látogató számláló

Bikini: 30 - dupla CD-n és DVD-n

A Bikini együttes megalakulásának harmincadik évfordulóját ünnepelte meg február 18-án a Papp László Budapest Sportarénában adott jubileumi koncertjével. Ha valaki szeretné 'bepótolni', vagy újraélni, itt a lehetőség! Részletek a bejegyzésben.

Bikini: 30 - Közeli helyeken dupla CD-n és DVD-n!
Megjelenés: június 11., digitális megjelenés: június 4.

A Bikini együttes megalakulásának harmincadik évfordulóját ünnepelte meg február 18-án a Papp László Budapest Sportarénában adott jubileumi koncertjével.

Az 1982-es első Bikini koncert után a csapat hamarosan a nyolcvanas évek egyik legmeghatározóbb rockzenekarává vált. Egy pár év szünet után ’97-ben újra visszatért a banda, mely napjainkig hazánk egyik legstabilabb rajongóbázisával rendelkező és legtöbbet koncertező együttese, mely mit sem veszített vonzerejéből és aktualitásából az elmúlt három évtized alatt.

Az ünnepi koncerten az eddigi legkiválóbb Bikini-felállást láthattuk a színpadon: D. Nagy Lajos (ének), Németh Alajos (basszusgitár), Lukács Peta (gitár), Mihalik Viktor (dob), Makovics Dénes (szaxofon) és Bördén Szabolcs (billentyűs hangszerek). Aki ott volt tudja, hogy a rendhagyó, mintegy három órás koncert során egy tűzben izzott az zenekar és a közönség lelke! A színpadon az örömzenélés és a profizmus egysége bontakozott ki, a közönség pedig töretlen lelkesedéssel tombolta és énekelte végig az estét.

A Bikini jubileumi koncertje tele volt meglepetéssel: többek között olyan vendégzenészek játékát és énekét élvezhettük, mint Patrick McMullan, aki fuvola, furulya, mandola és hegedű kíséretében az ír zene könnyed hangulatával színesítette az előadást; de a színpadon volt Gallai Péter (ének, zongora) is, aki megdöbbentő művészi érzékenységgel adta elő az egyik Bikini slágert és egy vendég dalt, a ’Szállj fel magasra’ című Piramis szerzeményt. A klasszikus slágerek is modernizált hangzásban szólaltak meg, melyek mellett a tavalyi ’Elmúlt Illúziók’ című lemezükről is felcsendültek a legnépszerűbb dalok. A mindvégig hatalmas hőfokon bulizó közönség is remekül mutatta, hogy ez nem egy nosztalgiakoncert volt, hanem egy nagyon is mai produkció.

Ha valaki szeretné ’bepótolni’, vagy újraélni a banda eddigi pályafutásának csúcsát jelentő ünnepi nagykoncertet, június 1- től elérhető lesz a „Bikini: 30 – Közeli helyeken” dupla CD-n és szimpla DVD-n. A dupla CD digitálisan is megjelenik június 4-én.

Tracklist:

CD1.

Intro ; Olcsó vigasz; Adjon az ég mindig jobbat ; Nagy barátkozások; Csak dolgozni ne kelljen ; Katica II; Minden úgy történt; Ne legyek áruló; Valaki kéne; Lassan szopogasd; Legyek jó; Széles tágas; A mennyország felé; Mondd el; Őrzöm a lángot; Repülök

CD2.

Hazudtunk egymásnak;  Very az élet;  The rovers refuge; Itthon vagyok; Ne ébressz fel; Ha volna még időm; Veled akarok; A férfi megy a nő marad; Szép vagy; Nehéz a dolga; Az őrtoronyból; Közeli helyeken; Adj helyet magad mellett; A végtelen lába előtt

DVD

Intro ; Olcsó vigasz; Adjon az ég mindig jobbat ; Nagy barátkozások; Csak dolgozni ne kelljen ; Katica II; Minden úgy történt; Ne legyek áruló; Valaki kéne; Lassan szopogasd; Legyek jó; Széles tágas; A mennyország felé; Mondd el; Őrzöm a lángot; Repülök; Hazudtunk egymásnak;  Very az élet;  The rovers refuge; Itthon vagyok; Ne ébressz fel; Ha volna még időm; Veled akarok; A férfi megy a nő marad; Szép vagy; Nehéz a dolga; Az őrtoronyból; Közeli helyeken; Adj helyet magad mellett; A végtelen lába előtt


süti beállítások módosítása