látogató számláló

Top 10: 2016 legjobb filmjei

Lassan a hátunk mögött hagyjuk az idei évet, így arra gondoltam, hogy összeállítok egy toplistát az idei év legjobb filmjeiről. Bár a múltkor már feszegettem a témát, hogy az idei filmtermés nem volt valami maradandó, de miközben próbáltam összeszedni az általam legjobbnak ítélt darabokat, egyre inkább rájöttem, hogy azért 2016-ban is születtek emlékezetes alkotások. Persze ez egy szubjektív összeállítás, nekem az alábbi filmek okoztak maradandó élményeket. Remélem, Nektek is megannyi filmes élményben volt részetek, mint nekem. Nem is húznom tovább az időt, íme az én top 10-es listám.


Logan - plakát

Tervezett hazai bemutató: 2017. március 2.

logan_p3.png


Utazók (Passengers) - plakátok

A magyar előzetes ide kattintva tekinthető meg, a magyar tv szpot pedig itt.

passengers_p6.png


Alien: Covenant - magyar előzetes

A galaxis egy távol bolygója felé tartó űrhajó, a Covenant legénysége felfedez egy csodás bolygót, egy eddig ismeretlen Paradicsomot. Ám az új világ igazából sötét és veszélyes – egyetlen lakója a szintetikus David (Michael Fassbender), a szomorú végű Prometheus-expedíció utolsó túlélője.

Tervezett hazai bemutató: 2017. május 18.


John Wick: 2. felvonás (John Wick: Chapter Two) - trailer + plakát + banner

Az előző trailer magyar változata ide kattintva tekinthető meg.


Gru 3 (Despicable Me 3) - magyar előzetes + plakátok

Az előzetest már láthattátok nálunk, de a különösen érdekfeszítő teaser plakátok eddig kimaradtak, így ezt most muszáj pótolnunk!


Kritika: Assassin's Creed

Asszaszinok a Templomosok ellen.

Idén játékadaptációkból sem volt hiány. Gondoljunk csak vissza, volt itt Angry Birds-film, Warcraft, sőt a PlayStation egyik exkluzív játéka, a Ratchet és Clank is idén mutatkozott be a nagyvásznon. Az év végén pedig megkaptuk az Assassin’s Creed-játéksorozat adaptációját is. Utoljára Ubisoft-játékból 2010-ben láttunk feldolgozást, ez volt a Perzsia hercege: Az idő homokja, ami szerintem rettentő rossz volt és egyáltalán nem volt méltó a játéksorozathoz. Szóval volt miből okulniuk a Ubisoftnál és úgy tűnt, hogy az Assassin’s Creed-film esetében megpróbálják a legtöbbet kihozni magukból ahhoz, hogy méltó adaptációja legyen a frnchise-nak. Sőt az alapötletük az volt, hogy nem a játék valamelyik részét dolgozzák fel, hanem egy külön sztorit találtak ki a filmhez, hogy nagyobb szabadsága legyen a forgatókönyvíróknak. A játékrajongók most biztos szomorkodnak, hogy egyik kedvenc irányítható főhősüket se láthatják a vásznon, és bár én is nem egy Assassin’s Creed-játékkal játszottam, nekem ez nem okozott semmiféle gondot.

assassinscreed_pic06.png


Vén rókák (Going in Style) - magyar előzetes + plakát

Zach Braff, a Dokik c. sorozat főszereplőjének legújabb rendezése Martin Brest 1979-es azonos című filmjének (itthon Öreg rókák, nem vén rókák) újragondolása, amelyben három idős úr (Morgan Freeman, Michael Caine, Alan Arkin), miután a bank lenyúlta a nyugdíjalapjukat, bankrablásra adja a fejét...


Szárnyas fejvadász 2049 (Blade Runner 2049) - képek

Az első előzetes (ami ide kattintva tekinthető meg) után az Entertainment Weekly hozott néhány exkluzív képet a Szárnyas fejvadász folytatásából, valamint a magazin következő számának címlapjára is a Szárnyas fejvadász 2049 került.

br2049_ew_01.png


Alien: Covenant - red band trailer + képek

Az elmúlt napokban az Alien-filmek hivatalos Facebook oldalán új fényképekkel és hozzájuk egy-egy magyarázat nélkül számsort mellékelve húzták az agyunkat, de ma végre megérkezett, amire vártunk: az első előzetes!


Széttörve (Split) - a magyar hangok

M. Night Shyamalan új filmjében a James McAvoy alakította főszereplőben nem kevesebb, mint 24 különböző személyiség lakozik. Talán nem meglepetés, hogy ki kapta a feladatot, hogy a magyar változatban átadja nekünk mindezt.


The Emoji Movie - karakterplakátok

Az első előzetes (kétféle változatban) ide kattintva tekinthető meg.

emoji_movie_p1.png


Power Rangers - nemzetközi trailer

A hazai bemutató 2017 tavaszán várható. Az amerikai előzetest ide kattintva tekintheted meg.


Játék: nyerj páros belépőt A Nagy Fal premier előtti vetítésére!

Zhang Yimou (Hős, A repülő tőrök klánja) rendkívül látványos és izgalmas új filmje egy 3D-s akcióthriller Matt Damon főszereplésével.
Egy elit osztag az emberiség utolsó harcát vívja a világ legikonikusabb építményén, a Nagy Falon...
A Nagy Fal c. filmet most 5 szerencsés ember (partnerével együtt) premier előtt megtekintheti a UIP-Duna Film jóvoltából. Részletek a folytatásban.

nagyfal_620.png


Az egészség ellenszere (A Cure for Wellness) - szinkronizált előzetes + plakát

Csak egészség legyen! És ne haljon bele senki.
Egy nagy cég fiatal alkalmazottját (Dane DeHaan) a svájci Alpokban pihenő főnöke után küldik, hogy hazakísérje… a szanatórium azonban nem az a békés, nyugodt hely, aminek kívülről látszik.
A főnök eltűnt, a srác pedig kénytelen meghosszabbítani a saját ott tartózkodását: a betegek ugyanis sokkal inkább fogolynak tűnnek ezen a helyen. Aki pedig megpróbál valakit kiszabadítani, az hamarosan a saját egészsége miatt kénytelen aggódni.

Gore Verbinski-t az elképesztő sikerű A kör indította el a pályáján, és A Karib-tenger kalózai trilógia tette világhírűvé.
A rendező most visszatér a gyökerekhez: A szabadság útjai írójának segítségével
vérfagyasztó természetfeletti thrillert készített.

Az első előzetes ide kattintva tekinthető meg.


Lego Batman - A film (The Lego Batman Movie) - karakterplakátok

A film magyar előzetese és plakátjai ide kattintva tekinthetők meg.

lego_batman_movie_p6.png


Assassin's Creed - a magyar hangok

December 29-én a hazai mozikba is megérkezik a várva várt játékadaptáció. Lássuk, kik működtek közre a magyar változatban!


Kritika: Énekelj! (Sing)

Állati jó tehetségkutató.

Tehetségkutatók. Ki ne ismerné őket, hiszen Magyarországon a két legnagyobb kereskedelmi adón szinte mindig keresik az ország eddig fel nem fedezet tehetségeit, a kicsiktől egészen a nagyokig. Ezek a műsorok legtöbbször zenei tehetségkutatók, ahol a versenyző minél jobban énekel és ezáltal minél jobb műsort produkál, annál nagyobb a valószínűsége, hogy bejut a legjobb helyezettek közé és megnyeri a fődíjat. Ezt az igen egyszerű ötletet veszi alapul Buster Moon színháztulajdonos, aki úszik az adósságokban és a bank lassan ráteszi a kezét az oly nehezen megszerezett színházára, amit mellesleg az édesapja vett neki. Érthető módon semmiképp nem akar a tulajdonától megválni; és hogy ez ne történjen meg, és a színházi életet felpörgesse, tehetségkutató műsort szervez. Ám jönnek a bonyodalmak, kezdve a műsorban szereplő tagok problémáitól egészen a pénzdíj összegéig...

sing_pic08.png


Pókember - Hazatérés (Spider-Man: Homecoming) - magyar előzetes

Megérkezett a Pókember - Hazatérés első szinkronizált előzetese, ám sajnos meg kell elégednünk a nemzetközivel. Az amerikai előzetes ide kattintva nézhető meg.


The Emoji Movie - teaser trailer

Egyenesen mobilkijelzőre optimalizálva jelent meg a The Emoji Movie első előzetese. Hazai bemutató 2017 augusztusában.


Bontonfilm: 2017. januári megjelenések

Íme a Bontonfilm januári DVD/BD kínálata.


Szárnyas fejvadász 2049 (Blade Runner 2049) - teaser trailer

Bár az alkotók az új történetet hét lakat alatt tartják, azt már tudjuk, hogy minden idők talán legnagyobb legendájú sci-fi/akciófilmje jó kezekben van: a producer az első rész rendezője, Ridley Scott, a rendező pedig az utóbbi évek legnagyobb meglepetéseit készítő kanadai Denis Villeneuve.
Már maga a sztárszereposztás is fantasztikus filmmé teszi az új Szárnyas fejvadászt: minden esély megvan rá, hogy a Budapesten forgatott új rész felnő az elsőhöz, és maga is legendává válik.


Baywatch - magyar előzetes

2017 májusától a mozikban!


A majmok bolygója - Háború (War for the Planet of the Apes) - magyar előzetes

2017 júliusától a mozikban!


A galaxis őrzői vol. 2. (Guardians of the Galaxy Vol. 2) - 2. magyar előzetes

Az előző magyar előzetes itt tekinthető meg.


süti beállítások módosítása