látogató számláló

Megvan, milyen lesz az új Van Helsing

Formálódik a Universal stúdió szörnyuniverzuma, miután egyre-másra támasztják fel a klasszikus Hollywood rémeit. Hasonló franchise-t szeretnének, mint a konkurencia, amely egy csapatba terelte a Marvel képregényhőseit. A tervek szerint Drakula összefut a Múmiával, a Farkasember Van Helsinggel meg Frankeinstennel és így tovább. A stúdió tervei szerint a filmek különböző stílusokat fognak képviselni. A Tom Cruise főszereplésével már elkészült A múmia például a horror és a kalandfilm keveréke, de lesz olyan produkció, amely a tiszta horrort képviseli majd, és egy izgalmas thriller is belefér a koncepcióba. Jon Spaihts forgatókönyvíró szerint az új Van Helsing teljesen más lesz, mint az előző változatok, például több szerepet kap a romantika. A másik forgatókönyvíró, Eric Heisserer viszont azt nyilatkozta, hogy filmjüknek erős Mad Max-es beütése lesz. Ezen aztán nem könnyű eligazodni...


A lelkes Hasselhoff soha nem adja fel

Évtizedeken át lobbizott azért David Hasselhoff, hogy valamilyen formában feltámasszák két sikersorozatát, a Baywatchot és a Knight Ridert, és mostanában kezd beérni a termés. Jövőre kerül a mozikba a Baywatch nagyszabású moziváltozata, amelynek főszereplői Dwayne Johnson és Zac Efron, de Hasselhoff és a még mindig jó formában lévő Pamela Anderson is megjelenik benne. Hasselhoff annyira fellelkesedett a produkciónak köszönhetően, hogy szerinte a siker nyomán lesz majd esély arra, hogy külön Baywatch-filmet készítsenek az ő főszereplésével. Még szójátékot is gyártott ennek örömére: a Hasselhoffal készítendő Baywatch-film spin-Hoff lesz.


Páncélba zárt szellem (Ghost in the Shell) - trailer + plakát

Hamarosan érkezik az előzetes szinkronizált változata is. 


Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet (Rogue One: A Star Wars Story) - 3. nemzetközi trailer

A tegnapi után újabb nemzetközi előzetes érkezett.


A Szépség és a Szörnyeteg (Beauty and the Beast) - plakát

Élő szereplőkkel, régi ismerősökkel, remek szereposztással és három új dallal tér vissza a vászonra A Szépség és a Szörnyeteg.
Az idén bemutatott A dzsungel könyve c. filmhez hasonlóan a tavasszal debütáló élőszereplős film átvesz dalokat az 1991-es animációs filmből, továbbá Alan Menken zeneszerzőt is sikerült visszacsábítani, aki nem csak az aláfestő zenét komponálta a rajzfilmhez (és teszi ezt most is), de a betétdalok muzsikáját is. Sajnos szerzőtársa és barátja, a dalszövegíró Howard Ashman már nem vehet részt a munkálatokban, ugyanis az Aladdin előkészítése közben elhunyt. Akkor Tim Rice segített befejezni a dalokat, majd újra együtt dolgozott Menkennel, amikor elkészítették A Szépség és a Szörnyeteg színpadi musical változatát, melyet Magyarországon is játszottak/játszanak. Mivel Tim Rice neve a film stáblistáján is szerepel, valószínű, hogy a musicalből is vesznek át dalokat.
A filmben továbbá hallhatunk majd olyan dalszövegeket is, melyek a rajzfilmhez készültek, de végül nem kerültek felhasználásra, Belle pedig új háttértörténetet kap.


Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet (Rogue One: A Star Wars Story) - 2. nemzetközi trailer

A filmmel kapcsolatos korábbi bejegyzéseinket ide kattintva tudjátok elérni.


Kong: Koponya-sziget (Kong: Skull Island) - Kong megmutatja magát

Az Entertainment Weekly lehozott egy exkluzív képet a film címszereplőjéről és egy interjút a rendezővel, Jordan Vogt-Roberts-szel, ami ide kattintva olvasható el. A Kong: Koponya-sziget első előzetese pedig ide kattintva látható.

kong_first_look.png


Valerian és az ezer bolygó városa (Valerian and the City of a Thousand Planets) - teaser trailer + magyar plakát

Tervezett hazai bemutató: 2017. július 20.


Szövetségesek (Allied) - a magyar hangok

Brad Pitt és Marion Cotillard szövetségre lépett Báthory Orsolyával.


John Wick: 2. felvonás (John Wick: Chapter Two) - magyar előzetes + plakát

Az első film után mindössze négy nappal játszódó John Wick: 2. felvonás jövő februártól a mozikban!


Legendás állatok és megfigyelésük (Fantastic Beasts and Where to Find Them) - a magyar hangok

A nemrég elhunyt Csörögi István anno remek szinkrongárdát terelt össze a nyolc Harry Potter-filmhez. Lássuk, Dóczi Orsolya folytatni tudja-e a hagyományt!


Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet (Rogue One: A Star Wars Story) - plakátok

Két latin-amerikai poszter érkezett az itthon 2016. december 15-én bemutatandó Star Wars-filmhez.

rogue_one_p16.png


Kritika: Érkezés (Arrival)

Harmadik típusú nyelvoktatás.

Idén elég sok filmet volt szerencsém megnézni, viszont így, az év vége felé nem jó szívvel gondolok vissza 2016 filmes terméseire. Nagyon sok közepes vagy annál rosszabb filmet erőltetett ki magából Hollywood ebben az évben. Én már unom a szuperhősös filmeket, amik egymásra épülnek, de önmagukban nem nagyon állják meg a helyüket és elegem van a megannyi "rimékből", amik a legtöbb esetben teljesen feleslegesek. Szomjazom az újdonságra és hiszem azt, hogy a filmipar képes új, eredeti ötletekkel előállni, ha nagyon akar.

Az Érkezés egyből felkeltette az érdeklődésemet. Nem csak azért mert sci-fi, hanem azért is, mert Denis Villeneuve ült a rendezői székben, akinek a korábbi munkái nekem nagyon bejöttek.

arrival2016_pic01_1.jpg


Legendás állatok és megfigyelésük (Fantastic Beasts and Where to Find Them) - magyar karakterplakátok

A magyar előzetesek itt, itt és itt tekinthetők meg, itt pedig az IMAX plakát és egy featurette.

legendasallatok_k1.png


Stevie Wonder 25 év után először énekel filmdalt

Az év egyik animációs szenzációjának ígérkezik az Énekelj! című film, amelyben 85 popsláger csendül fel a legjobb színészek tolmácsolásában. Közülük is kimagaslik Stevie Wonder Faith című száma, amelyet Ariana Grande közreműködésével énekel. A legendás zenész több mint 25 év után először énekel filmdalt, amely november 4-étől már elérhető a digitális forgalmazóknál. (A videoklip alább megtekinthető.) Az Énekelj! betétdalai november 22-étől kaphatók digitális és fizikai formában.


Játék: nyerj páros belépőt az "Éjszakai ragadozók" premier előtti vetítésére!

Susan Morrow (Amy Adams), Los Angeles-i műkereskedő hihetetlen jómódban él férjével, Hutton Morrowval (Armie Hammer), ám mégsem érzi teljesnek az életét. Az egyik hétvégén Hutton elutazik az egyik szokásos és túlzottan gyakorta esedékes üzleti útjára, Susan pedig egy csomagot talál a postaládájában.
A csomagban egy regényt van, melyet a volt férje, Edward Sheffield (Jake Gyllenhaal) írt, akivel már évek óta nem beszélt. A küldeményhez Edward egy levélkét is mellékelt, melyben arra bíztatja Susant, hogy olvassa el az írást, aztán keresse meg, amíg ő a városban tartózkodik. Este, egyedül az ágyban Susan olvasni kezd. A könyvet neki ajánlották...
...de a tartalma erőszakos és pusztító erejű. Susant olvasás közben mélyen megindítja Edward írása, és akarva-akaratlanul is felidézi a szerzővel közös szerelmi történetük legintimebb pillanatait. Megpróbál magába tekinteni, életének és karrierjének csillogó felszíne alá, és egyre inkább egyfajta bosszúként értelmezi a könyvet, melynek története arra kényszeríti, hogy átértékelje a döntéseit. Újraéled a szerelem, melyet elveszettnek hitt, és ahogy a történet halad, olyan felismerésre készteti, amely újraértelmezi a regény hősét és saját magát is.

Az Éjszakai ragadozók c. filmet, amely szerepelt a 73. Velencei Filmfesztivál versenyprogramjában és elnyerte a zsűri nagydíját, most 5 szerencsés ember (partnerével együtt) premier előtt megtekintheti a UIP-Duna Film jóvoltából. Részletek a folytatásban.

ejszakairagadozok_hun_fbcover.png


süti beállítások módosítása