látogató számláló

Bosszúvágy (Death Wish) - a magyar hangok

Kritikánk a filmről itt olvasható.


Barátom, Róbert Gida (Christopher Robin) - teaser trailer + plakát

Idén a Disney-nek köszönhetően Micimackóék is "élőszereplős" formát öltenek a mozivásznakon. A címszereplőt, a felnőtt Christopher Robint - aki magyar keresztségben (Karinthy Frigyesnek "hála") a Róbert Gedeon, azaz Róbert Gida nevet kapta -, Ewan McGregor alakítja, a feleségét Hayley Atwell (Amerika Kapitány: Az első bosszúálló, Carter ügynök), Bronte Carmichael a lányukat, Mark Gatiss (Sherlock, Kretének klubja) pedig Christopher Robin főnökét.

Micimackó eredeti hangja Jim Cummings lesz, aki a '80-as évek vége óta kölcsönzi orgánumát a "csacsi öreg medvének"; a Százholdas Pagony többi lakójának megszólaltatóját azonban újracastingolták a rajzfilmekhez képest: Chris O'Dowd Tigris lesz, Nick Mohammed Malacka, Toby Jones Bagoly, Peter Capaldi Nyuszi, Brad Garrett Füles, Sophie Okonedo pedig Kanga.
Reméljük, Micimackó magyarítására Mikó Istvánt kérik fel, ahogy azt kell! (Verebes István pedig visszatérhetne, mint Bagoly. Balázs Péterrel valahogy nem az igazi...)

Hazai bemutató: 2018. augusztus 2.


Kritika: Bosszúvágy (Death Wish)

Önbíráskodás.

A Bosszúvágy az 1974-es Charles Bronson főszereplésével készült, azonos című film remake-je. És hogy szükség volt rá? Szerintem igen, ugyanis elég komoly kérdéseket boncolgat az alapkoncepció. Bár a Bronson-féle elég bugyután nyúlt hozzá a történethez, a kor kritikusai rasszistának is titulálták a művet, ráadásul az önbíráskodást egyáltalán nem úgy kezelte, ahogy kellett volna; az eredeti filmnek egy pozitívuma így is volt: remekül bemutatta azt a pszichológiai folyamatot, ahogy egy feleségét elvesztő férjben burjánzó gyász bosszúvággyá módosul.

deathwish2018_pic_620.png


Mary Poppins visszatér (Mary Poppins Returns) - teaser trailer + plakát

Az Oscar-gála árnyékában alatt befutott a Mary Poppins visszatér első kedvcsinálója és posztere.


Oscar-díj 2018: a nyertesek

A 90. díjátadó nyerteseinek listája.


süti beállítások módosítása