látogató számláló

InterCom hírek (2009. december 10.)

Ezen a héten: SJP és London; Az Avatar csókja; Matt Dillon Antal Nimródról; Bettany, az angyal; Top 10 Budapest (2009. december 3-9.)

SJP és London

Sem a hideg, sem a szemerkélő eső nem tartotta távol a rajongókat kedden a londoni Leicester Square-ről, ahol az elegáns Odeon moziban tartották a Hova lettek Morganék? (Did You Hear About the Morgans, hazai bemutató: január 14.) díszbemutatóját. A film sztárjai sem ijedtek meg a zimankótól: Sarah Jessica Parker bátran a kocsijában hagyta a nagykabátját, és rózsaszín L’Wren Scott miniruhában fogadta a közönség és a fotósok hódolatát; oldalán a romantikus vígjáték másik főszerepelőjével, Hugh Grant-tel, aki egy szál zakóban majd egy órát töltött a mozi előtt autogramokat osztogatva.

A szerelmi komédiában egy válófélben lévő munkamániás New York-i házaspárt alakítanak, akik miután véletlen tanúi lesznek egy gyilkosságnak, a tanúvédelmi program keretében egy kisvárosba kerülnek, ahol nemcsak a természet csendes közelségét kell elviselniük, hanem egymás társaságát is.

– Én városi ember vagyok – ismerte el Sarah Jessica Parker a premier után –, nem nagyon járok kirándulni, de a vidéki forgatások alatt a szép tájak, a szabad levegő mégis hatással voltak rám. Persze a nagyvároson kívül nem tudom elképzelni, hogy máshol éljek.

SJP-nek következő szerepe miatt sem kell elhagynia a nagyváros kényelmét. Már javában folyik a Szex és New York 2. (Sex and the City 2, hazai bemutató: 2010. május) forgatása: a londoni premier után azonnal haza is repült, hogy folytassa a munkát.

Az Avatar csókja

James Cameron, a Titanic és a Terminátor rendezőjének új filmje, az Avatar (Avatar, hazai bemutató: december 17.) minden szempontból hatalmas film, amely valószínűleg újraírja majd a filmkészítés és a mozizás szabályait. Az óriási költségvetéssel készült, elképesztő látványvilágú sci-fi/kalandfilm főszereplői alaposan megszenvedték a forgatást, a sok hónapig tartó kemény munkát. Zoë Saldana, a film egyik főszereplője, aki négyméteres kék bennszülöttet, a Pandora nevű hold őslakóját alakítja, harcművészeti kiképzésen vett részt, új nyelvet kellett tanulnia, verekedett (véletlenül be is törte Sam Worthingon orrát), ló alá szorult, és a lábára is lépett egy ló. De úgy emlékszik, hogy a forgatás során nem az akciójelenetek felvétele volt a legnehezebb: hanem a csókolózás.

– Általában szeretem a csókolózós jeleneteket – nyilatkozta a harminc körüli színésznő, aki nemrég a Star Trek-ben bizonyította a látványos és fantasztikus műfajok iránti elkötelezettségét –, igazából ingyen is vállalnám őket. De most, hogy a 3D felvételek kedvéért az arcunk is tele volt ragasztgatva érzékelőkkel, a fejünkön volt egy fémszerkezet, és a két szemünk előtt egy-egy kis kamera lógott, elég nehéz volt intimitást játszani. Míg Sam Worthington-nal csókolóztam, folyton összeakadtak a kameráink, összegubancolódtak a kábeleink, vagy Sam szájába lógott egy rólam induló mozgásérzékelő. Bár sokszor kellett megismételni, azért rendkívül szórakoztató is volt egyben.

Matt Dillon Antal Nimródról

A legenda szerint, Hollywoodot magyarok alapították. Úgy tűnik, végre van méltó utóduk: Antal Nimród-nak sikerült meghódítania a világ filmes közepét. A Kontroll rendezője nemrég fejezte be A szállítmány (Armored, hazai bemutató: január 28.) című, jó néhány világsztár főszereplésével készült akció/thrillerét, és nem ült sokáig a babérjain, hiszen azóta már a legendás Ragadozók folytatásán dolgozik.

Matt Dillon, aki Jean Reno és Laurence Fishburne mellett játssza A szállítmány egyik főszerepét, nemrég azt nyilatkozta: mindenképpen szeretne újra dolgozni Antallal.

Dillon a filmben egy pénzszállító cég alkalmazottját alakítja, aki kiterveli a biztos módszert, amivel eltűntethetik a rájuk bízott pénzt. Azonban semmi sem úgy történik, ahogy kellene.

– Nimród igazi mester – nyilatkozta az Oscar-díjra jelölt művész. – Sokat tapasztalt színészek jöttünk össze a stábban, és mind ugyanígy gondoltuk. Tudja, mire van szüksége, tele van szenvedéllyel, és ha kell, harcol azért, amit akar. Jó ízlése van és rendkívüli ösztönei vannak. Sok rendező csak azért mondja valamire, hogy jó, mert már tovább akar haladni, de ha ő rábólintott valamire, akkor abban biztosak lehettünk, hogy jól is sikerült.

Bettany, az angyal

– Az én férjem egy igazi angyal – nyilatkozta nemrégiben Jennifer Connelly, és nem hazudott. Az Oscar-díjas színésznő férje és egyik gyermekének apja, Paul Bettany ugyanis valóban angyal. Vagy legalább is az lesz hamarosan: a Légió (Legion, hazai bemutató: 2010. március) című filmben bukott angyalt alakít, aki az emberiség védelmére kel, amikor az Úr inkább elpusztítaná teremtményeit.

– Azt tervezem, hogy hamarosan abbahagyom a színészetet – folytatta a színésznő. – Nagyokat akarok sétálni, nyugalmat akarok, a családomra akarok koncentrálni. A színészet már túl zajos az én ízlésemhez.

Paul Bettany csak az újságból értesült felesége terveiről, de nem haragudott emiatt.

– Részemről oké, ha Jenny az otthon ülést választja – mondta. – Én biztos nem hagyom abba a filmezést, és legalább lesz, aki mindig a gyerekekkel van. Arra tippelek, hogy a Légió-nak készül majd folytatása, mert nagyon jók az effektek benne, a misztikuma sem utolsó, arról nem is beszélve, hogy az angyalok nem halnak meg, és mindig háborúzhatnak valami természetfölötti lénnyel. Szóval, attól sem félek, hogy esetleg nekem kell majd eltartanom az otthoniakat.

Top 10 Budapest (2009. december 3-9.)



süti beállítások módosítása