látogató számláló

Nagyot durrantott A diktátor

Igen szépen kezdett a nemzetközi piacon Sacha Baron Cohen új filmje, A diktátor: az első öt nap alatt csaknem 31 millió dollárt hozott. Ez azért figyelemre méltó, mert erősen korhatáros vígjátékok nem szoktak ennyi pénzt termelni.

Igen szépen kezdett a nemzetközi piacon Sacha Baron Cohen új filmje, A diktátor: az első öt nap alatt csaknem 31 millió dollárt hozott. Ez azért figyelemre méltó, mert erősen korhatáros vígjátékok nem szoktak ennyi pénzt termelni. A film összbevétele egyébként eddig 55,7 millió dollár, ezzel a produkció a második legjobban nyitó korhatáros vígjáték (nem-folytatás kategóriában).

A sikernek két igen egyszerű oka van. Egyrészt a film jó, némely kritikus már napjaink legnagyobb komikusának titulálja Baron Cohent. Másrészt a brit komikus hónapok óta fáradhatatlanul kampányol a címszereplő észak-afrikai diktátor karakterét magára öltve. A két legemlékezetesebb műbalhé az Oscar-gálán történt incidens, illetve a cannes-i fesztivál nyitónapján végzett ámokfutása volt. Előbbi esetben Baron Cohen Kim Dzsong-Il elhunyt észak-korei diktátor állítólagos hamvaival öntötte le Ryan Seacrest tévészemélyiséget a vörös szőnyegen. Cannes-ban pedig George Clooney exbarátnőjével, Elisabetta Canalissal enyelgett, majd egy imitált összeveszés után kivégeztette, ahogyan egy valamirevaló diktátorhoz illik.

(The Dictator már a hazai mozikban!)


süti beállítások módosítása