmesék (The Family) - red band trailer

vermesek.jpg


Ugródeszka a filmezés világába! - ingyenes filmes képzés

2013. október 7-étől ingyenes filmes szakmunkásképzést szervez a HSC Stábiskola. Az egyhetes tanfolyamon segédoperatőrök, fókusz állítók, világosítók, rendezőasszisztensek mélyíthetik el már meglévő tudásukat, de olyanok jelentkezését is várják, akik még nem rendelkeznek filmes előképzettséggel, de az az álmuk, hogy a későbbiekben a filmgyártásban helyezkednek el. A kurzuson a szakma olyan kiemelkedő mesterei tanítanak majd, mint Hódi Jenő, a Budapest Film Akadémia vezetője, Jancsó Nyika vagy Koltai Lajos.


Robotzsaru (RoboCop) - nemzetközi trailer

Hazai bemutató: 2014. február 6.

robocop-7_1.jpg


Keanu Reeves megvédi a 47 ronin szörnyeit

47_ronin_200.jpgKlasszikus, megtörtént eseményeken alapuló japán hőstörténetet dolgoz fel Keanu Reeves új szuperprodukciója, a 47 ronin, ezért volt, aki elcsodálkozott azon, hogy természetfeletti lények, például sárkányok, óriások és alakváltó boszorkányok is szerepelnek benne. Reeves azonban nem talál ebben kivetnivalót.


Thor: Sötét világ (Thor: The Dark World) - banner és plakát

banner_620_1.jpg


Machete gyilkol (Machete Kills) - szinkronizált előzetes

machete_200.jpg


Hogy áll a Dumb és Dumber - Dilibogyók folytatása?

Valami készül a Farrelly-tesók háza táján. Lássuk, miről is van szó.

dumb_and_dumber_to.jpg


süti beállítások módosítása