látogató számláló

Mokép: még idén várható megjelenések

Sajnos dátumokkal még nem tudunk szolgálni.

Sajnos dátumokkal még nem tudunk szolgálni.

  • Chico
    Egy „határok nélküli forradalmár" kalandos története országokon és földrészeken át.
    Dél-Amerikában, a '60-as években egy félig spanyol, félig magyar, félig katolikus, félig zsidó kisfiút forradalmárnak nevel az apja. Bolíviából, majd Chiléből, Che Guevara és Salvador Allende közeléből Magyarországra kerül. Mire felnő, Európában lejár a forradalmak ideje. De akit erre neveltek, az egész életében keresi a harcot. Majd 1991-ben, a délszláv háborúban váratlanul meg is találja: fegyvert fog Horvátországban, hogy megvívja élete nagy csatáját...
    A történet hősét a 2009 tavaszán, Bolíviában lelőtt Eduardo Rózsa Flores játssza.
    Fekete Ibolya magyar-német-horvát-chilei koprodukcióban készült filmje az ő életének fordulataira épül.
    "Ez egy kalandfilm. Nevezhetnénk ideológiai kalandnak, de ez egy valódi kaland: egy hosszú út forradalmakkal és háborúkkal, országokon és kontinenseken át."

  • Bab' Aziz - A sivatag hercege
    Két alak rajzolódik ki a homok óceánjában: Ishtar, a bájos kislány, és nagypapája, Bab'Aziz, a vak dervis. Céljuk a dervisek nagy találkozója, melyre harmincévente egyszer kerül sor. Ahhoz, hogy odataláljanak, hitük kell legyen, a szívükkel meg kell hallaniuk a sivatag végtelen csöndjét. Vándorútjuk során különböző emberekkel találkoznak: Osmannal, aki a gyönyörű fiatal nőt keresi, akit egy kút mélyén pillantott meg..., Zaiddal, akinek az éneke elcsábított egy bájos szépséget, akit elveszített..., és ott van a herceg, aki feladta birtokát, hogy dervis lehessen - régi történet, melyet Bab'Aziz mesélt Ishtarnak, miközben céljuk felé igyekeztek. A sivatag a dervis barátja, és a kellő időben felfedi titkát Bab'Aziz előtt... A
    francia-német-iráni-angol-tunéziai-magyar játékfilm emberi sorsokat fűz össze, mítosz és valóság keveredését tárja fel, a sivatag végtelen és időtlen folytonosságában. Rendezte: Nacer Khemir.
  • Ezotérben
    "Közel száz dokumentumfilmmel, számos díjjal a hátam mögött az ezotéria világához ez idáig valahogy nem kerültem közel. Pedig egyre többeket érdekel.
    Médiumokat, kártyavetőket, grafológusokat, látót, asztrológusokat, auraelemzőt kérdeztem, hogy megtudjam, kik ők, mit tudnak és azt is, ki vagyok én." Varga Ágota új dokumentumfilmje.

 


süti beállítások módosítása