látogató számláló

Doctor Parnassus és a képzelet birodalma

Terry Gilliam új filmje. Főszerepben Heath Ledger.

DOCTOR PARNASSUS ÉS A KÉPZELET BIRODALMA
színes, feliratos amerikai fantasy

A színházi társulatával utazó Dr. Parnassus páratlan lehetőséget kínál napjaink közönségének. Varázstükrén  keresztül a földi realitásból a határtalan képzelet fantasztikus világába léphetnek át; választhatnak fény és öröm, vagy sötétség és bánat között.

E mágia mögött azonban sötét titok lappang. Parnassus évszázadokkal ezelőtt fogadást kötött az ördöggel, és elnyerte a halhatatlanságot. Később, amikor találkozott élete szerelmével, egy újabb egyezséggel fiatalságra cserélte halhatatlanságát. Csakhogy az ördög ezért az ifjú Valentinát, a mágus lányát kérte, akiért eljön, amint betölti tizenhatodik születésnapját. A  határidő közeleg, ezért hogy mentse szeme fényét, Parnassus köt egy utolsó fogadást: az nyer, aki elcsábítja az első öt lelket. A Doktor a társulat vad, komikus és lenyűgöző figurái közül annak igéri lánya kezét, aki segít neki nyerni. Kalandos, és minden képzeletet felülmúlóan szürreális utazás veszi kezdetét időn és téren át...

Terry Gilliam fantasy-filmjének címszerepében Christopher Plummer látható. Legfőbb partnere, a titokzatos Tony szerepében Heath Ledger, akinek alteregójaként Johnny Depp, Colin Farrell és Jude Law is megjelenik. Az ördögi Mr. Nicket Tom Waits alakítja.

Rendező: Terry Gilliam
Főszereplők: Christopher Plummer, Heath Ledger, Johnny Depp, Colin Farrell
Eredeti cím: The Imaginarium of Doctor Parnassus
Gyártási év: 2009
Eredeti nyelv: angol
Műfaj: fantasy
Hossz: 122 perc
Bemutató: 2010. 01. 21.
Hang: DTS, Dolby Digital, SDDS
Képformátum: 1:85 :1
Forgalmazza: Budapest Film


süti beállítások módosítása