látogató számláló

InterCom 25

25 éves az InterCom – 1989 május első csütörtökén került a magyar mozikba Arnold Schwarzenegger Moszkvában játszódó, részben Budapesten forgatott akciófilmje, a Vörös zsaru. Ez volt az első film, melyet az eredetileg külföldi moziprodukciók hazai gyártására alakult cég nálunk a mozikba juttatott, és ezzel vette kezdetét a magyar mozizás új korszaka – a filmes rendszerváltásé.

Az InterCom (immár Zrt-ként) azóta és ma is a honi moziforgalmazás zászlóshajója. Nemzetközi viszonylatban is ritka módon három nagy hollywoodi stúdió (a 20th Century Fox, a Warner Bros. és a Sony) kizárólagos képviselőjeként gondoskodik róla, hogy a legnagyobb amerikai filmek minőségi módon jussanak el az itthoni nézőkhöz – de emellett független filmek és magyar produkciók moziba kerülése körül is bábáskodik. Az elmúlt negyedszázadot így fémjelezhetik egymástól olyan különböző, csupán a sikerben hasonló filmek, mint a Harry Potter-, Mátrix- és A Gyűrűk Ura-sorozat, a Titanic és az Avatar valamint A miniszter félrelép és a Sorstalanság.

De ez csak az előző 25 év: a 26. sem lesz gyengébb. Az idei kínálatban található sok más mellett az X-Men, az Így neveld a sárkányodat, A majmok bolygója, az Éjszaka a múzeumban és a Förtelmes főnökök folytatása, Tom Cruise új akció/sci-fije A holnap határa, Cameron Diaz vad vígjátéka a Szexvideó, Christopher Nolan különleges sci-fije, a Csillagok között, vagy Ridley Scott epikus bibliai története az Exodus.

Vagyis a következő 25 év első sikerei…

InterCom_logo.png


süti beállítások módosítása