látogató számláló

InterCom hírek (2009. július 23.)

Ezen a héten:

  • Varázslatos varázsló
  • Másnapos rekord
  • A csúf házasság
  • 2012 és a végső napfogyatkozás
  • Top 10 Budapest (2009. július 16-22.)
(tokiói képekkel frissítve)

Varázslatos varázsló

Jött, látott és győzött: a Harry Potter és a Félvér Herceg (Harry Potter and the Half-Blood Prince, hazai bemutató: július 23.) egy hete került az amerikai mozikba, s már a szakértők prognózisa szerint, a 2001-es Harry Potter és a bölcsek köve után ez lehet a második Potter-film, amely Amerikában több mint 300 millió dollár bevételt hozhat. Összesen 54 országban mutatták be a filmet egyszerre, ami a Harry Potter-sorozat darabjai közül először fordult elő.

Hazánkban a szerda éjféli vetítéseken több mint 13 000 rajongó tekintette meg Harry Potter legújabb kalandjait. Akadt aki beöltözve, varázspálcával várta a nagy eseményt, míg mások a mozik előterében fotózkodtak a film kezdete előtt.

Másnapos rekord

A másnaposság nem múlik el könnyen: A Warner Bros. laza nyári komédiája, a Másnaposok (The Hangover már a mozikban) kis költségvetéssel készült, mégis elképesztő sikert aratott. A rekord döntögető mozikarrier most újabb mérföldkőhöz érkezett. A három másnapos haver Las Vegas-i hányattatásait  bemutató vad komédia minden idők legsikeresebb korhatáros filmje lett: Eddie Murphy és a Beverly Hills-i zsaru 25 éve birtokolta a címet, amit most a Másnaposok megszerzett. Az „R" besorolású mozidarabok közül (melyeket 17 év alatti néző csak felnőtt kíséretében tekinthet meg) még nem volt, amely az USA-ban képes lett volna 236 millió dollár bevételt gyűjteni... és ez a szám még hat héttel a bemutató után is egyre növekszik.

Bradley Cooper, Ed Helms és az ellenállhatatlanul dilis Zach Galifianakis vígjátékának sikere igazi meglepetés: sem a stúdió, sem az alkotók nem gondolták előre, hogy a nézők ennyire élvezni fogják munkájuk eredményét. A népszerűség persze kötelezettséggel is jár: az alkotók már mind leszerződtek a folytatás elkészítésére is.

A csúf házasság

Katherine Heigl, A csúf igazság (The Ugly Truth, hazai bemutató: október 1.) című romantikus vígjátékban kiváló tanártól, Gerard Butler-től tanulja a csábítás művészetét. A házasság titkait azonban saját magának kell felfedeznie. A gyönyörű szőke színésznő (aki a múlt héten barna lett, A csúf igazság New York-i premierjére már így érkezett) egy rockzenész párja. Josh Kelly-vel a férfi egyik videóklipjének forgatásán találkoztak, és két évvel ezelőtt mondták ki a boldogító igent.

- Nem vagyok jó feleség, mert egy szokásos szabályt sem tartok be - vallotta be Heigl. - De a párom sem ragaszkodik hozzájuk, szóval, kit érdekelnek? A klipforgatás után például én telefonáltam neki. Elhívtam egy buliba, ahova el is jött, nagyon jól éreztük magunkat, és azóta együtt vagyunk. Ilyen egyszerű. A szexuális életem pedig sokkal jobb lett, amióta férjnél vagyok!

2012 és a végső napfogyatkozás

Nostradamus megjósolta. Roland Emmerich megfilmesíti. A világ szomorú végének legnagyobb filmes szakértője, A Függetlenség Napja és a Holnapután rendezője ismét a civilizáció pusztulása felé fordította kameráját. Ezúttal a maják ősi naptárát és Nostradamus jóslatait hívta segítségül. A maják szerint 2012 utánra már nem érdemes naptárat készíteni. Nostradamus, a középkor legrejtélyesebb misztikus csillagjósa szerint pedig az idei napfogyatkozás a bekövetkező világvége legbiztosabb előhírnöke. A napkorong ugyan nem tűnt el teljesen július 22-én, de szokatlanul sokáig maradt árnyékban: a következő 124 évben biztosan nem számíthatunk hasonló eseményre. A rendkívüli jelenség India nyugati partjaitól indult, keresztezte Kína déli és délkeleti részét, és Japántól délre jutott a Csendes-óceánig.

Nostradamus számos interpretálója szerint ez a különleges napfogyatkozás az Antikrisztus 2012-ben eljövendő, beígért birodalmának előhírnöke: a francia mágus szerint a legfeltűnőbb csillagászati események három évvel a világ bukása előtt jelennek meg az égen. „Az Antikrisztius eljövetele előtt három évvel sötétebb és komorabb napfogyatkozás jön el, mint bármikor a világ teremtése óta, kivéve a Jézus halálát és passióját követőt" - írja II. Henriknek címzett levelében.

Tokió-ban a napfogyatkozás után Roland Emmerich-et arról kérdezték, mennyi köze van a 2012 című világvége-filmjének (2012, hazai bemutató: 2009. november 12.) Nostradamus-hoz, ő a maga rejtélyes módján csupán ennyit mondott.

- Aki jól olvassa Nostradamust, biztosan sokat megért a mai világból, én egyre kevesebbet...


süti beállítások módosítása