látogató számláló

Elkezdődött a Mary Poppins Returns forgatása

Kezdetét vette a Mary Poppins Returns forgatása –
A Disney 1964-es filmjének folytatásában Emily Blunt és Lin-Manuel Miranda
játssza a főszerepet, rendezője Rob Marshall

Megkezdődött a kaliforniai Shepperton Studiosban a Mary Poppins Returns forgatása, ami a Disney 1964-es Mary Poppins című klasszikusának folytatása. A főszerepeket a Golden Globe-díjas Emily Blunt (A lány a vonaton, Vadregény) és az Emmy-, Grammy- és Tony-díjas Lin-Manuel Miranda (a Vaiana Oscar-jelölt dalszerzője) játssza. Rendezője és producere az Oscar-jelölt és Emmy-díjas Rob Marshall, aki a Vadregény és a Chicago jóvoltából nagy gyakorlattal rendelkezik a zenés filmekben. A Mary Poppins Returns bemutatója 2018 karácsonyára várható.

A film további szereplői Ben Whisaw (Spectre – A Fantom visszatér), Emily Mortimer (A leleményes Hugo) és Julie Walters (Harry Potter-sorozat), valamint Colin Firth (A király beszéde) és Meryl Streep (Florence – A tökéletlen hang). Feltűnik továbbá az eredeti film férfi főszereplője, Dick Van Dyke is egy kisebb, ám annál jelentősebb szerepben.

A Mary Poppins Returnsben három új Banks-csemetét ismerhetünk meg, akiket Pixie Davies (Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei), Nathanael Saleh (Trónok harca) és – első filmszerepében – Joel Dawson alakít.

A film producere Marshall mellett az Emmy-díjas és Golden Globe-jelölt John DeLuca (Chicago), illetve az Oscar- és Tony-jelölt, Emmy- és Golden Globe-nyertes Marc Platt (Kaliforniai álom). A forgatókönyvet az Oscar-jelölt David Magee (Pi élete) jegyzi P.L. Travers Mary Poppins-történetei alapján. Vadonatúj dalokat szerez a filmhez az Emmy-jelölt, Tony-díjas Scott Wittman (Hajlakk) és az Oscar-jelölt, Tony-díjas Marc Shaiman (Hajlakk), aki a filmzenét is komponálja.

Marshall díjnyertes alkotói csapatát számos Oscar-nyertes vagy -jelölt erősíti: Dion Beebe operatőr (Egy gésa emlékiratai), John Myhre látványtervező (Egy gésa emlékiratai, Chicago), Sandy Powell jelmeztervező (Az ifjú Viktória királynő, Aviátor, Szerelmes Shakespeare), Peter Swords King fodrász és sminkmester (A gyűrűk ura: A király visszatér), Gordon Sim díszlettervező (Chicago), Simon Hayes hangmérnök (A nyomorultak), valamint az Emmy-jelölt vágó, Wyatt Smith (Doctor Strange, Vadregény). A film koreográfiájáért Marshall és DeLuca, illetve társkoreográfusként Joey Pizzi (Chicago) felel.

A Mary Poppins Returns a gazdasági válságtól sújtott, 1930-as évekbeli Londonban játszódik (akárcsak ez eredeti regény), és P.L. Travers további hét könyvének gazdag tartalmából is merít. A történet szerint Michael (Whisaw) és Jane (Mortimer) immáron felnőttek; a férfi három gyermekével és házvezetőnőjével, Ellennel (Walters) a Cherry Tree Lane-en lakik. Miután Michaelt súlyos veszteség éri, a talányos dadus, Mary Poppins (Blunt) ismét felbukkan a Banks család életében, és különleges varázsképességei, no meg a mindig vidám lámpagyújtogató, Jack (Miranda) segítségével segít a családnak ismét felfedezni az élet örömeit és csodáját. Mary Poppins számos új, színes és bohókás szereplőnek is bemutatja a gyerekeket, köztük különc kuzinjának, Topsynak (Streep).

P.L. Travers 1934-ben ismertette meg a világgal a gyakorlatias dadust, a magyarul A Csudálatos Mary címen megjelent könyvében, aminek filmváltozatát a Disney 1964-ben mutatta be (a magyar nézők 1986-tól láthatták). A Robert Stevenson rendezésében, Julie Andrews és Dick Van Dyke főszereplésével készült alkotás a legnagyobb kasszasiker volt abban az évben; 13 Oscar-díjra jelölték, s ötöt el is nyert. Mary Poppins további kalandjai, melyek 1935 és 1988 között születettek, azonban csak írott formában léteznek mindmáig.

Forum Hungary / Walt Disney Studios

Élőszereplős Disney-mesék, amik biztosan jönnek


süti beállítások módosítása