látogató számláló

45 film, amiről talán nem tudtad, hogy a Disney-nek köszönhető

Talán meglepő lehet, de az alábbiakban megemlített filmek a Disney produkciói. No persze ez nem azt jelenti, hogy a jól ismert kastélyos intróval indulnak: többségük főcíme előtt a Touchstone Pictures, a Hollywood Pictures vagy a Miramax logóját láthatjuk. 45_disney_film.png

A Touchstone és a Hollywood Pictures ma már nem létezik, de mindkettő a Disney tulajdonában volt – persze a filmek és sorozatok jogai még most is hozzájuk tartoznak –, a Miramax pedig 1993 és 2010 között volt az övék. (Némelyik alkotás esetében a forgalmazók listáján a Buena Vista olvasható, ami pedig – talán Ti is tudjátok – szintén a Disney.)
Az alábbi filmek egy részének tehát a Disney volt a gyártója; amelyeknek pedig nem, azokat is pénzelte, illetve forgalmazta több országban, más stúdiókkal osztozva a jogokon (pl. Warner vagy Columbia/TriStar).

Végül pedig még egy apróság. A Fox Disney általi felvásárlása kapcsán felmerült a kérdés: az új tulajdonos kezében vajon mi lesz az olyan, R korhatárral (avagy 17 éven aluliak által csak nagykorú felügyelete mellett tekinthető meg) ellátott franchise-okkal, mint az Alien, a Predator vagy a Deadpool. "Hiszen a Disney egy mesestúdió!" – hangoztatják egyesek...
Nos, az alábbi galériában ❌ látható azon produkciók címe mellett, amelyek az USA-ban R besorolást kaptak. Klikk a képre a megnyitáshoz!

(FIGYELEM! Ha mobiltelefonról/tabletről olvasod ezt a posztot, alább valószínűleg nem egy lapozható galériát látsz, hanem csak a képeket, egymás alatt. Ennek az az oka, hogy a blog.hu-nak jelenleg nincs mobileszközökre alkalmazott képgalériája. Amennyiben a képekhez tartozó filmcímek nem jelennek meg, válts át az eszközöd böngészőjében asztali verzióra.)

update (2019. 02. 08.):


süti beállítások módosítása