látogató számláló

Django és Django

Quentin Tarantino hároméves volt, amikor megszületett Django - melynek köszönhetően most elkészült a Django elszabadul, ami - az amerikai eredményekből már most biztosan látszik – a rendező pályájának legsikeresebb filmje lesz.

Quentin Tarantino hároméves volt, amikor megszületett Django – melynek köszönhetően most elkészült a Django elszabadul (18) (Django Unchained, hazai bemutató: január 17.), ami – az amerikai eredményekből már most biztosan látszik – a rendező pályájának legsikeresebb filmje lesz. 1966-ban készült ugyanis egy különleges olasz western, melynek Franco Nero volt a főszereplője. A filmet Tarantino 14 éves korában látta először, amikor – idő előtt megszakítva tanulmányait – egy videótékában kapott állást: és azóta Franco Nero-rajongó.

E rajongásának 2009-ben adhatott először hangot: a Becstelen brigantyk-at vetítették a Római Nemzetközi Filmfesztiválon, és ő az alkalamat kihasználva megkereste és ebédelni hívta a Django főszereplőjét.

– Meghökkentő délután volt – nyilatkozta most a Django elszabadul-ban is felbukkano, 72 éves Nero. – Két vagy három óra telt azzal, hogy megállás nélkül beszélt, szó szerint idézett részleteket a Django-ból meg más filmjeimből, és elénekelte az összes betétdalt. De még akkor sem említette, hogy készül egy új, Django-film.

A Django elszabadul persze nem is Django-film, de az tény: sokat köszönhet a véres olasz bosszútörténetnek. Tarantino nyilván ezért ragaszkodott hozzá, hogy filmje forgatása során minden közreműködő nézze meg Franco Nero klasszikusát. Nemcsak a főszereplőknek, Jamie Foxx-nak, Christoph Waltz-nak, Leonardo DiCaprio-nak és Samuel L. Jackson-nak kellett megnéznie, de a stáb összes tagjának, még a kábelesknek, küldöncöknek és szakmai gyakorlaton lévőknek is kötelező program volt.


süti beállítások módosítása