látogató számláló

InterCom hírek (2009. november 5.)

Ezen a héten: 1 Damon; Mókuslányok énekelnek; Weaver versenyben marad; Top 10 Budapest (2009. október 29-november 4.)

1 Damon

Milyen mértékegységben mérhető a művészet? A filmszínészek hajlamosak a gázsik nagysága, a bevételként a kasszába kerülő dollármilliók vagy a rajongói levelek segítségével mérni, milyen magasan jár a csillaguk. Steven Soderbergh rendező (valamint író, vágó, operatőr és zeneszerző) azonban másképp vélekedik erről. Elméletét Matt Damon segítségével mutatta be az újságíróknak. Minderre az adott alkalmat, hogy hamarosan a mozikba kerül az Ocean's-filmek alkotójának új, különleges vígjátéka, a megtörtént esetet feldolgozó Az informátor! (The Informant! Hazai bemutató: november 26.)

- Egy színész minőségét mindig az jelzi - fejtegette hallgatóságának Soderbergh -, hogy miután egy rendező dolgozott vele, akar-e még újra szerepet osztani rá. A rendszeres közös együttműködések mennyisége a színészi minőség alap-mértékegysége. Megmondjam, mi az 1 Damon? Hát, az, hogy Matt Damon kétszer játszott Gus Van Sant, háromszor Paul Greengrass filmjeiben, nekünk meg már ez az ötödik közös munkánk, és most készülünk a hatodikra. Matt Damon egy damonos színész, és az már nagyon jó: a legtöbb kollégája csak apró tizedestörteket érne el ezen a skálán.

Mókuslányok énekelnek

Talán igaz, hogy az élet ismétli a filmet, de hogy a film jó ötleteket adhat az élethez, az egészen biztos. Idén karácsonykor a mozikba kerül a 2007-es ünnepi időszak nagy sikere, az Alvin és a mókusok folytatása (Alvin and the Chipmunks: The Squeaquel, hazai bemutató: december 24.), melyben a három popzenész mókussrácnak versenytársai akadnak: három belemenős mókuslány, akik legalább olyan jó számokat szereznek, mint Alvinék. Az amerikai változatban a három mókusnak három zseniális komikus, Anna Faris, Christina Applegate és Amy Poehler kölcsönzi a beszéd- és énekhangját. A közös éneklés meghozta a vállalkozó kedvüket.

- Szerintem, nagyon dögös kis számokat énekeltünk fel a mókuslányok nevében - nyilatkozta a Horrorra akadva óta egyre népszerűbb Anna Faris. - Úgyhogy azt találtuk ki a lányokkal, hogy esetleg élőben is fellépünk majd néhányszor. Ha tudunk egyeztetni, és mindenki ráér, alakítunk egy csajbandát. Mindhárman tanultunk zenélni, kedvünk is van hozzá, és szerintem jól is mutatnánk a színpadon. Esetleg még az Alvin dalait is előadhatnánk.

Weaver versenyben marad

Éppen harminc évvel ezelőtt ő volt az első igazi női akcióhős. Sigourney Weaver A nyolcadik utas: a Halál óta nem veszített az erejéből. Ezért lehetséges, hogy James Cameron legújabb filmjében, az Avatar-ban (Avatar, hazai bemutató: december 17.) még mindig olyan figurát alakít, aki az univerzum távoli, legveszélyesebb pontján, idegen lények között, a Pandora nevű hold dzsungelében magára maradva is megállja a helyét.

- Muszáj edzettnek lennem, mert fiatal színészekkel vagyok körülvéve - nevet a színésznő, akinek a neve örökre összekapcsolódott az idegen szörnnyel szembenéző Ripleyével. - Nagy a verseny, és én nem akarok lemaradni. Minden nap edzek: úszom, futok, vagy mást csinálok, de nincs olyan nap, és nem lehetett előtte olyan este, hogy kihagyjam a mozgást. Az édesanyám fiatal korában nagyon komolyan sportolt, igen sikeres teniszező volt, ő is mindig komolyan vette a tréninget: áradt belőle a versenyszellem, neki csak a győzelem volt elfogadható, mindig az első helyre tört, és minket is erre tanított. Kamasz koromban kinevettem ezért, de azt hiszem, igazából olyan vagyok, mint ő volt. Szerintem ezt érzik bennem a rendezők is.

Top 10 Budapest (2009. október 29-november 4.)



süti beállítások módosítása