látogató számláló

Kritika: Csajok hajnalig (Rough Night)

Scarlett Johansson és a csajok belevetik magukat az éjszakába.

Mi történik akkor, ha a Broad City című sorozat körül bábáskodó Paul W. Downs-t és Lucia Aniellót megkérik, hogy ugyan dobjanak már össze egy közel kétórás csajos partifilmet? Hát... megszületik a Csajok hajnalig című alkotás.

csajokhajnalig_pic01.jpg

A történet szerint adva van egy öribari lány csapat, akik egyetemi éveik alatt megfogadják, hogy bármit is hoz az élet, tartani fogják egymással a kapcsolatot. Ám ez nem teljesen így alakult. Viszont Jess (Scarlett Johansson) férjhez megy, így lánybúcsú gyanánt csapatni kell egy kihagyhatatlan csajos partit. Ami össze is jön nekik, ám egy váratlan tragédia folytán a buli elszabadul, csak sajnos nem a jó irányba...

Nekem kifejezetten tetszett a film. Nem azt mondom, hogy a Csajok hajnalig váltja meg a világot, és műfaján belül sem mutat újat. Viszont ettől függetlenül élvezetes, vicces alkotás lett. A legnagyobb erőssége, hogy hagy időt a karakterekre. Mindenkit elég alaposan megismerünk és bár ebben a filmben senki sem százas, így is lesz olyan karakter akivel azonosulni lehet, hiszen mindannyian csináltunk már hülyeségeket. Nem is olyan véletlen, hogy ennyire nagy igény van a bulifilmekre. Sőt a poénok is jól vannak adagolva, és ennek köszönhetően egyáltalán nem érződik a közel két órás játékidő. Bár hozzá kell tennem, hogy a film vége felé a történet szétesik. De még időben bedobják a stáblistát, hogy ezt a néző ne nagyon érezze. Ám van egy olyan érzésem, hogy lesz ebből a filmből egy bővített változat. Hogy mire alapozom? Például az ebben az előzetesben lévő egyik utolsó jelenetre (1:50-től), amely egyáltalán nincs benne a filmben. Bár lehet, hogy csak simán a vágószoba padlójára került. Mindenesetre ha lesz bővített változat, akkor talán abban már egy nem túlzottan csapongó befejezést láthatunk.

A szereplőgárda is remek. Mindenki hozza a tőle elvárt szintet, hiszen az újgenerációs vígjáték zsáner nagyjai vannak egy filmben, mint például Kate McKinnon, aki a Saturday Night Live-ból lehet ismerős, de itt van Ilana Glazer is, aki a Broad City egyik főszereplője. Férfi színészek terén pedig Ty Burrell, akit a Modern család nézői is ismerhetnek, na meg Eric André, aki számos show-t levezényelt már.

Az R-besorolást tökéletesen kihasználja a film, aminek köszönhetően sok alpári poén is helyet kapott benne, de aki vevő rájuk, annak a Csajok hajnalig kötelező darab. Egy igazi bulifilm, nem csak csajoknak. 

csajokhajnalig_hun_p1.png


süti beállítások módosítása