látogató számláló

Jurassic World - speciális effektek előtt és után

Ez a videó nem a speciális effektek készítését mutatja be (olyan is van itt és itt), csupán összehasonlítja egy adott jelenet (összesen négy darab) nyers felvételeit a végleges változattal.
Hasonló videóval a Jurassic Park és Az elveszett világ - Jurassic Park 2. is rendelkezik, ha valaki esetleg még nem találkozott velük.


Cop Mortem - előzetes

Kovalik József kaszkadőr és harcművész Joseph MacLeod írói álnéven adta ki Élni vagy pokolra jutni c. regényét, most pedig filmet rendezett belőle Cop Mortem címmel. Van benne Kamarás Iván, Anger Zsolt, Gáti Oszkár, Gesztesi Károly, Szabó Győző és nagyon durva VFX a mosdókagylós snittben. Íme:


Doctor Strange - tv spot + IMAX plakát + karakterplakátok

Október 10-én a Marvel egy kis exkluzív anyaggal kedveskedik a tengerentúli rajongóknak: 15 perc a Doctor Strange-ből IMAX 3D-ben, ingyen és bérmentve. (Nyugi, már csak 35 nap a hazai bemutatóig!)
Addig is itt egy új előzetes, valamint az IMAX esemény plakátja, plusz további plakátok. Magyar előzetest itt és itt találtok, a legújabb magyar plakátot pedig itt.


Vaiana (Moana) - 2. magyar előzetes + plakátok

27 évvel ezelőtt A kis hableánnyal* írta be magát a Disney (és a rajzfilmek) nagykönyvébe a John Musker-Ron Clements duó, majd jött az Aladdin, a Herkules, A kincses bolygó, végül pedig hét évvel ezelőtt A hercegnő és a béka. (Én ezeket említettem volna meg a plakáton és egyéb reklámanyagokban, bár lehet, hogy marketing szempontjából előnyösebb a Zootropolis és a Jégvarázs...)
Musker és Clements idén egy újabb animációs mozifilmet mutat be, és most először teljes egészében CGI filmet készítettek. Imádom a munkáikat, így bízom benne, hogy nem okoznak csalódást ezúttal sem.


Doctor Strange - magyar plakát

A magyar előzetesek ide és ide kattintva érhetők el. 37 nap múlva premier.

doctorstrange_hun_p3.png


Utazók (Passengers) - magyar előzetes

2017 januárjában a mozikban.


John Wick: Chapter Two - plakát

Golyóálló.

Chad Stahelski rendező, Derek Kolstad forgatókönyvíró és Keanu Reeves mellett visszatér még John Leguizamo és Ian McShane, valamint csatlakozik hozzájuk Laurence Fishburne és Peter Stormare.

john_wick_chapter_two_p1.jpg


Power Rangers - plakátok

Ha most elképzelem magam a mozipénztárnál, ahogy jegyet kérek a Power Rangersre, egy ambivalens érzés fog el: nem tudom, röhögjek-e vagy sírjak. Akaratlanul is az 1993-as sorozat jut eszembe, amiről ma már nem tudnám megmondani, hogyan tudott kölyökkoromban a képernyő előtt tartani. Remélem, az első előzetes megjelenése után már nem így fogok hozzáállni...

A főbb szerepekben Dacre Montgomery, Naomi Scott, Becky G., RJ Cyler és Ludi Lin látható, valamint Elizabeth Banks, mint Rita Repulsa és Bryan Cranston, mint Zordon.

power_rangers_p10.png


Apavadászat (Bastards) - magyar előzetes

Owen Wilson és Ed Helms az apját keresi Lawrence Sher, a Másnaposok-trilógia, a Terhes társaság és a Haverok fegyverben operatőrének első rendezésében.


Utazók (Passengers) - trailer + nemzetközi trailer + plakát

Morten Tyldum rendező (Kódjátszma, Fejvadászok) és Jon Spaihts forgatókönyvíró (Prometheus, Doctor Strange, Pacific Rim: Maelstrom, A múmia reboot) hibernálja, az űrbe küldi, majd a tervezettnél 90 évvel korábban felébreszti Jennifer Lawrence-t és Chris Prattet.


Páncélba zárt szellem (Ghost in the Shell) - teaser videók

A Mr. Robot második évadjának fináléja közben debütáltak az alábbi videók, melyek a Páncélba zárt szellem jövő márciusban érkező élőszereplős feldolgozásához hivatottak kedvet csinálni. A filmet Rupert Sanders (Hófehér és a vadász) rendezte, a főbb szerepekben Scarlett Johansson, Juliette Binoche, Michael Pitt, Pilou Asbæk és Takeshi Kitano esz látható.


Kritika: A hét mesterlövész (The Magnificent Seven - 2016)

Vadnyugati feláldozhatók.

A remake (egy film, sorozat vagy egyéb művészi alkotás felújított, újragondolt változata, adaptációjaszükségessége az én meglátásom szerint három esetben indokolt. (Most szűkítsük le ezt a filmek világára.) Az első: ha az eredeti film rossz volt, de van benne potenciál és egy jobb forgatókönyvíróval és/vagy rendezővel, kilehet belőle hozni a legjobbat. A második: ha az eredeti művet több szemszögből is meglehet közelíteni, és másfajta értelmezést lehet neki adni. A harmadik: a mai technikával jobb és szebb látványt lehet adni a filmnek. Bár utóbbi szerintem nagyon erőltetett.

magnificent7_2016_620.jpg


Októberben többféle formában jön el az apokalipszis

A sors ismét úgy akarja, hogy X Professzor (James McAvoy), Magneto (Michael Fassbender) és Mistique (az Oscar®-díjas Jennifer Lawrence) útjai keresztezzék egymást. Több ezer év után ugyanis felébred Apokalipszis (Oscar Isaac), az első és leghatalmasabb mutáns, aki undorral konstatálja, hogy a Földet az emberek uralják. Félelmetes erejével meg akarja tisztítani a bolygót, hogy új világrendet hozzon létre. Küldetése sikerének érdekében elindul, hogy összegyűjtse négy segédjét: egyikük Magneto lesz, aki Lengyelországban bujkálva próbált normális életet élni. X Professzor iskolájában is véget ér az átmeneti nyugalom: a háborúban senki nem maradhat semleges, a tehetséges diákokon múlik az emberiség sorsa.


Kétféle steelbookban is jön a Warcraft - A kezdetek hazai kiadása

A pofás vagy a pofátlan fémdobozt választod?

Azeroth békés birodalma a háború szélére sodródik, civilizációjuk egy félelmetes megszálló fajjal néz szembe: ork harcosok menekülnek haldokló otthonukból, hogy új hazát foglaljanak maguknak. Amikor megnyílik az átjáró a két világ között, az egyik seregre pusztítás, a másikra megsemmisülés vár. A szemben álló felek hőseinek összeütközése fogja eldönteni a családjuk, népük, hazájuk sorsát. Így kezdődik a látványos eposz hatalomról és áldozathozatalról, amelyben a háborúnak sok arca van, és mindenki harcol valamiért.


Pro Video: 2016. októberi megjelenések

Íme a Pro Video októberi DVD/Blu-ray megjelenései.


Bontonfilm: 2016. októberi megjelenések

Íme a Bontonfilm októberi DVD/Blu-ray megjelenései.


Annabelle 2 - teaser trailer

A David F. Sandberg (Amikor kialszik a fény) rendezésében készült film 2017 májusában kerül az amerikai mozikba.


Vaiana (Moana) - trailer + plakátok

A forgatókönyvíró-rendezők, Ron Clements és John Musker nagy kedvenceim, így remélem, hogy nem okoznak csalódást olyan rajzfilmek után, mint A kis hableány, az Aladdin, a Herkules vagy A kincses bolygó.
Az előző trailer magyar változata ide kattintva tekinthető meg.
Tervezett hazai bemutató: 2016. december 1.


Az X-Men - Apokalipszis kivágott plázás jelenete

Az ifjú mutánsok elmentek a plázába, csak aztán mi végül nem láttuk, de legalább megtudtuk - miután kijönnek A Jedi visszatér vetítéséről -, hogy Simon Kinberg/Bryan Singer nem szereti az X-Men - Az ellenállás vége c. filmet (vagy az Apokalipszis-t szólták le burkoltan a filmek harmadik részére tett megjegyzéssel).

Az alábbi klassz kis jelenetben a talpalávalót a Men Without Hats szolgáltatja a Safety Dance c. dallal, melynek én a másik verzióját jobban kedvelem, de el kell ismerni, hogy ehhez a '80-as évekbeli "plázatúrához" a közben hallható változat jobban passzol.


A sötét ötven árnyalata (Fifty Shades Darker) - magyar előzetes + plakát

A YouTube csatornánkon A szürke ötven árnyalata egyik magyar előzetesét a videómegosztó adatai szerint több férfi nézte meg, mint nő. Vajon ezzel is így lesz?


Vaiana (Moana) - plakát

Szenilla cameo a jobb oldalon? Ki tudja... Azt viszont már lehet tudni - mert a rendezők elárulták -, hogy Ficánka (A kis hableány) és Olaf (Jégvarázs) el lesz rejtve valahol a filmben. Az új trailer csütörtökön érkezik, a korábbi előzetes pedig (magyar szinkronnal) ide kattintva tekinthető meg.

moana_p4.png


Kritika: Scream Queens - Gyilkos történet - 1. évad (Scream Queens)

Sikolykirálynők.

A Scream Queens a jelenleg futó legjobb horror-vígjáték sorozat. Egy ismerősöm ajánlotta a sorozatot mondván, hogy nagyon jó és mivel nem volt mit néznem mostanság, belevettettem magamat és mondanom sem kell, totál megérte! Ha valaki utánanéz a sorozatnak és elrettentené az élénk színvilága, meg a sok női karaktere, annak azt mondom, nem minden az aminek látszik. Én simán végignéztem az első évadot úgy, hogy egyszer se kérdőjeleztem meg a férfiasságomat. Sőt ebben a sorozatban az a legjobb, hogy mind a férfiak, mind a nők egyaránt élvezhetik, szóval aki barátnőstül akar sorozatot nézni, annak is teljes mértékben tudom ajánlani.

screamqueens_pic_620.jpg


Doctor Strange - plakát

A magyar előzetesek itt és itt tekinthetők meg.

doctorstrange_p4.png


Márciusban érkezik a Kincsem

A Valami Amerika rendezőjének romantikus kalandfilmje.

Eldőlt az utóbbi évtizedek legnagyobb volumenű filmje, a hazai filmiparban mérföldkőnek tartott Kincsem premierdátuma. A Nagy Ervin és Petrik Andrea főszereplésével készült grandiózus látványvilágú, vagány humorú romantikus kalandfilm március 16-tól látható a hazai mozikban.


Játék: nyerj páros belépőt a "Bridget Jones babát vár" premier előtti vetítésére!

Miután szakított Mark Dacyval, Bridget Jones "boldogan él, amíg meg nem hal" terve nem igazán úgy alakult, mint várta. Negyvenes szingliként úgy dönt, hogy hírproduceri munkájára koncentrál, és régi és új barátokkal veszi körül magát. Most az egyszer Bridget teljesen ura a helyzetnek. Mi baj lehet?
Ám Kupidó közbelép, és Bridget megismerkedik egy Jack nevű, jóképű amerikaival, aki úgy udvarol, ahogy Mark Darcy soha. És jön a váratlan fordulat: hősnőnk teherbe esik, de van egy bökkenő: csak 50 százalékos bizonyossággal tudja a babája apjának kilétét... 
A Bridget Jones babát vár c. filmet most 5 szerencsés ember (partnerével együtt) premier előtt megtekintheti a UIP-Duna Film jóvoltából. Feltételek a folytatásban.

bridgetjonesbabatvar_fbcover.png


süti beállítások módosítása