látogató számláló

Pandemic (2009)

Katasztrófafilm-szerű alaptörténet 750 000 dollárból.

Katasztrófafilm-szerű alaptörténet 750 000 dollárból.

Mondjuk húzóneve a filmnek Ray Wise, akit akár a Dollhouse-ban is láthattuk legutóbb. Az abszolút főszereplő(nő) pedig Iesha Rucci.

A film arról szól, hogy egy kisvárosban egy vírusfertőzés jelenik meg - ami először a lovakat támadta meg. Eddig a pár percig igazán nézhető, eseményes, mintha akár nagy produkció lenne. Ezután az emberi halálesetek száma is nőni kezd, ezért az állatorvos és a helyi orvosnő értesíti a Járványügyi Központot. Még itt sem látok problémát. Ám ezután eseménytelen városjárás - a trauma bemutatása az állatorvosnő szemén keresztül - majd újabb haláleset. Majd nincs se internet, se telefon. Megjelenik Ray Wise is, de a szerepe roppant kevés. Majd valaki megrebesgeti, hogy nem véletlen ez a vírus, a vízben található, és a kormány keze van a dologban.

végső_Stádium

Az alakítások közepesek. A női főszereplő (képen) nem tudta kifejezni rettegését. A mellette lévő fickó, már nagyon "félt", ő meg még ugyanolyan arccal kocsikázott tovább, miután üldözték, meg fegyverekkel lövöldöztek rá. A zenék viszont annál jobbak voltak.
A befejező jelenetek viszont egyszerűen zseniálisak. Még ha döcögősen is ment a film, a nyitó- és zárójelenetek bőven kárpótolnak minket.

A film témája megdöbbentően aktuális lehet, akármilyen sok filmben volt már ez az alaptéma, merészen mutatja be állatokon, és a főszereplőn (!) is a kemény összeesküvést.


süti beállítások módosítása