látogató számláló

Megjött Apuci (Daddy's Home) - magyar előzetes

Mark Wahlberg és Will Ferrell viaskodik egymással a Megjött Apuci című filmben.


Az 5. hullám (The 5th Wave) - magyar előzetes

Rick Yancey azonos című művét filmesítette meg egy bizonyos J Blakeson, mint rendező és Tobey Maguire, mint producer. A főbb szerepekben Chloë Grace Moretz, Nick Robinson, Liev Schreiber és Ron Livingston láthatók.


Dínó tesó (The Good Dinosaur) - 3. magyar előzetes

A magyar plakátok ide kattintva tekinthetők meg.


Star Wars: Az ébredő Erő (Star Wars: The Force Awakens) - 3. magyar előzetes + plakát

A szinkron még nem végleges!


A visszatérő (The Revenant) - 2. magyar előzetes

A film első plakátja ide kattintva tekinthető meg.


Star Wars: Az ébredő Erő (Star Wars: The Force Awakens) - Luke Skywalker trailer

Hiányoltátok Luke-ot az új előzetesből? Most megkapjátok!


Jurassic World - így készültek a CGI dinoszauruszok

Továbbra is fenntartom a véleményemet, mely szerint az alkotók túlzásokba estek és ahhoz képest, hogy a történetben, a szövegben vagy a képkockákon mennyi visszautalás volt az első részre, Stan Winston örökségét nem nagyon tartották szem előtt. Költői kérdés: ekkorát változott volna a filmesek gondolkodása a 2001-es Jurassic Park III. óta? Még ott is nagy szerepük volt az animatronikus báboknak, sőt az volt az első JP-film, melyben meg merték tenni, hogy egy képbe helyeznek egy bábot és egy CGI dinót. (Pl. a CGI Spinosaurus beleharap a T-rex báb nyakába, vagy egy számítógéppel generált és egy "igazi" raptor áll egymás mellett.)
Sajnos Stan Winston 2008-ban elhunyt, stúdiójának egykori művészei pedig megalapították a Legacy Effects nevű céget, amely csak egyetlen olyan bábot készített a Jurassic World-höz, amely látható is a filmben: a haldokló Apatosaurust, azt is csak nyaktól felfelé. (Erről is van egy videó a bejegyzésben.)
Továbbá még egy észrevétel: elsősorban nem a számítógépes animáció mennyisége zavart, hanem a minősége. Szubjektív, de a '93-as Jurassic Park CGI lényei egyszerűen realisztikusabbak voltak. Persze okosan is használták a rendelkezésükre álló számítógépes technológiát. Nagyon remélem, hogy az illetékesek meghallják ezeket a kritikákat - mert elég sok van belőle - és kicsit több bábot látunk majd a Jurassic World 2-ben (bemutató: 2018. június 22.) és valósághűbb CG-t.
A Jurassic World már kapható DVD-n, BD3D-n és fémdobozos BD3D-n, valamint hamarosan kapható lesz Blu-rayen és jön a szobros kiadása is a 3D-s kiadványnak.


Játék: nyerj belépőt A tengernél (By the Sea) premier előtti vetítésére!

Roland, az amerikai író, és felesége, Vanessa egy csendes, idilli tengerparti üdülőbe érkeznek a ’70-es évek Franciaországában. Házasságuk a jelek szerint válságban van. Ahogy egyre több időt töltenek a többi utazóval, köztük Leával és Francois-val, az újdonsült házasokkal, vagy Michellel és Patrice-szal, a két helybélivel, az amerikai pár lassan szembenéz saját élete megoldatlan problémáival.
Stílusában és témaválasztásában a ’60-as, ’70-es évek európai mozija és színháza inspirálta Angelina Jolie harmadik rendezését. Partnerei a filmben Brad Pitt mellett Mélanie Laurent, Melvil Poupaud, Niels Arestrup és Richard Bohringer.
A tengernél c. filmet most 5 szerencsés ember (partnerével együtt) premier előtt megtekintheti a UIP-Duna Film jóvoltából.


Dínó tesó (The Good Dinosaur) - magyar plakátok

Magyar előzetesek itt, itt és itt.

dinoteso_hun_p1_620.jpg


süti beállítások módosítása