látogató számláló

Top 10 Budapest (2009. január 15-21.)


A bébiszitterek háborúja

Neveletlenből lesz a legjobb nevelő. A bűbájos Anne Hathaway-t neveletlen hercegnőként ismerte meg a világ, azóta számos nagy sikert tudhat a magáénak, idén még talán az Oscar-díjat is besöpri, miközben éppen A csajok háborúja című vígjátékkal (The Bride Wars, hazai bemutató: január 29.) hódít. És most nevelőnek jelentkezik. Méghozzá nem is a moziban. A színésznő kijelentette, hogy kész foglalkozást változtatni: a Fehér Házban szeretne bébiszitterként munkát kapni mint az új elnök két csemetéje, a hét éves Sasha és a tíz éves Malia nevelője. A 26 éves színésznő komolyan veszi a terveit. Már a módszereit is kidolgozta.

- Amióta A csajok háborúja forgatásán meg kellett verekednem Kate Hudson-nal, nem félek semmitől - jelentette ki. - Ha vele bírtam, bárkit lenyomok. Még két kis rosszcsontot is. Jutalmazni meg úgyis mindig tudtam...

Valkűr: mint a Titanic

Bryan Singer rendező szereti a kihívásokat. Az elmúlt két évtized legravaszabb krimije, a Közönséges bűnözők után szupersztárt csinált az X-Men tagjaiból, újraélesztette Superman-t, és most készített egy fordulatos, izgalmas thrillert, amelynek csak egy baja van: mindenki tudja a végét. Pedig a Hitler meggyilkolását tervező német katonatisztek összeesküvéséről szóló Valkűr (Valkyre, hazai bemutató: február 19.), melynek főszerepét Tom Cruise alakítja, a rendező szerint elsősorban nem történelmi film, hanem fordulatos, feszült thriller.

- A történetet talán nem sokan ismerik - nyilatkozta a rendező filmje szerdai londoni gálavetítése után -, de azért azt még Amerikában is mindenki tudja, hogy hogyan végződik: Hitlerrel nem merénylet végzett, és nem így ért véget a II. világháború. Na és? Nekem erről már a munka elejétől kezdve mindig a Titanic jutott eszembe: a mi mozink is olyan, mint Cameron filmje. Minden néző tudta, hogy a hajót nem fogják megmenteni: de attól még érdekes marad, hogy hogyan süllyed el, melyik pillanatban üt be a baj, és ki éli túl a kalandot. A vég nálunk is biztos. De addig bőven van alkalom meglepni és megijeszteni a nézőt.

Keanu végre megmentheti a Földet!

Keanu Reeves visszavág. Legutóbbi filmjében az Amikor megállt a Föld-ben (The Day the Earth Stood Still, már a mozikban) a távoli űrből a Föld elpusztítására érkezett ufót alakított. A Twentieth Century Fox a héten tette közzé, hogy a színész most esélyt kap, hogy megmentse bolygóját: a Cowboy Bebop című film főhőseként.

Az óriásstúdió az egyik legsikeresebb japán manga rajzfilmsorozat alapján készíti űrkalandját. A 2071-ben játszódó történet szerint a Föld megfogyatkozott lakói betonbunkerekben élnek, mert a szétporladt Hold kövei záporoznak a bolygóra. Az űr viszont asztrálkapuk segítségével könnyen járható. Ebben a világban próbál megélni néhány kalandor űrhajójuk, a Bebop fedélzetén. A főnököt, Spike Spiegelt, az egykori gengsztert alakítja majd Reeves - így aztán arra is bőven lesz alkalma, hogy megmutassa: mennyire emlékszik még azokra a keleti harcművészeti technikákra, amelyeket a Mátrix kedvéért sajátított el. A bemutatóra a tervek szerint 2011-ben kerül sor.

Brad Pitt és az idő múlása

Az idei Oscar-szezon egyik biztos befutója, a Benjamin Button különös élete (The Curioius Case of Benjamin Button, hazai bemutató: február 5.). A filmet 13 Oscar-díjra jelölték, a legjobb film, forgatókönyv, rendező, operatőr mellett a legjobb férfi főszereplő kategóriában is: Brad Pitt talán hamarosan belép az Oscar-díjasok táborába! A film érzelmes, különleges és elgondolkodtató. Főhőse aggastyánként születik, hosszú élete során egyre fiatalodik és csecsemőtestben hal meg végül. A zseniális trükk- és maszkmestereknek köszönhetően (mától szintén Oscar-jelöltek) hétévestől hetvenhét évesig valóban Brad Pitt alakítja a főszerepet: és mert a történet középponti témája az idő múlása, el is gondolkodott a saját haláláról.

- Nem félek az öregedéstől - jelentette ki a 45 éves színész, aki a filmben kamasz és vénember önmagát is könnyedén életre kelti. - Sőt, direkt várom: hiszen attól csak okosabb, bölcsebb lesz az ember, az pedig többet ér a fiatalságnál. A halálom viszont a Benjamin Button forgatása óta sokszor eszembe jut.

süti beállítások módosítása