látogató számláló

InterCom hírek (2009. december 18.)

Ezen a héten: Sherlock Holmes-premier Londonban; Hugh Grant és a mackó; Valentin nap előtt: jótékonyság; Chris Columbus pokla, Top 10 Budapest (2009. december 10-16.)

Sherlock Holmes-premier Londonban

Hétfőn London egyik legnagyobb hősét ünnepelte: a legendás magándetektívet, Sherlock Holmes-t (Sherlock Holmes, hazai bemutató: január 7.), akinek legújabb kalandjaiból Guy Ritchie, a csavaros gengszterfilmek mestere forgatott új filmet. A Leicester Square-i díszpremiert természetesen sajtótájékoztató előzte meg, ahol a zseniális magándetektívet alakító Robert Downey Jr. és Holmes állandó társát, a Dr. Watsont játszó Jude Law versengtek abban, hogy ki lepje meg jobban az ünneplésükre összegyűlt újságírókat. Jude Law győzött.

Amikor azt kérdezték tőle, igaz-e, hogy újra összejött régi barátnőjével, Sienna Miller-rel, viccesen így kerülte ki az egyenes választ:

– Az egyetlen ember, aki igazán megért, itt ül a bal oldalamon – márpedig ott Robert Downey várta a kérdéseket. – Teljesen egy hullámhosszon vagyunk a forgatás óta – egészítette ki nyilatkozatát Jude Law, a csodálkozó újságíróknak.

Mindez persze a rendező sikere. Ő ugyanis, még a forgatás megkezdése előtt szerette volna, ha két főszereplője jól összebarátkozik, amihez kiváló helyszínt is biztosított londoni kocsmájában.

Hugh Grant és a mackó

Az jobban zavar egy színészt, ha kollégája nagyobb figyelemben részesül, mint hogy nem kényeztetik eléggé. A Hova tűntek Morganék? (Did You Hear About the Morgans? Hazai bemutató: január 14.) című romantikus vígjátékban a műfaj két igazi nagyágyúja játszik. Hugh Grant és Sarah Jessica Parker a kanadai forgatáson is egyformán szerény volt addig, míg észre nem vették, hogy Bartot agyonkényeztetik..

Igaz, Bart egy négyszáz kilós grizzly, amellyel három közös jelenete is van a filmben a két színésznek.

– Bart addig nem bújt elő a lakókocsijából, amíg nem kapott legalább 12 palack jeges teát és tetőtől talpig le nem zuhanyozták – panaszkodott Grant az újságírók előtt. – Ha pedig végre nagy nehezen előcammogott, mindenki tapsolt, simogatta és dicséretekkel halmozták el. Amikor ezt láttuk, elhatároztuk Sarah-val, mi is ragaszkodni fogunk hozzá, hogy legalább ugyanazt az elbánást kapjuk, mint a medve.

A panasz természetesen nem komoly. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy Hugh Grant így fejezte be a partneréről való beszámolót:

– Ha valamit nagyon jól csinált, az idomárja átölelte és megdögönyözte. Ezek után persze kiköveteltem, hogy a rendező engem is dögönyözzön, ha jól játszottam el valamit.

Valentin nap előtt: jótékonyság

Jessica Biel a csúcsra tör. Ha nem volna száz jele annak, hogy már bekerült a hollywoodi legjobbak közé, itt a megdönthetetlen bizonyíték. Az egzotikus külsejű (francia és indián ősökkel is rendelkező) 29 éves színésznő is fontos szerepet kapott Garry Marshall készülő romantikus vígjátékában, a Valentin nap-ban (Valentine’s Day, hazai bemutató: február 11.). Márpedig ebben a filmben csak a legjobbaknak jutott szerep, szinte a statisztériát is más filmek főszereplői adják. De Biel-nek nem szállt a fejébe a hírnév, még jótékonykodásra is jut ideje..

Január 7-én indul az az expedíció, amelyhez a hegymászókon és elszánt környezetvédőkön kívül pár sztár is csatlakozott. A cél, hogy megmásszák a Kilimandzsárót, a világ legmagasabb (5985 méteres) magában álló hegyét. A csapat az ENSZ menekültügyi főbiztosának támogatásával, a világszervezet „Children’s Safe Drinking Water Program”-jának megsegítésére vág neki az útnak. Arra gyűjtenek pénzt, hogy a legjobban nélkülöző gyerekeknek is biztonságos, szűrt víz jusson. A terv közzététele – és Jessica Biel csatlakozása – óta látványosan megugrott az adakozók száma. – Csupán 10 dollár kell ahhoz, hogy egy gyerek tiszta vizét másfél évre biztosítsuk – nyilatkozta Jessica Biel. Ha minden jól megy, még pont hazaér a Valentin nap díszbemutatójára.

Chris Columbus pokla

Dante talán másképp gondolta, de Chris Columbus – egyéb legendás sikerei mellett az első két Harry Potter-film rendezője – kinyomozta, hol a pokol bejárata. A villámtolvaj – Percy Jackson és az olimposziak (The Lightning Thief, Percy Jackson and the Olympians, hazai bemutató: február 18.) című filmhez persze nélkülözhetetlen is volt ez a felfedezés. A történet ugyanis egy srácról szól, aki csodálkozva értesül róla, hogy ő igazából félisten, apja egy görög halhatatlan volt – így aztán, amikor az olimposziak éppen háborút indítanánk az emberek ellen, a gimnáziumi hétköznapokból a héroszok, félistenek és istenek közti csatamezőn találja magát.

Rosario Dawson, Perszephonét, a termékenység istennőjét és az alvilág lakóját játssza a filmben. A pokol kapuja Los Angelesben, éppen a híres HOLLYWOOD betűk alatt található.

– Én itt élek, és imádom Dél-Kaliforniát – nyilatkozta a színésznő –, úgyhogy először csodálkoztam, miért nevet az összes partnerem Pierce Brosnan-től Uma Thurman-ig, amikor meghallja, hogy a film szerint Hollywood alatt van a pokol. De aztán megláttam az ultramodern pokol-díszletet, meg a saját jelmezemet: a tűsarkú, térdig érő csizmát, a felsliccelt bőr miniszoknyát, a csipkét, és fűzőt, amit viselnem kell… ez a pokol tényleg olyan, mintha egy menő hollywoodi lokál lenne. Érdekes az ötlet…

Top 10 Budapest (2009. december 10-16.)



süti beállítások módosítása