látogató számláló

Eastwood és az autók

A Harry Potter-filmek első - elsöprő - sikerei idején a kisállat-kereskedők különös jelenségről számoltak be: hirtelen felfutott a hóbaglyok iránti érdeklődés.

A Harry Potter-filmek első - elsöprő - sikerei idején a kisállat-kereskedők különös jelenségről számoltak be: hirtelen felfutott a hóbaglyok iránti érdeklődés. A film hatására minden gyerek olyan kedvencet szeretett volna az otthoni kalitkába, amilyen a filmbeli hősnek, Harrynek volt. Most - Clint Eastwood-nak köszönhetően hasonló jelenség tapasztalható... a használtautó-kereskedésekben.

A Gran Torino (Gran Torino, hazai bemutató: április 16.), Clint Eastwood egyik legsikeresebb rendezése és talán utolsó filmszínészi munkája, melyben egy koreai veterán még egyszer, utoljára harcba száll az igazság nevében - és nemcsak szomszédait védi meg, hanem féltve őrzött, gonddal ápolt régi kocsiját, egy klasszikus Ford Gran Torinót is. A film számos komoly díjat nyert, az Oscar-díj esélyeseként is sokat emlegették: amióta az év elején az USA-ban bemutatták, a használt autók piacán felpörgött a Gran Torinók iránti kereslet. Míg korábban egy harminc év körüli darab ára 5000 dollár körül volt (bár e legjobb állapotban lévőkért akár 20 000 dollárt is elkértek), most 8000 dollár lett az átlagár. Igaz, nincs is talán olyan használtautó-kereskedés az Egyesült Államokban, ahol ne lenne kitéve a Gran Torino plakátja.


süti beállítások módosítása