látogató számláló

Antoine Clamaran - Gold

Az olimpia idején joggal kapja fel mindenki a fejét egy aranyra. Még ha ez a Gold a zenei életből jön is.

Francia arany - Antoine Clamaran

AC Gold maxiAz olimpia idején joggal kapja fel mindenki a fejét egy aranyra. Még ha ez a Gold a zenei életből jön is. De hogy folytassuk a sportos vonalon, Antoine Clamaran francia DJ maratoni utat tett meg a párizsi kluboktól a világhírnévig.A kemény munka eredménye pedig mára több első hely (a listákon, nem a dobogón) és legújabban egy „arany”, vagyis legfrissebb magyarországi single-je, a Gold.

Clamaran helyi klubokban kezdte a kilencvenes években, és a Maximum FM-en is hallható egyedi stílusának köszönhetően, hamarosan testes tábort tudhatott maga mögött Párizsban. Ennek köszönhette, hogy egyre nagyobb bulikba hívták, majd felkérték, hogy a francia főváros Studio 54-jában, a Palace-ban legyen a házigazdája a vasárnap esti Gay Tea Dance megmozdulásoknak.


ACClamaran alig várta, hogy saját zenéket is készítsen, és 1992-ben meg is jelent tőle az I've Got Music in Me, amelyet több mint 100,000 példányban adtak el. A dal után özönlöttek a remix felkérések. Clamaran olyan sikereket dolgozhatott fel, mint a Funky Music Calvin Stone-tól, az Oxygene Jean Michel Jarre-tól, a Party Time Gloria Estefantól vagy a You Spin Me Round a Dead or Alive-tól. Saját produkcióit Carayca néven adta ki, és kedvelt lemezei voltak a francia klub DJ-knek.

1998-ban kiadott 3 dalt Omega néven. Ezek a Dreaming of a Better World, Peace & Harmony és a The Mission. Mind arany státuszt ért el Franciaországban. Clamaran egyértelműen sztár lett hazájában, de 1999-ben úgy döntött, hogy a populáris zenéktől visszatér a house-hoz, és saját neve alatt elkészítette például a Do The Funk, a Get Up vagy az After című trackeket, amelyek már nemzetközi sikert is hoztak neki. A Filter label segítette hozzá, hogy a Basement Jaxx énekesével, Blue Jamesszel vegyen fel közös dalt. A We Come To Party-ra mindenki felfigyelt a house-szcénában. A 2000-es évek elején többször ellátogatott Magyarországra is DJ Sterbinszky meghívására.

Antoine Clamaran jelenleg a legnagyobb párizsi klubok, a Les Bains Douches és a Le Queen rezidens DJ-je, de hívják a világon mindenhová, New Yorktól Tokión át Ibizáig. Legújabb albumának első single-je a Gold már több európai listán feltűnt tavaly nyár óta, és most kezd Magyarországon is a klubok kedvencévé válni. Hiába, amihez Clamaran hozzányúl, arannyá válik.

A Gold című video megtekinthető itt!

AC Spot
Diszkográfia:
Release Yourself, 2003
Let's Get Together, 2005
Take Off, 2005
The Best of Antoine Clamaran - Inside, 2007
Spotlight, 2009


Legújabb albumának tracklistája:
1. Gold
2. Reach For The Stars
3. Spotlight
4. When The Sun Goes Down
5. Ive Got Your Number
6. Is This Love
7. Feel So Good
8. Everybody
9. Haunt Me
10. Devotion
11. Serious
12. Believe
13. Mans World
14. Dead Fish
15. Anthem


süti beállítások módosítása