látogató számláló

Férfiak, teák, Mercedesek

Az a jó újságíró, aki jól kérdez. És az a jó riportalany, aki meglepően válaszol.

Az a jó újságíró, aki jól kérdez. És az a jó riportalany, aki meglepően válaszol. Jaume Collet-Serra, az Ismeretlen férfi (Unknown, hazai bemutató: április 14.) rendezője kiváló riportalany lehet, ugyanis amikor a Liam Neeson és Diane Kruger főszereplésével készült thriller berlini sajtóvetítése után valaki megkérdezte tőle, miből fogyott a csavaros és akciódús történet forgatása során, ő ezt válaszolta:

– Teából és Mercedesből.

Az előbbi még érthető: a berlini forgatás januárban és februárban zajlott, és épp aznap, amikor a stáb először kezdett külső helyszíneken dolgozni, több mint 15 fokot eset a hőmérséklet: vagy húsz éve nem mértek ilyen hideget a német fővárosban – márpedig a filmben víz alatti akciójelenetek is szép számmal akadnak.

A egyik során például a Diane Kruger vezette taxi hátsó ülésén Liam Neeson-nel a folyóba zuhan. A bonyolult képsort sok napon át, kaszkadőrökkel, búvárokkal és jelentős technikai segítséggel forgatták, de még így sem ment könnyen.

– Mire minden részlet tökéletes lett, már 15 vagy 20 Mercedes-Benzt tettünk tönkre – mesélte a rendező. – Összesen több mint negyven Mercedesre volt szükségünk, hogy megcsináljuk a filmet.


süti beállítások módosítása