látogató számláló

Keleti kultúrsokk

John Madden nem kezdő rendező: a Szerelmes Shakespeare-ért már Oscarra is jelölték, de még van mit tanulnia. Új, csupa derű vígjátéka, a Keleti nyugalom – Marigold Hotel készítése közben például megértette, mit jelent igazán ez a kifejezés: „kultúrsokk”.

John Madden nem kezdő rendező: a Szerelmes Shakespeare-ért már Oscarra is jelölték, de még van mit tanulnia. Új, csupa derű vígjátéka, a Keleti nyugalom – Marigold Hotel (Best Exotic Marigold Hotel, hazai bemutató: május 3.) készítése közben például megértette, mit jelent igazán ez a kifejezés: „kultúrsokk”.

Az angol vígjáték ugyan a legismertebb brit színészek közreműködésével (köztük Judi Dench, Maggie Smith, Bill Nighy és Tom Wilkinson), de Indiában készült, és az ottani forgatás a tapasztalt rendezőnek is minden nap újat tudott mutatni. Szerencsére: hiszen a film története is arról szól, hogy néhány angol nyugdíjas, hogy spóroljon, Dzsaipúrban próbál új életet kezdeni – és ez kissé döcögősre sikerül.

A W magazine-nak adott interjújában a rendező csupán egy furcsaságot emelt ki a sokk közül: ha forgatás közben egy tehén bóklászott a képbe, nem kergethették el: a stáb kivárta, míg a szent kérődző megunja a helyet és tovább battyog. De nem kevésbé volt számára meglepő a Gettómilliomos-ból ismert Dev Patel színészi teljesítménye sem:

– Még sosem találkoztam színésszel, akinek ilyen kifejezőek volnának a végtagjai – nyilatkozta a rendező. – A srác a lábával is játszik. Sőt: a fülével is kifejezi az érzelmeit. Csodás és bolondos – mint egész India.


süti beállítások módosítása