látogató számláló

Néhány dolog a Szörnyek az űrlények ellenről #3

Nézzen szörnyeket InTruTM 3D-ben!

Ahogy a televízió egyre inkább utoléri a filmet a technológiai fejlődésben (nagyobb plazmatévé, HD, Blu-Ray), a mozinak is össze kell szednie magát. Jeffrey Katezenberg szerint a 3D a megfelelő válasz a kihívásra.

A Szörnyek az űrlények ellen mérföldkő a stúdió számára, mert teljes egészében 3D változatban is elkészítették. Méghozzá nem is akármilyen háromdimenziós formátumról van szó: az InTruTM 3D-t alkalmazták. Ez a formátum a DreamWorks Animation saját fejlesztésű csúcsszoftverjeit a legkorszerűbb Intel technológiával ötvözi, ami lehetővé teszi a filmesek számára, hogy izgalmasabban meséljék elé történetüket, a nézők pedig minden korábbinál lenyűgözőbb 3D-élménnyel gazdagodnak.

„Az újgenerációs 3D legalább annyira megváltoztatja a moziélményt, mint amennyire a színes film megjelenése tette annak idején - magyarázza Katzenberg. - Ha azt mondjuk, 3D, mindenki azonnal azokra a gagyi szemüvegekre meg béna effektusokra gondol, amikkel eddig traktálták a közönséget. Az efféle háromdimenziós attrakció ma már inkább a vidám parkba való, mint moziba. Ami most történik - és az egész folyamat nem egészen két éve kezdődött -, olyan lélegzetelállító 3D-s filmek elkészítését teszi lehetővé, hogy a nézőknek újra kell gondolniuk, amit eddig a moziról hittek."

 

A film alkotói

ROB LETTERMAN (rendező, forgatókönyvíró, az eredeti sztori szerzője) korábbi nagy sikere a Cápamese volt, amelyet Oscar®-ra jelöltek.

Mielőtt a DreamWorks Animationhöz csatlakozott volna, a Los Gringos című rövidfilmet rendezte, amelyet bemutattak a Sundance fesztiválon.

Letterman következő vállalkozása a Gulliver's Travels lesz.

 

CONRAD VERNON (rendező, az eredeti sztori szerzője) 2004-ben az Oscar®-ra jelölt Shrek 2-t rendezte, amely a világ legnagyobb bevételt produkáló animációs filmje lett. Vernon hangját kölcsönözte a Mézeskalácsembernek mind a három Shrek-filmben, a Madagaszkár 1-2-ben pedig ő volt Mason, a csimpánz megszólaltatója.

Az első Shrek elkészítésében storyboard-művészként és szövegíróként is részt vett.

 

LISA STEWART (producer) legutóbb A nőmre hajtok (I Think I Love My Wife) című vígjáték producere volt, amelynek rendezője és főszereplője Chris Rock.

Korábbi munkái: Kicsi a kocsi: Tele a tank! (Herbie Fully Loaded - társproducer), Vagány nők klubja (The Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood - executive producer).


süti beállítások módosítása