látogató számláló

Angyalok és kőművesek

Az Angyalok és démonok legnagyobb része Rómában játszódik: azokon a helyeken, amelyeket az egész világ ismer, és azokon, amelyek a legtöbbek elől rejtve maradnak.

Az Angyalok és démonok (Angels and Demons, hazai bemutató: május 13.) legnagyobb része Rómában játszódik: azokon a helyeken, amelyeket az egész világ ismer, és azokon, amelyek a legtöbbek elől rejtve maradnak. Ám a felvételek Olaszországon kívül London környékén és Los Angelesben készültek: a látványtervezők heroikus munkával egy év alatt, két kontinensen felépítették a Szent Péter teret, a Pantheont és az Angyalvárat. A trükkmesterek és az építészek együttműködéséből hiteles, lenyűgöző látvány született, de a filmesek egy akadályt nem tudtak legyőzni: az olasz építőmunkások kényelmes tempóját.

Az Angyalok és démonok egyik legizgalmasabb jelenete a Piazza Navonán játszódik - a stáb az eredeti helyszínen forgatott volna, és ehhez minden szükséges engedélyük megvolt, minden technikai egyeztetés lezajlott: ám amikor felvonultak, hogy megkezdjék a munkát, a tér közepén pompázó szökőkút - éppen az, amelynek a fenekén Tom Hanks nagy küzdelem árán megmenti az egyik bíborost - fel volt állványozva. A forgatást átütemezték, a stáb várt: de a szökőkút rekonstrukciója sosem akart véget érni. Végül a díszletesek kénytelenek voltak megépíteni a barokk szökőkutat és köré a tér nagy részét: a barokk kút felső része a márványszobrokkal hungarocellből készült, az alsó - a víz alatti jelenet helyszíne - viszont egészen másutt, egy stúdióban került filmszalagra, és a kettőt digitálisan egyesítették.

A Piazza Navonán a kút azóta sem készült el: pedig hamarosan itt a premier ideje...


süti beállítások módosítása