látogató számláló

Animánia Mozimaraton

Rekordra készülnek a mániákus rajzfilmrajongók.

Rekordra készülnek a mániákus rajzfilmrajongók  

A filmnézés világrekordját szeretné megdönteni néhány fiatal a Cinema Csepel egyik termében március 4-től. Az Animánia Mozimaraton elnevezésű Guiness-kísérlet az eddigiektől annyiban tér el, hogy kizárólag animációs alkotásokat láthatnak a filmőrültek. Az akcióhoz – melynek fővédnöke Kerekes József színművész - még lehet csatlakozni.  

15 ember ül be március 4-én 15 órakor a Csepel Plaza családi mozijának egyik termébe, hogy egy amerikai pár 123 órás rekordját megdöntsék filmnézés kategóriában. A vállalkozó kedvű filmőrültek kizárólag erőszakmentes animációs alkotásokat láthatnak töménytelen mennyiségben. Levetítik nekik többek közt a Macskafogó első és második részét, Az erdő kapitányát, a János vitézt, a Szaffit, a Ludas Matyit, Az idő urait, A hetedik testvért, illetve a Vili, a veréb, a Hugó, a víziló meséket. Emellett az elmúlt évek legnagyobb külföldi sikerfilmjeit is végignézik.  

A rekordkísérlet fővédnöke Kerekes József, Story Érték- és Jászai-díjas színművész. Mint ismert, ő Jim Carrey zseniális magyar hangja, de rengeteg mesefigurát is megszólaltatott, többek közt a Shrekből a Szamarat, vagy a Madagaszkárból Kowalskit, a pingvint.

- Örülök ennek az eseménynek, mert az igényes rajzfilmeket népszerűsíti – mondta Kerekes József. – Inkább ezeket nézzék a gyerekek, mint a japán könnyűszerkezetes alkotásokat. Magam is olyan szovjet, magyar és korai Disney-meséken nőttem fel, melyeket szépen megrajzoltak, és van történetük. És persze olyan nagyszerű színészek szólaltatták meg a mesefigurákat, mint Csákányi László, Szombathy Gyula, Psota Irén és Bodrogi Gyula, de még rengeteg nevet említhetnék. Jó, hogy az új generáció tagjaként ebbe a névsorba tartozhatom, még ha a korom miatt a sor végén is vagyok.  

A rekordkísérletre még lehet jelentkezni. A feltétel, hogy a jelentkező betöltse a 18 éves kort, és rendelkezzen olyan háziorvosi igazolással, mely szerint alkalmas az akcióra. A jelentkezési lap letölthető a www.csepelplaza.eu oldalon. Az orvosi igazolással és a honlapon található, kitöltött ívvel személyesen lehet jelentkezni a Cinema Csepel pénztárában február 25-ig hétköznap 16 és 20, hétvégén 12 és 20 óra között. A szervezők kisebb baráti társaságok megjelenését is várják. A mozizók ellátásáról, így hideg és meleg ételről, italról és orvosi szolgálatról a szervezők gondoskodnak. A rekordkísérlet lényege, hogy a filmeket lényegében megállás nélkül nézni kell, óránként 5 perc pihenő áll rendelkezésre, erre non-stop két tanú felügyel. Az indulók éves páros belépőt kapnak a moziba. Aki a legtovább bírja a filmnézést, egy laptoppal gazdagodik, és ha megdönti a 123 órás rekordot, bekerül a Guiness-könyvbe.

A rekordkísérlet támogatója a Nemzeti Filmarchívum, a Kecskemétfilm, a Mokép-Pannónia Kft és a Magyar Filmművészek Szövetsége Animációs Szakosztálya. 

További információ:
www.csepelplaza.eu


süti beállítások módosítása