látogató számláló

Avatar: több mint 1 millió néző Magyarországon!

Az Avatar hazai nézőszáma elérte az 1 milliót!

Az Avatar hazai nézőszáma elérte az 1 milliót!  James Cameron minden rekordot megdöntő filmje még mindig nem áll meg, és újabb mérföldkövet lépett át hazánkban: február 27-én, szombaton megvásárolták rá az egymilliomodik mozijegyet!

Az elmúlt 9 évben nem volt film, amire Magyarországon egy milliónál több néző lett volna kíváncsi: utoljára a 2001-ben bemutatott Harry Potter sorozat első részének sikerült elérnie ezt a számot.

A kétszeres Golden Globe-nyertes és kilenc Oscar-díjra jelölt alkotás Észak-Amerikában és az egész világon, külön-külön és együtt is minden idők legnézettebb filmje.

 

A film itthon már január 25-én átlépte az eddig megdönthetetlennek hitt egymilliárd forintos bevételi határt, a február 28-áig megváltott 014 806 mozijegy pedig  460 503 965 Ft bevételt eredményezett a jegypénztárakban.

Ez az eredmény közel duplája a toplista második helyén álló, tavaly nyáron bemutatott, minden idők legsikeresebb animációs filmjének a Jégkorszak 3. összbevételének (773 107 070 Ft).

A nálunk összesen 51 moziteremben (31 helyen hagyományos kópiáról, 19 teremben digitális 3D változatban valamint az IMAX-moziban) vetített filmet 11. hete játsszák, és a nézői érdeklődés alig csökken iránta. A Magyarországon eladott 1 millió mozijegy még egy ok, amiért az Avatar már biztosan bekerül a hazai moziforgalmazás történetébe.

 

Az InterCom következő 3D-ben is bemutatandó filmje A titánok harca, mely április 15-én kerül a hazai mozikba.


süti beállítások módosítása