látogató számláló

Egy orosz rendező Amerikában

Március 19-én Szergej Bodrov új életet kezdett. Az egyik legsikeresebb orosz filmrendező látványos és egzotikus filmjei után egy egészen új vállalkozásba kezdett: amerikai filmet készít.

Március 19-én Szergej Bodrov új életet kezdett. Az egyik legsikeresebb orosz filmrendező, akinek műveit jelölték már Oscar-díjra (Mongol), elnyerte az Európai Filmakadémia díját (A kaukázusi fogoly), díjazták egyebek közt Karlovy Varyban, Velencében és Montrealban is, látványos és egzotikus filmjei után egy egészen új vállalkozásba kezdett: amerikai filmet készít. A stáb a múlt héten kezdett dolgozni Vancouverben. A The Seventh Son főszerepeit Jeff Bridges, Julianne Moore, a Narnia-filmekkel ismertté vált Ben Barnes és Olivia Williams játssza.

A műfaj és a kor nem idegen a rendezőtől: a történet a 18. században játszódik: hőse egy öregedő lovag és boszorkányvadász (Bridges), aki sokkal korábban foglyul ejtett egy nagyhatalmú boszorkányt (őt alakítja Julianne Moore). Ám a boszorkány megszökik, és bosszúvágya háborút indíthat az emberek és a természetfölötti hatalmak között. Az öreg lovag egy hónap alatt megpróbál felkészíteni egy új tanítványt, hogy esélyük legyen az ellenállásra.

A filmek producerei korábban A titánok haragjá-n, A sötét lovag-on és a Harry Potter-sorozaton dolgoztak, így Bodrov első amerikai kalandja minden bizonnyal legalább olyan látványos lesz, mint a Mongol volt – és a siker sem fog elmaradni.


süti beállítások módosítása