látogató számláló

InterCom hírek (2009. december 3.)

Ezen a héten: Cameron minden határon túl; Taylor Lautner csókolózik; Alvin és a műalvinok; Sherlock Holmes hölgye; Top 10 Budapest (2009. november 26-december 3.)

Cameron minden határon túl

James Cameron ismét azon van, hogy bebizonyítsa mennyire sikeres rendező. Az új filmjéről, az Avatar-ról (Avatar, hazai bemutató: december 17.) eddig kiszivárgottak szerint, a különleges, 3D-s akció-scifivel várhatóan átírja a mozivilág törvényeit, és a film mérföldkő lesz a filmtörténetben. De Cameron pályáján nem ritkák a mérföldkövek. Ő az az ember, aki már háromszor is átlépte az addig átléphetetlennek hitt költségvetési álomhatárt.

1991-ben, az azóta legendássá vált Terminátor 2. – Az ítélet napjá-val ő lett az első filmes Hollywoodan, aki több mint 100 millió dollárt költhetett egyetlen filmre, csupán öt évvel később pedig ráduplázott a korábbi rekordra: a Titanic költségvetése haladta meg először az addig elképzelhetetlennek tűnő 200 millió dolláros limitet. A producerek bátorságát mindkét esetben busás siker jutalmazta: a Titanic, azóta is minden idők legsikeresebb filmje, és több mint 1,8 milliárdot hozott.

Lehetséges, hogy a rendező az Avatar-ral újabb rekordot dönt: a Földünktől távoli, különleges világban játszódó történet elkészítése több mint 300 millió dollárba került. De a rendező nem aggódik – tudja, hogy a 3D-ben forgatott, csodálatos látványvilág ellenállhatatlan lesz.

Taylor Lautner csókolózik

Minél fiatalabb egy sztár, annál fontosabb döntés számára, hogy milyen szerepet vállal el. A Twilight-ban felbukkant hírességek új filmes munkáit árgus szemmel figyelik a rajongók, de még a kollégák is. Taylor Lautner, aki Jacobot alakítja a vámpíros sorozatban valószínűleg jól határozott: a legifjabb hollywoodi szépfiú a Valentin nap-ban (Valentine’s Day, hazai bemutató: február 11.) csupa hírességgel játszik együtt. A romantikus vígjáték sosem látott sztárparádé segítségével mutatja be a Los Angeles-iek szerelmi botladozásait: Anne Hathaway és Ashton Kutcher, Jennifer Garner és Jamie Foxx, Julia Robert és Bradley Cooper valamint Jessica Biel és Jessica Alba is Taylor partnerei között van, ő pedig egy másik Taylorral, állítólagos (de mindeddig tagadott) barátnőjével, Taylor Swift-tel együtt játszik a filmben. És hogy mennyire nehéz dolga van, arról egy még nála is ifjabb partnernője, Emma Roberts számolt be a sajtónak.

– Amikor Taylor Lautner forgatott, akkor is bementem a stúdióba, amikor nekem épp nem volt feladatom – nyilatkozta Julia Roberts unokahúga. – Egyszerűen imádom, nagyon kíváncsi voltam, hogy hogyan játszik. De egész nap semmi más dolga nem volt, mint hogy különféle díszletek előtt Taylor Swift-tel csókolózott. Most már duplán bánom, hogy nincs a filmben közös jelenetünk.

Alvin és a műalvinok

 

Az Alvin és a mókusok 2. (Alvin and the Chipmunks 2, hazai bemutató: december 24.) az első részéhez méltóan csupa játék, poén és dal: ki gondolná, hogy a forgatásán rémisztő jelenetek is lezajlottak. Igaz, csak plüssfigurák voltak az áldozatok.

A vígjáték egyik csúcsjelenetében a három beszélő kismókus bekeveredik a Los Angeles-i California State Zoo sasmadarának a ketrecébe. És míg nevelőjük, a kétballábas Toby reménytelen kísérleteket tesz rá, hogy átjusson a tíz méter magas kerítésen, ők csak saját ügyességükben és ravaszságukban bízhatnak. A mókás mókusok természetesen csak a digitális utómunka során kerültek a filmbe, a kamera elé azonban igazi sas került: de hogy a forgatás közben segítsék a kamera- és a világosítócsapat munkáját, egy plüssfigurával jelezték, hol áll majd a képen Alvin, Teodore és Simon.

A sassal való munkához sok időre és még több újravett képsorra volt szükség – ám a sas türelme nélkül ez is kevés lett volna. A királyi szárnyas mindössze kétszer tépte szét az újra és újra eléhelyezett, élénkszínű plüssjátékokat.

– A rendező folyton azt mondogatta nekünk, kezeljük a plüssfigurákat úgy, mintha élnének – kommentálta az esetet a film fő mókamestere, Zachary Levi, akit a Chuck című tévésorozat címszereplőjeként ismerhetett meg a közönség. – Úgyhogy mi a forgatási szünetben komolyan meggyászoltuk a babákat. Az aggodalmaskodókat azért megnyugtatom: a sas sérülés nélkül átvészelte a filmes karriert. Ő azóta is jól van.

Sherlock Holmes hölgye

Sherlock Holmes szíve sincs kőből. A legújabb Guy Ritchie-filmben Mr. Holmes (Robert Downey Jr.) nyomozását még a bájos Irene Adler is megnehezíti, aki egy bonyolult tervet dédelgetve kerül a detektív közelébe. A csinos, de annál ravaszabb Adler kisasszonyt Rachel McAdams kelti életre a vásznon, magyar hangját pedig Major Melinda kölcsönzi.

Melinda állandó szinkronhangja Kate Winsletnek a Titanic c. film óta, de hallhattuk már Gwyneth Paltrow és Uma Thurman magyar hangjaként is. Rachel McAdams korai filmjeit is ő szinkronizálta, ami nem véletlen, hiszen szembeötlő a hasonlóság kettejük között.  Újabban egy sikeres sorozat, a FlashForward – A jővő emlékei női főszereplőjének adja nagyon jellegzetes, kellemes hangját.

A szinkronizáláson kívül a Nemzeti Színház műsorán szereplő Hermelin című darabban is szerepel. - Érdekes, hogy ez is egy kosztümös darab, és Stohl András a partnerem, aki Dr Watson, azaz Jude Law magyar hangja. - árulja el a színésznő, aki legtöbb idejét 4 és fél éves kislányával tölti. A filmezés világa sem ismeretlen előtte, az Állítsátok meg Terézanyut! c. sikeres vígjátékban Hámori Gabi barátnőjét alakította.

A hazai nézőknek nem kell már sokáig várniuk, hogy végre megtekinthessék Sherlock Holmes és Doktor Watson különleges nyomozását a londoni alvilágban, és arra sem, hogy felcsendüljön Holmes szíve választottjának kedves hangja.

Sherlock Holmes január 7-től a mozikban.

Top 10 Budapest (2009. november 26-december 3.)



süti beállítások módosítása