látogató számláló

A legújabb Drakulának igazi vámpírfoga van

Fizetésemelést kért Luke Evans, Az ismeretlen Drakula című kalandfilm sztárja, arra hivatkozva, hogy valódi vámpírfoga van, így fizikailag is eleve alkalmas volt a szerepre. Ez persze csak tréfa, a színész csupán abból csinált viccet, hogy két szemfoga valóban szokatlanul nagyra nőtt. A filmben egyébként biztosra mentek: digitálisan fejlesztett fogakkal harap.


Zenei rovatunkban ezúttal...

Avicii és Rick Astley (meg Will Smith és John Travolta). #Rickroll


Jessabelle - magyar előzetes + plakát

Az Úgy fent, mint lent hazai bemutatója ugyan elmarad, de lesz helyette Jessabelle.
Súlyos autóbalesete után Jessabelle hazatér a családi házba. Itt azonban különös dolgok történnek vele és úgy tűnik, egy titokzatos és gonosz erő éppen őt szemelte ki ördögi tervéhez. (A film az USA-ban PG-13 korhatárt kapott.)
Tervezett hazai bemutató: 2014. november.


4K (UHD) BD-k érkezése megerősítve!

Amikor tavaly megjelent 15 db ún. "Mastered in 4K" Blu-ray lemez az InterComtól (a Sony Pictures által), akit egy kicsit érdekelt a téma, de nem volt benne járatos, rögtön azt kérdezte, hogy miben mások ezek a lemezek, milyen tévére és lejátszóra van szükség ahhoz, hogy 4K-ban élvezhessék a lemezek tartalmát. Nos, a válasz az volt, hogy semmi extrára nincs szükség ahhoz képest, amivel az addig megjelent Blu-ray lemezeket játszották le, ugyanis ezek tartalmát nem lehet 4K-ban megtekinteni, mivel ezen kiadványok nem 4K-s filmeket tartalmaznak, hanem 4K-s forrásból újramasterelt 1080p (Full HD) felbontású filmeket. Ez azt jelenti, hogy fogták a 4K-s forrást, majd a kép javulását a lehető legjobban megtartva "visszabutították" kisebb képméretre. (A bejegyzés végén majd találtok egy összehasonlítást, amely a Szellemirtók 2009-es és 2013-as kiadásának képe közti különbséget mutatja be.)

BD_4K.jpg


Förtelmes főnökök 2. (Horrible Bosses 2) - trailer + plakát

A teaser trailer szinkronizált változata ide kattintva tekinthető meg.


Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. rész (The Hunger Games: Mockingjay - Part 1) - karakterplakát

Ugyan már, Katniss! Azért, mert kiszivárogtak a képeid, még nem kell hátat fordítanod nekünk.
További plakátok itt és itt, szinkronizált előzetes itt.

mockingjay1_p23_620.png


Elvetett nindzsa teknőc-koncepciók

Többször ekéztem már Michael Bay teknőceinek külsejét, de Anthony Francisco 2011-es terveihez képest talán még mindig jobban néznek ki a végleges figurák. Anthony Francisco egyébként dolgozott A galaxis őrzői és a G.I. Joe: Megtorlás c. filmeken. Ő és csapata a tervezés után találkozhatott a TMNT-film producereivel, de végül nem kapták meg a melót - nem is értem, miért...
A Tini nindzsa teknőcök c. film egyébként a második helyen indult a magyarországi mezőnyben, ehhez mindössze annyi kellett, hogy országszerte 27.495 néző jegyet váltson a filmre. A The Expendables - A feláldozhatók 3. előzte meg 42.685 nézővel. (A galaxis őrzői miattuk került a harmadik helyre, amelyre a harmadik hétvégén már csak 19.877 néző volt kíváncsi országosan.) A hétvége teljes Top 10-es nézettségi listája ide kattintva tekinthető meg.

TMNT_02.jpg


Az ismeretlen Drakula (Dracula Untold) - 2. magyar előzetes

Vlad Tepes (Luke Evans) földöntúli erőkkel szövetkezik, hogy visszaverje a törökök támadását. Innen már nem nehéz kitalálni, hogy ekkor lesz belőle Drakula... További szereplők: Dominic Cooper, Sarah Gadon és Charlie Cox.
Tervezett hazai bemutató: 2014. október 23.


Kritika: The Expendables - A feláldozhatók 3.

A The Expendables - A feláldozhatók első két része bennem nem hagyott mély nyomot. Már magával a koncepcióval kapcsolatban is zavarban vagyok, hogy a múlt akciófilmjeit akarták megidézni a filmek, ami szerintem teljesen felesleg, hiszen arra mindenki képes, hogy leveszi a polcáról kedvenc akciófilmjét és újra megnézi azt. Persze ez csak félre beszélés volt a producereket és a stúdiót illetően. Stallone rendezni akart, na meg pénzesek meghallgatták Stallone és Schwarzenegger rajongóit is, hogy milyen jó lenne, ha eennek a két nagyfiúnak lenne egy közös jelenete, és úgy gondolták ez belefér, és össze is hoztak egy háromperces összeröffenést. Nagyjából így született meg az első rész.

expendables3_620.jpg


Trash - magyar előzetes

A riói nyomornegyedben két guberáló srác egy tárcát talál a helyi szeméttelep napi hulladéktömegében. Ekkor még nem sejtik, hogy az életük örökre megváltozik. Ám amikor felbukkan a rendőrség, és csinos summát kínálnak jutalmul a tárca megtalálóinak, a fiúk, Rafael és Gardo ráébrednek, hogy valami fontosra bukkantak. Barátjukkal, Ratóval kiegészülve a trió rendkívüli kalandba sodródik, miközben megpróbálják kicselezni a rendőröket, megtartani a tárcát, és megfejteni a tárca titkait...
Mialatt elkezdik összerakni a tárca tulajdonosa, José Angelo történetét, fel kell ismerniük, ki barát, és ki ellenség. Rádöbbennek, hogy nem bízhatnak a rendőrökben, akiket a veszélyes Frederico vezet, ám a segítségükre lehet két misszionárius, akik a favelában dolgoznak: a kiábrándult Julliard atya, és fiatal asszisztense, Olivia. Az ő segítségükkel talán sikerül a megfelelő ajtókon kopogtatniuk...
A filmet Stephen Daldry (A felolvasó, Billy Elliot) rendezte, és Richard Curtis (Igazából szerelem, Időről időre) írta Andy Mulligan regénye alapján.
Tervezett hazai bemutató: 2015. január 8. A Trash című film végül mégsem kerül Magyarországon a mozikba.


Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. rész (The Hunger Games: Mockingjay - Part 1) - magyar előzetes

Ehhez a teaser trailerhez bizony szinkron is készült. (A legutóbbi karakterplakátok ide kattintva tekinthetők meg.)

update: A filmet szinkronnal és felirattal is vetítik majd a mozik.


Játék: nyerd meg James Dashner "Az Útvesztő" c. könyvét!

Thomas egy sötét liftben ébred, és a nevén kívül nem emlékszik semmire. Mikor az ajtó kinyílik, sok fiatal srác társaságában egy rejtélyes Tisztáson találja magát. A különös csapat egy dologra koncentrál: a menekülésre.
Világukat egy titokzatos és veszélyes labirintus veszi körül. A szökés lehetetlennek tűnik, de ők nem adják fel a reményt. Egyszer csak egy lány is csatlakozik hozzájuk, aki végzetes üzenetet hoz magával: hamarosan minden megváltozik… 
Ha szerencsés vagy, a MozICom jóvoltából most megnyerheted James Dashner Az Útvesztő c. könyvét, amely a film alapjául szolgált!

utveszto_banner.jpg


süti beállítások módosítása