látogató számláló

InterCom hírek (2009. július 16.)

Ezen a héten:

  • Potter győz
  • Rém vonzó nő
  • Butler szeretne csúf lenni
  • Meryl Streep megfőz
  • Top 10 Budapest (2009 július 9-15.)

Potter győz

Eljött a varázsló napja. A régen várt hatodik rész, a Harry Potter és a Félvér Herceg (Harry Potter and the Half-Blood Prince, hazai bemutató: július 23.) megérkezett az amerikai mozikba, és varázslatosan teljesít. Az első vetítésekre - a rendkívüli érdeklődésre való tekintettel - szerda éjfélkor került sor az USA-ban. Összesen 3003 moziban rendeztek ilyen előadást, és a bevétel már csak ezekből meghaladja a 22 millió dollárt. Az éjféli premierek történetében ez az abszolút rekord. A Harry Potter-sorozat előző része 12 millió, az eddigi legsikeresebb éjszakai vetítést produkáló A sötét lovag pedig 18 millió dollárt gyűjtött ily módon, és még aznap több mint 67 milliós jegybevételt produkált.

A Félvér Herceg rendezője, David Yates persze boldog, mert a rajongók mellett a kritikusok is a keblükre ölelték: sokak szerint ez az eddigi legjobb rész a sorozatban, a mértékadó filmipari szaklap, a Variety máris az év három legsikeresebb bemutatója közé tippeli a varázslótanonc új kalandjait.

- Nagyon örülök a sikernek, de a java még hátravan! - nyilatkozta Yates. - A hatodik rész tényleg nagy durranás, de a hetedik kötetből készülő két film még nagyobb lesz. Az első rész igazi road movie, egy veszett üldözés és menekülés története, nagyon sok feszültséggel. Aztán jön a finálé, ami olyan lesz, mint egy opera: hatalmas méretű, nagy érzelmekkel, elképesztő látvánnyal.

Rém vonzó nő

Azoknak, akik szeretik, ha ijesztgetik őket, A végső állomás 3D (The Final Destination, hazai bemutató: szeptember 10.) az ideális szórakozás: az eddig három részen át egyre rafináltabb borzalmakkal mulattató filmsorozat készítői most még magasabbra tették a mércét. A film 3 dimenziós formában készült el, így a nézők igazán az események középpontjában érezhetik magukat, és szinte testközelből figyelhetik, ahogy a halál üldözőbe veszi, és egyenként lekaszálja azt a néhány fiatalt, akik - az előzetes tervtől eltérően - életben maradnak egy autóversenyen bekövetkező katasztrófa után.

A három dimenzió egyébként is jól jöhet a nézőknek. A filmben szerepet kapott ugyanis Krista Allen, aki hírnevét a Baywatch sorozat piros fürdőruhájában alapozta meg, majd a legendás Emanuelle kilenceves évekbeli felújításában domborított: a színésznő nyolc Emanuelle-filmben mutatta meg magát. Óvó néninek indult, erotikus filmek sztárja lett, majd George Clooney egyik legtartósabb barátnőjeként került a magazinok címlapjára. Most 38 éves, és egy új műfajt készül meghódítani. De készen áll a megmérettetésre:

- Nem lesz nehéz, hiszen a horrort is főleg pasik nézik - nyilatkozta A végső állomás 3D bombázója.

Butler szeretne csúf lenni

Gerard Butler végre rájött, milyen férfi szeretne lenni. És rögtön el is játszotta A csúf igazság-ban (The Ugly Truth, hazai bemutató: október 1.),  igaz, a valóságban még nem meri kamatoztatni, amit a szerepétől tanult.

- Szeretnék olyan lenni, mint amilyen ez a férfi, akit játszom - nyilatkozta a skót színész, aki új romantikus vígjátékában vagány televíziós párkapcsolati tanácsadót alakít. - Ahányszor a pasas kinyitja a száját, zavarba jövök. Nem hiszem el, hogy valaki ennyire pofátlan tud lenni, ilyen felszabadultan gátlástalan, és ilyeneket mond egy nőnek, vagy egyáltalán: bárki másnak. De miközben folyton gorombáskodik, nagyjából mindig igaza van. Egy vagány, mocskosszájú szívtipró és egy buddhista guru keveréke. Míg a forgatókönyvet olvastam, biztos voltam benne, hogy ezt egy sokat tapasztalat vén férfi írta, és a címlapon szereplő nevek kamuk. De aztán találkoztunk, és bármilyen hihetetlen: ezt a figurát két helyes fiatal nő találta ki, és ők írták az elképesztő szövegeit is!

Meryl Streep megfőz

Az ideális kézápoló szer a só. Meryl Streep biztos benne, hogy ez a módszer az igazi, és bátran használja is: a tippet A szerelem hálójában rendezőjének új filmje, a Julie & Julia - Két nő, egy recept (Julie & Julia, hazai bemutató: október 15.) forgatásán kapta.

Új vígjátéka forgatása során az Oscar-díjas színésznő alaposan kitanulhatta a konyhai titkokat, ugyanis egy világhírű chéfet, Julia Childot kellett életre keltenie.

- Azt szoktam mondani, minden filmszerepemmel bölcsebb leszek valamivel: hát, most tényleg nagyon sokat tanultam - nyilatkozta Meryl Streep. - Egyebek közt azt, hogy ha az embernek hagyma- vagy fokhagymaszagú a keze, akkor csuklóig sóba kell mártania, aztán hideg vízben lemosnia: és rögtön illatozni kezd a bőre.

A hatvanéves színésznő azonban azt sem takargatja, hogy egy ilyen típusú film forgatásának hátrányai is vannak.

- Mire kész lettünk a felvételekkel, nyolc kilót híztam - vallotta be. - De a partnernőm, Amy Adams is kerekdedebb lett kicsit. Folyton csodás ételek vettek körül minket, három hónapon át képtelen voltam abbahagyni a kóstolgatást.

Top 10 Budapest (2009 július 9-15.)


süti beállítások módosítása