látogató számláló

InterCom hírek (2009. szeptember 17.)

Ezen a héten:

-Derült égből ételsegély
-Vakító frizura
-rnyezetvédő Zombieland
-Szex és New York - jön a folytatás


Derült égből ételsegély

Amerika nemcsak a bőség földje: a statisztika szerint, az Egyesült Államokban hatból egy gyerek nem tudja, mikor és mi lesz a következő étkezése. A Sony Pictures vezetői úgy döntöttek, hogy ha már egy különösen étvágygerjesztő animációs vígjátékuk kerül a közeljövőben a mozikba, segítenek. A Derült égből fasírt (Cloudy With A Chance of Meatballs, hazai bemutató: szeptember 24.) főhőse egy bolondos feltaláló, aki megalkotja a gépet, amely vízből ételt csinál: de az öröm hamarosan megsavanyodik, amikor a masina fellázad, és egyre nagyobb ételdarabok kezdenek hullani az égből.

A film rajzolt főszereplői a FeedingAmerica.org nevű segélyszervezet szóvivői lettek. Felhívják az amerikaiak figyelmét a sok az éhezőre, sőt a tarka-barka szóvivők önkéntes munkára és adakozásra is felszólítanak. Számos helyen minden megvásárolt mozijegyből 1 dollár az alapítvány számlájára megy, ami a szervezet munkatársai szerint 4,5 kg élelmiszert jelent. A Derült égből fasírt humorral biztosan jóllakatja a nézőit: de úgy tűnik, sokaknak igazi ételt is jelent.

Vakító frizura

A nők szeretnek változni. Kate Beckinsale viszont ragaszkodik a szokásos megjelenéséhez, még szerepelni is jobban szeret azokban a filmekben, amelyekhez nem kell megváltoztatnia a frizuráját. A Vakító fehérség (Whiteout, hazai bemutató: október 15.) című akció-thrillerben sok minden történik vele, mínusz negyven fokban menekül, zuhan, jégcsákánnyal támadnak rá, és jégbarlangba szorul, de legalább nem kellett megnyiratkoznia hozzá.

A színésznő tízéves lánya, Lily ugyanis nagyon konzervatív természet. Utálja, ha az anyukája másképp néz ki, mint ahogy ő megszokta. És nem óvatoskodik: mindig habozás nélkül hangot ad a véleményének.

- Ha hazamegyek, és valami megváltozott rajtam, például új frizurám van, ő már az ajtóban letol - meséli a büszke anyuka, a Vakító fehérség főszereplője. - Olyasmiket vág a fejemhez, hogy: "Ez nem te vagy igazán!" meg "Borzasztóan nézel ki!" Egy ideig próbálkoztam, de jobb a békesség. A következő évtizedben megmaradok a mostani  hajviseletemnél. Már csak azért is, mert a férjem [Len Wiseman, rendező] frizuraügyben mindig teljesen egyetért Lilyvel.

Környezetvédő Zombieland

Az még nem nagy baj, ha zombik árasztják el a világot. A lényeg, hogy közben ne szennyezzük a Földünket. Így vélekedik Woody Harrelson, a lelkes környezetvédő, aki új filmje, a Zombieland (hazai bemutató: november 26.) forgatását tökéletesen környezetbaráttá formálta. Csak azzal a feltétellel vállalta el a zombifertőzött világban rekedt túlélők elképesztő kalandjait bemutató vígjáték főszerepét, ha a producerek teljesítik speciális, környezettudatos kikötéseit.

A Zombieland készítése közben ezért minden elektronikus készüléknek energiatakarékosnak kellett lennie, és a lehető legrövidebb ideig szabadott őket bekapcsolva tartani; a büfé nem használhatott eldobható tányérokat vagy poharakat, csak a porcelán vagy lebomló anyagból készült edény volt megengedett. A műanyagpalackos vizek kitiltásáról a szerződés külön bekezdése rendelkezett.

- Minden színész és stábtag kapott a forgatás elején egy saját nevével ellátott bögrét - meséli Ruben Fleischer, a film rendezője. - Azzal odamehetett a kihelyezett nagy hűtőpalackokhoz. Woody azt mondta, ha meglát egy műanyagpalackot, ott hagy minket. Nagyon komolyan veszi az elveit, de magát sem kíméli: csak nyers vegán ételeken él. Volt egy saját szakácsa, de annyian akarták megkóstolni, mit eszik, hogy végül ez a szakács főzött nekem is, meg az egész stábnak. Mindannyian rászoktunk a vegán menüre - még az is lehet, hogy munka közben egészségesebbek lettünk.

Szex és New York - jön a folytatás

A szex folytatódik. És a helyszín természetesen ismét New York. Sarah Jessica Parker, Kim Catrall, Kristin Davis és Cynthia Nixon újra együtt bolondítja a férfiakat, a metropoliszt és az egész világot. A héten megkezdődött a Szex és New York 2. részének forgatása. A sorozat és a filmek író-rendezője, Michael Patrick King igyekszik a lehető legkevesebbet elárulni 2008 egyik legnagyobb mozisikerének folytatásáról, de a színésznők szerencsére kevésbé tudnak lakatot tenni a szájukra. A makacs újságírói kérdezősködés nyomán annyi már valószínű, hogy Samantha, miután az előző rész végén szakított fotómodell szeretőjével, új pasit fog - egy Európából érkező építészt, akit Max Ryan játszik majd. A férfiak között természetesen ott lesz Mr. Big szerepében Chris North, valamint a sorozat korábban megismert számos többi színésze: az új felkérésre minden régi szereplő habozás nélkül igent mondott.

Nem is csoda: az első rész legalább akkora siker volt a mozikban, mint a TV-sorozat. A film világszerte több mint 415 millió dollár bevételt hozott, így a folytatás is sikerre van ítélve: 2010. május 28-án kiderül, mekkorára.



süti beállítások módosítása